הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה מתוודה: כך נפלתי בסופר-פוד.

08/01/2012

אתם בטח חושבים שאני כל היום זוללת פירות וירקות להנאתי. אז זהו שלא. הייתי רוצה, ברור, כמו שאני רוצה לעשות פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע ומצליחה אולי פעמיים, להיגמל סופית מסוכר ובכל זאת חוטאת בלבן לבן הזה. לפעמים אני אפילו מוצאת את עצמי חותכת פרי לילדים ועדיין זה לא מעיר אותי לאכול אחד בעצמי…
לפיכך, כבר לפני כמה שנים מצאתי את הפתרון לבעיה בדמות שייק ירוק – רשק (רסק+שייק) כפי שקוראת לו נביאת הבריאות רחל טל-שיר. מילים רבות נכתבו בשבחי הרשק ותועלתו לגופנו, ולמי שפספס את הטרנד הבריאותני, מדובר בשילוב פירות עם עלים ירוקים שונים, אגוזים למיניהם ועוד הנטחנים בבלנדר והופכים למעין ‘מיץ חייזרים’, אשר תורם מנה גדושה של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד בצורה קלה ונוחה לעיכול בגופנו, ומבחינתי גם סוגר את הפינה של התצרוכת היומית של פירות ועלים.

על שיטת השייקים הירוקים ותרומתם לבריאות אפשר לקרוא בהרחבה בספרה של ויקטוריה בוטנקו – ירוק לחיים, בטורים ‘לאכול או לא לאכול’ של רחל טל-שיר, או פשוט להריץ את המונח בגוגל.

המתכון הבסיסי הוא: עלי חסה, תרד, עלי בייבי, עלי סלרי, פטרוזיליה וכן הלאה בשילוב עם שתי מנות פרי, למשל: אגס ותפוח, בננה ותאנים, מלון או אבטיח בעונה וכן הלאה וחופן אגוזים – מלך, פקאן קשיו וכל מה שאוהבים.

צריכה יומיומית קבועה של רשק מסדרת את מערכת העיכול – תורמת לניקוי (סיבים, סיבים), עוזרת בתהליך העיכול עצמו, חוסכת לעיסה של הררי חסה וכמובן מועילה לחילוף החומרים, וממלאת אותנו בשפע – חלבונים, מינרלים ויטמינים ומה לא, מבחינה בריאותית הרשק עוזר להוריד את רמת הכולסטרול, למנוע סוכרת ולחזק את מערכת החיסון. על הדרך תורם גם לשמירה על המשקל. בוטנקו, שחקרה את הנושא לעומק הבחינה בשיפור בבריאות גם אצל מי שאכלו ג’אנק ביומיום והוסיפו רק רשק אחד לתפריט היומי שלהם.

למי שחושש מהמשקה הירוק המדובר, אני מציעה לסור ל’נרולי’ – החנות האורגנית ברחוב שבזי, נווה צדק ולטעום את מיני השייקים והמעדנים הירוקים שהמקום מציע לקהל לקוחותיו, ולהמשיך משם.

לבן הקטן שלי, שכבר השכלתי לחנך על ברכי התזונה הטבעית, הייתי מכינה כל יום רשק שהיה מורכב מעלי חסה, תמר, חצי בננה ועוד חצי פרי שהיה בנמצא – אגס או תפוח ומאכילה אותו בכפית, לתפארת מדינת ישראל. כך המעבר ל’מוצקים’  היה קל לעיכול, והוא קיבל את מנת הברזל, החלבונים, הויטמינים והמינרלים שהיה זקוק להם לגדילה. היציאות שלו, אגב, היו חסרות ריח – כמו זבל אורגני :) - עוד על רעיון המעבר למוצקים לפי התזונה הטבעית, אפשר לקרוא במאמר שכתבתי בזמנו – תינוקות אורגניים.

אוקיי, אז השתכנענו לשתות רשק, ואכן מחזה פסטורלי היה לראות אותי יוצאת לקטוף עלי חסה מהגינה שבחצר ביתי היום בבוקר ומכינה איתם רשק למופת, ואז שותה אותו בהנאה (בחיי שזה טעים!), אך אודה ואתוודה שלא כל יום פורים. כלומר, לא כל יום אני מתחילה את היום ככה. מכורח הנסיבות ישנם ימים יותר עמוסים, ולפעמים לא מספיקה. וכך גיליתי את הסופר-פוד. על נפלאות הצ’יה כבר שמעתם? הילולים בדבר אצות שונות ופירות אקזוטיים הגיעו לאוזניכם? גם אלי… זמן רב התנגדתי לכל המזון העילי הזה, אך בסופו של דבר הבנתי שזה בעיקר מהפחד ששוב מנסים ‘למכור’ לי משהו, ושבעצם זה רק עוד סוג של אוכל זה או אחר, אשר יכול לתרום לבריאות, לשפר את ההרגשה ולפצות על חסרים למינהם. אז למה בעצם לא? רשימת המזונות העיליים ארוכה ומגוונת, החל מזרעי צ’יה, מיץ אסאי, פולי קקאו, כלורלה וספירולינה ועוד – כולם מגיעים מרחבי תבל ומיועדים לעשות לנו טוב. אני התחלתי מהוספת כף של זרעי צ’יה לרשק, ובימים שלא מגיעה לשתות משלימה עם כלורופיל אחר – הכלורלה. זרעי הצ’יה מקורם בסוג של מרווה, ותרומתם היפה היא גם למצברוח ואיזון וגם ברמה גבוהה יחסית של אומגה 3 ועוד סגולות מרפא רבות ומניעת מחלות המיוחסות לה. הכלורלה, לעומת זאת היא אצת ים, התורמת לאיזון מערכות הגוף ומבטיחה בריאות טובה בכל גיל, עשירה בחלבונים, סיבים, כלורופיל, ויטמינים ומינרלים.

עכשיו השאלה איך אני משכנעת את בני הבית הצעירים לאכול את כל הטוב הזה… הם לא בעניין של שום רשק.

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה