הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

מה ניתן לעולל חולה לאכול? אמא ירוקה מכינה רסק תפוחים טעים מלא אהבה ובלי טיפת סוכר.

08/03/2015

שוב עבר עלינו לילה לבן. הדובדבן העלה חום וכל הלילה התהפך על משכבו והתעורר בבכי “מים! מים!”

כבר כמה ימים שהעולל מרייר, מצודד וטיפה משועל. ניחשן נכון, כנראה שהוא עובד על איזו שן חדשה. אאוץ’.

“יש לך את הזה שבודקים איתו את האוזניים?” אני מתייעצת בשכנה הרופאה, “כי לפני שבוע היה לו איזה וירוס שכלל אוזניים אדומות”.

“לא נותנים כלום לפני 48 שעות, אז אין לך מה למהר לרופאה”, ייעצה לי בחוכמה, כי אני, שבחיים לא אמהר לבדוק או “לתת משהו” כבר מתחילה להתייאש מרצף המחלות שהעולל עובר מאז שנכנס לגן (אותו אני מכנה בחיבה “צלחת פטרי”).

אז מה עושה אם עברייה מסורה ששוב נשארה בבית לסעוד את התינוק? חושבת מתי תוכל לשנו”צ וגם איך לפנק אותו, כמובן.

תיאבון גדול הרי אין כשחולים, והדובדבן שלנו לא בעניין של מרק או תה, זה כנראה מגיע עם הגיל…

לאור כל הנתונים הנ”ל הפשלתי שרוולים והכנתי לו רסק תפוחים מבריא, הכולל אנטיספטיקה מן הטבע כמו: מיץ לימון, שורש ג’ינג’ר, ציפורן וקינמון.

לעבודה:

4 תפוחים גדולים (הידעתן שכמעט בכל דוכן פירות בשוק יש ארגז של פירות בזול המתאימים לעוגות וכיו”ב?)

מיץ + גרידה מחיצי לימון

1-2 פרחי ציפורן

1-2 מקלות קינמון

2 טבעות שורש ג’ינג’ר מקולף

לקלוף את התפוחים, לחתוך לרבעים ולשים בסיר רחב עם שאר המצרכים. לכסות ב-2-3 כוסות מים.

לשים על האש, להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה עד שמתרכך (כ20 דקות)

לקרר.

לשפוך את המים שבינתיים הפכו למיץ ולתת לילדים לשתות.

התוצרים

את התפוחים עם קצת מהמיץ לרסק בממחה.

להגיש לעולל ולהתפלל שיבריא במהרה.

אגב, אפשר להקפיא את הרסק בקופסאות קטנות, “שיהיה”.

*

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל 
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה