הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

לכבוד שבועות, אמא ירוקה מכינה ‘גבינה’ טבעונית טעימה בקלי קלותא.

12/05/2015

אֶל אֶרֶץ טוֹבָה וּרְחָבָה, אֶל אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבָשׁ (שמות ג’ 8)

ככל הנראה, הציטוט הזה והשיר (שלא יוצא מהראש) “ארץ זבת חלב (בום טרח) חלב ודבש”, הוא אחד הגורמים המרכזיים לחגיגת הגבינות המוגזמת הנהוגה בעמנו עם פרוץ החג. לא אלאה אתכן עם למה לא לאכול חלב ואז תגידו לי למה כן והויכוח לא יסתיים עד ראש השנה, אבל בתור מי שלא ממש חובבת גבינות בכל מקרה, אני מעדיפה את גבינת השקדים הזו על פני האורגינל, וזה שאף חיה לא סבלה בדרך זה בונוס.

הרשת הטבעונית מתפוצצת ממתכוני גבינות על בסיס שקדים ואגוזים למיניהם, לטעמי הרבה מהגבינות הללו עולות על המקור. את ה’גבינה’ הזו טעמתי לראשונה במסיבת היומולדת שלי, כשרוית מ’שוקולד שאקטי’ הביאה לנו נשנוש מלוח לפני הילולת השוקולד. על בסיס ה’גבינה’ שלה אלתרתי את המתכון הבא:

גבינת שקדים אפויה – בסגנון פטה זיתים

בהשראת מתכון של   The vegan woman

1.5  כוסות שקדים טחונים

1/4  כוס מיץ לימון

1 שן שום

1  כפית מלח

1/2  כוס מים

3  כפות שמן זית משובח

להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון / בלנדר עד למרקם חלק

להוסיף:

10 זיתים מגולענים וחתוכים, לערבב עם הבלילה בכמה פולסים קצרים

להעביר לחיתול בד (אני השתמשתי בשקית ייעודית המתנקה בקלות)

ליצור כדור ולקשור את החיתול כך שצורת הכדור תישמר

לשים על מסננת ולהעביר למקרר ללילה

להוציא את כדור ה’גבינה’ מהבד

לשים בתבנית ולאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד שמזהיב ומתבקע (לא להבהל מההתבקעות, זה חלק מהיופי)

למרוח מעט שמן זית על כיכר ה”גבינה” אחרי האפייה

לנשנש סתם כך, לפורר על מאפה או בסלט. זה טעים בלי קשר למקור. ואל תשכחו לספר איך יצא!

בתאבון וחג שמייח!

-

אהבת?
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה