הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

משהו מתוק לכבוד הסופשנה, כי גם לטבעונישים מגיע ליהנות.

27/12/2014

לא אצלול כאן לסיכומי סופשנה, גם כי כבר ניסטלגתי לא מזמן בפוסט המאה של הבלוג, וגם כי אני לא אוהבת לעשות את זה. סיכומים אני מתכוונת.

אבל לחגוג אני אוהבת, ויש סיבה למסיבה, אז אגיש כאן את אחד הקינוחים האהובים ביותר על ילדי, והאמת, כמעט כל מי שטועם נשבה בטעם המתקתק והאקזוטי של מעדן הטפיוקה.

פניני טפיוקה, שהן סוג של עמילן המופק משורש של צמח שמקורו בדרום אמריקה, אפשר לקנות בחנויות טבע או חנויות המתמחות דווקא במזרח הרחוק.

את מעדן הטפיוקה ממש פשוט להכין, הולך טוב עם פירות אדמדמים ממשפחת התותים-פירות יער, מלון, או אננס – בקיצור, מה שאוהבות, זה לבן וחגיגי ומוגש בכוסיות אישיות. וטבעוני כבר אמרתי?

יללא לעבודה.

טפיוקה על הפלאנצ’ה

מתכונים רבים רצים ברשת, ולגירסא שלי לקחתי השראה מהמתכון הזה – של דורעם גונט. (עם כזה שם אקזוטי, יוצא פונקט.)

לשים בסיר בינוני:

1 כוס קרם קוקוס

½ כוס פניני טפיוקה קטנות

1/3 כוס סוכר קנים דק

½ 1 כוסות מים (למרקם יותר דליל אפשר להוסיף עוד ¼ כוס מים)

½ כפית תמצית וניל טהורה

3 טיפות מי ורדים

לערבב ולהביא לסף רתיחה

להנמיך את האש ולבשל כרבע שעה ללא מכסה, לערבב מידי פעם, עד שפניני הטפיוקה הופכות שקופות.

לסגור את המכסה של הסיר ולתת ל”דיסה” לנוח ולהתקרר כשעה.

בינתיים לחתוך תותים לקוביות קטנטנות.

לשים בתחתית כל כוס הגשה תותים, למלא בטפיוקה ולקשט מלמעלה במעט ריבת תות.

שתהיה שנה אזרחית מתוקה ומצויינה, ולהתראות בשמחות!

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה