הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

לכבוד פורים אמא ירוקה מתחפשת לקונדיטורית ומכינה נשיקות מרנג עם פרג וגרידת לימון.

23/02/2015

“פורים לנו נשכח את הכל”, את השמירה על המשקל, על הבריאות, את מקור כל רע – הסוכר, ופשוט נחגוג עד לא ידע.

יללא בלגאן. אני מתה על פורים, מודה, ומכינה באהבה משלוח מנות לכל מי שמגיע.

השנה שידכתי בין העוגיות-ממתק הכי חגיגי ועמיד במסעות – נשיקות מרנג, לבין המלך הבלתי מעורער של החג חוץ מאחשוראש – הפרג.

אני משתמשת במתכון בסיסי פשוט ומוצלח  למרנג של דורעם גונט, עליו הוספתי פרג וגרידת לימון.

הכי חשוב כשניגשים לעבוד על מרנג מוצלח – לעבוד עם חלבונים בטמפרטורת החדר, ולהקפיד על כלים נקיים.

לעבודה:

נשיקות פרג-לימון הכי מתוקות

3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
כפית חומץ לבן נייטרלי (לא חובה, אני עושה בלי)
כוס סוכר

להקציף את החלבונים במהירות נמוכה עם קורט מלח וכפית חומץ, כשמתחיל להיווצר קצף להגביר את מהירות ההקצפה ולהוסיף בהדרגה את הסוכר.

להקציף עד שנוצר קצף לבן מבריק וסמיך (לפחות 5 דקות) - הקצף צריך לשמור על צורתו כשמרימים אותו עם המקציף

להעביר כשליש מהקצף לקערה נפרדת, לערבב בעדינות בתנועות קיפול עם:

1/2 כוס פרג טחון טרי (אם לא משתמשות בפרג מיד אחרי שטחנו אותו כדאי לשמור במקפיא, אבל להחזיר לטמפ’ החדר לפני השימוש)
גרידה מלימון בינוני

את הקצף המעורבב לקפל לתוך שאר הקצף בזהירות רבה, שלא יישבר.

בעזרת כפית או שקית זילוף ליצור נשיקות באיזה גודל שאוהבים (אני אוהבת נשיקות קטנות) על נייר אפייה.

לאפות את הנשיקות כשלוש שעות ב-110 מעלות. לכבות התנור ולהשאיר את המרנג להצטנן לגמרי בתוכו, בלי לפתוח את דלת התנור.

להוציא את הנשיקות מהתנור ולקלף אותן מנייר האפייה.

לארוז יפה יפה ולתת ולתת למי שאוהבים.

חג שמייח ומבדח!!

*

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל 
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה