הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

עוקבים: 163

החל ממאי 2011

מה למדתי בסדנת בישול של אוכל בריא, נטול גלוטן וסוכר, עשיר בירקות ובדגנים? אמא ירוקה מחכימה.

16/02/2015

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום הסדנא.

לכן תבינו כמה שמחתי להתארח בסדנא של עירית אורגניק ב-4שף. אוכל בריא ללא גלוטן וסוכר, ממש מתאים לי. כן, אני מאלו שאוכל בריאות עושה להן את זה. אבל בתנאי שהוא טעים! שלא תחשבו שאני יושבת לי בחושך ואוכלת מאכלים אפרפרים ונטולי צורה וטעם.

עירית היא אשה אנרגטית ומשעשעת, שהגיעה לאוכל בריאות כחלק מתהליך ההחלמה ממחלת סרטן השחלות לפני כעשור. מאז היא בריאה טפוטפו. היא תמיד אהבה לארח ולבשל ולעשות אקספרימנטים במטבח הביתי, וכאוטודידקטית ופרפקציוניסטית מטבעה, הסתערה עירית על עולם הבישול הבריא. הפכה וחקרה, ניסתה מוצרים וחומרי גלם חדשים, שמנים בריאים, תחליפי סוכר, תוספי מזון משלימים –תמיד מחפשת בכל ה”בריא הזה” ריחות וטעמים מיוחדים.

עירית בפעולה. צילום: סטודיו one

עירית מעידה על עצמה שהיא לא בנאדם של קצוות, בסדנאות שהיא מעבירה היא מלמדת מגוון מתכונים המבוססים על דגנים וירקות, ומי שרוצה יוסיף לעצמו בבית בשר ושאר מרעין בישין.

הסדנא הועברה בחסות הלהיט התורן בשוק תוספי המזון שישנו את חיינו – שמן של מרווה מרושתת מבית VISAGE, המכיל אומגה 3 מן הטבע. אפשר להוסיף את השמן לבישול ותיבול סלטים (לא לטיגון), כי הוא יציב מאד (ולא מתחמצן כמו שמן פשתן, למשל), או לקחת בכמוסות. אומגה 3 זוהי חומצת שומן חיונית לגופנו, אשר הגוף לא מייצר לבד ויש להשיגה מהמזון. חשוב חשוב.

חומרי גלם משובחים ובריאים. צילום: סטודיו one

טוב אחרי כל ההקדמה הזו, אספר שהסדנא היתה מאד מהנה, האוכל היה טעים, עירית מעבירה אותה בהומור וחינניות, והכי חשוב – השכנות מאד מצאו חן בעיני. מיד השאלתי את האיור המקסים שעשתה שרית מהבלוג המאויר הכי שווה בשכונה: הכל אפשרי, ותמונה מקסימה שצילמה יקירת המדור, הלא היא: לייזה פאנלים.

אני מרוכזת בעבודה. צילום: לייזה פאנלים

יללא ביי.

סתם.

קבלו שני מתכונים קלילים ומפתיעים שלמדתי מעירית:

אתחיל מהסוף, כי אני חובבת מתוקים, ואשתף כאן מתכון של עוגיות טחינה שהצליחו להפתיע אפילו אותי, טבעוניות, נטולות גלוטן ומומתקות בסירופ מייפל. טבעי כמובן.

כשסיפרתי אחה”צ לפיראטים שלא נשארתי לקינוח של הסדנא, מישמיש לא ויתר והתנדב להכין. קלי קלותא.

מישמיש בפעולה

עוגיות טחינה ב-4 מרכיבים:

לערבב:

½ כוס טחינה גולמית

¼ כוס מייפל טבעי

1 כפית תמצית וניל טבעית (תוספת שלי)

להוסיף לתערובת הנוזלית:

כוס ו- ½ שקדים טחונים

לגלגל כדורים קטנים, לשטח על נייר אפיה.

לאפות כ-10 דקות בחום בינוני 180 מ”צ.

יצא נהדר, כל בני הבית אהבו, העוגיות בקושי החזיקו מעמד יום.

*

אנטיפסטי אחר שלא הכרתם וחייב להיות בכל ארוחה:

זו הכותרת היומרנית קמעה שעירית נתנה למנה הזו, לא נגעתי. אחרי שטעמתי, אני מודה שזו אכן מנה טעימה.

אפשר כמובן לשנות בהתאם למצברוח ולמה שיש במקרר, בכל מקרה מתקבלת מנה עשירה בע”ת* ומאד יפה לבריאות.

לנקות ולפרק ולפזר בנונשלנט על ניר אפיה את הירקות הבאים:

2 יח’ שומר חתוך לשניים

2 חב’ בצלצלי שאלוט

1 חבילה ברוקולי (עירית השתמשה בברוקולי קפוא ומופשר, אם זה טרי כדאי לחלוט קודם במים רותחים)

½ חב’ אפונה ירוקה (קפואה ומופשרת)

2 יח’ כרישה חתוכה לטבעות גדולות

ראש שום מפורק (עם הקליפה)

בינתיים לערבב היטב את הרוטב:

1 כף שמן זית

1 כף שמן קוקוס

כמה טיפות שמן שומשום

1 כף חומץ בלסמי

מלח (הימלאיה) ופלפל שחור לפי הטעם

2 כפות סילאן (ללא סוכר)

לצקת את הרוטב על ירקות שבתבנית

לפזר מלמעלה: שומשום מלא ושומשום שחור בשביל הדקורציה

איור: שרית עציץ

לאפות בחום של 200 מ”צ כ-20 דקות

ללקק את האצבעות. (שוב, ניסוח של עירית)

-

ע”ת* – ערכים תזונתיים

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחם ביתי קליל מקמח כוסמין מלא. רגע של אושר

לכבוד החורף שהגיח סופסופ, החלטתי לשתף במתכון כה קליל ללחם, שאתם עוד תכעסו עלי שלימדתי אתכם להכין מרוב שתכינו ותאכלו, תאפו ותזללו. הילדים שלי מתים על לחם ביתי (איך לא) ואני אוהבת לשאול אותם איזו תוספת לשים. האחרון, למשל,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה