הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

תחנה עשירית(!) במסעה של אמא ירוקה למנת הילדים המנצחת (והבריאה) – הפעם עם אורי שביט – הטבעונית הכי נהנתנית בעיר.

21/11/2014

את אורי שביט אין צורך להציג בפני הקהילה הטבעונית, אבל בשביל שאר העולם אספר, שאורי (במלרע) היתה עיתונאית אוכל מדופלמת, אשר לפני שלוש וקצת שנים עשתה מהפך של 180 מעלות בחיים עם הפיכתה לטבעונית. בגלל שאהבת האוכל והעולם הקולינרי לקחו חלק כה מרכזי בחייה, אורי לא היתה מוכנה לוותר על כל זה ויצאה לדרך חדשה עם משאלה ומשימה להוציא מהטבעונות את הדימוי הסגפני והאפרפר שליווה אותו עד אז.

מכיוון שידה קלה על המקלדת, אחרי חודשיים של טבעונות פתחה אורי את הבלוג “טבעוניות נהנות יותר” והשאר הוא היסטוריה. היא פתחה את הבלוג בלי יומרות מיוחדות, ולא צפתה את התהודה שלו. “היו המון אנשים כמוני, שאוהבים אוכל ורוצים ליהנות מהחיים ומאוכל טוב.” אומרת אורי. דרך הבלוג היא נפגשה עם הקהל ההולך וגדל של אנשים עם מודעות לאוכל טבעוני טעים ולא סגפני בכלל, ומהר מאד התפתחה סביב הבלוג קהילה שוקקת.

אורי קוצצת

אתגרתי את אורי לשתף אותנו במנה שתתאים לילדים, היא נענתה בשמחה ושילבה מתכון של קציצות עדשים עם רוטב ממקום אחר ו”ניקתה” אותו מטעמים חזקים ועלים ירוקים העלולים לאיים על חיכם של הזאטוטים. יצא מהמם, אבל אתם כמובן מוזמנות לתבל לפי טעמכם האישי.

אורי מצלמת

עוד על אורי והמהפך שעשתה אפשר לקרוא כאן, אנחנו ניגש היישר לשאלון הירוק:

6 שאלות ב-60 שניות​​:

1. אם היית ירק – איזה ירק היית רוצה להיות?

הייתי רוצה להיות דלעת ערמונים – היא טעימה להפליא ויפהפיה, היא קשה מבחוץ כך שהיא לא נפגעת בקלות, ובפנים – רכה, נימוחה ומתוקה. היא רב גונית – אפשר להכין ממנה אפילו קינוח וכמובן, היא ג’ינג’ית בנשמה.

2. איזה מאכל לא אהבת כשהיית ילדה והיום את לא יכולה בלעדיו? 

בתור ילדה אני זוכרת שהלכנו למסעדת חצילים (כן, היה דבר כזה) והמלצר שאל מי ממש לא אוכל חצילים, כמובן שמיהרתי להניף את היד. היום חצילים הם מהירקות האהובים עלי ואחד המתכונים המושלמים בעיני הוא מרק חצילים קלויים. וגם קוביות חצילים מתקתקות ברוטב. וגם חצילים חריפים בטמפורה. בקיצור, חצילים.

3. מה​ ה​ילד שלך​ הכי אוהב שאת מכינה​?

בן שלי מגלה פתיחות נפלאה לטעמים ולחומרי גלם – בין המנות החביבות עליו דפי אורז ממולאים בירקות, שהוא מגלגל בעצמו ובתבשילים – תמיד יתלהב מפלפל ממולא.

4. ׳החטא הקטן שלי׳ – בפני איזה מאכל (ג׳אנקי) את מתקשה לעמוד..?

אני פחות אישה של מתוקים ופיתויים, אני פשוט אוהבת אוכל! אבל אני מודה שיהיה לי קשה לסרב לשוקולד איכותי. מאז הטבעונות הוא רק הפך איכותי יותר – עם פחות תוספות ויותר מוצקי קקאו. כיף!

5. מה הטריק שלך להביא ילדים לאכול יותר ירקות ופירות?

יש לי מזל גדול שהבן שלי ממש אוהב ירקות (פירות קצת פחות) והכי רוצה לסיים לבד את כל קערת הסלט. הסוד בעיני הוא ההנגשה הבלתי פוסקת שלהם במגוון צורות – מבושלים וטריים, בתוך המנות או לצידן, תמיד בהגשה צבעונית ומעוררת תיאבון. פירות כמו בננה או מנגו אני מקפיאה בקוביות וטוחנת ל”גלידה” שילדים מתים עליה. והכי חשוב, אל תשכחו לאכול בעצמכם המון ירקות ופירות ולהתמוגג מהנאה – דוגמא אישית עושה את זה, תמיד.

6. על איזה ספר או בלוג בישול/אפיה את ממליצה?

לאחרונה נפגשתי עם בלוגרית קנדית מקסימה שביקרה בישראל. היא עובדת בימים אלה על ספר הבישול השלישי שלה והיא בת 21 בלבד! יש לה בלוג משגע שעוסק בעיקר באוכל טבעוני נא (raw) – שווה לעקוב!
www.thisrawsomeveganlife.com

*

אורי מגיעה מאסכולת הטעים – היא רוצה שהאוכל יהיה טעים, עשיר (ואני מוסיפה, עם נטייה לגורמה) ומגוון. המניע הראשוני שלה היה טובת בעלי החיים, רק בהמשך היא למדה והתחברה גם לצד הבריאותי של הטבעונות. “הצד הבריאותי במחשבה ובמודעות שלי, אך לא אוותר על טיגון אם ככה הקציצות יוצאות יותר טעימות…” היא אומרת.

אורי תמיד אהבה לבשל. היא היתה עיתונאית נהנתנית שעבדה בשעות לא שגרתיות, ולאחר לידת בנה הבינה שצריכה לשנות את אורח חייה ועשתה קורס מקצועי ב’בישולים’ של בישול וקונדיטוריה. כך התגלגלה למגזין האוכל ‘על השולחן’, שם עשתה כתבות במגוון נושאים, הכירה לעומק את עולם המסעדנות, התחברה עם שפים וצברה הרבה ידע תיאורטי בעולם הקולינרי. המעבר לטבעונות החזיר אותה חזרה למטבח – היא חזרה לבשל, לנסות, לפתח מתכונים משלה, עשתה שת”פים עם שפים וצברה נסיון.

מהמקום של ‘להוציא את הסגפנות מהטבעונות’ , יזמה אורי סעודות גורמה טבעוניות במסעדות רבות וידועות כמו: פרונטו, סרדיניה, אדורה, קיצ’ן מרקט ועוד. היא הכירה את השפים מעולמה הקודם ואיתגרה אותם להכין לה אוכל גורמה טבעוני. היא אומרת שמי שיודעים לטפל בחומרי גלם יכולים לעשות מטעמים מכל דבר. המפגשים הללו היו חוויה לכל החושים (איך לא הלכתי…?)

את הידע והנסיון שלה מלמדת אורי בסדנאות בישול טבעוני לאנשים מכל הסוגים, להפתעתה בד”כ חצי מהמשתתפים אינם טבעונים. היא אומרת שיש כיום המון פתיחות וסקרנות לנושא, וכולם מרוויחים מזה.

כיום אורי כבר שולטת ביתרונות הטבעונות ותרומתה לבריאות, ומוסיפה את הנתון העצוב, שישראל היא מקום חמישי בעולם במגיפת ההשמנה. “ילדים שמנים = מבוגרים חולים“. המעבר לתזונה טבעונית מסייעת להחלמה ממרבית התחלואים הנפוצים בעולם המערבי.

ולסיכום: “אם רוצים לשנות את העולם ולהציל אותו בטח שאנחנו צריכים להציל את עצמנו. בטבעונות כולנו מרוויחים – הגוף שלנו, בעלי החיים, כדור הארץ והסביבה – זהו מהלך אמיתי של הצלה.”

השתכנענו, איפה המתכון ?

קציצות עדשים ברוטב עגבניות וסלק

קציצות טעימות להפליא ועשירות בע”ת* אשר לא מביישות את פירמה. את רוב התמונות צילמה אורי, אשר הזדעזעה מהמחשבה שאני מצלמת באייפון…

לקציצות:

300 גרם עדשים ירוקות

1 סלק מבושל, חתוך לרבעים

1 בצל סגול, חתוך לרבעים

3-4 שיני שום

1/2 צרור פטרוזיליה

3 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

שמן צמחי לטיגון רדוד

לרוטב:

2 סלקים גדולים, קלופים ומגורדים גס

6 עגבניות בינוניות בשלות וחתוכות גס (רצוי לקלוף, לא חובה)

1 בצל סגול, קצוץ

4-5 שיני שום, פרוסות

1/2 צרור פטרוזיליה, שלמה או קצוצה

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

שמן זית

1-2 כוסות מים

לעבודה:

+ לילה או לפחות כמה שעות מראש: שוטפים היטב את העדשים ומשרים בי ברז. רצוי להחליף מים כל כמה שעות או לחילופין לאחסן את הקערה במקרר. לפני ההכנה מסננים.

+ מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים את הבצל והשום במשך כ-5 דקות, לריכוך. מוסיפים את הסלק וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה (אם רוצים להוציא אותה מהרוטב משאירים אותה שלמה), מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך 10-15 דקות עד שהירקות מתרככים. אם רוצים מוציאים את הפטרוזיליה בסוף הבישול. בינתיים מכינים את הקציצות.

צילום: אורי שביט

+ מכינים את התערובת: מניחים את כל החומרים במיכל של מעבד מזון וטוחנים לתערובת רכה ורטובה. אם היא פירורית – ממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם הנכון. מומלץ להמליח בנדיבות. אם אתם טועמים לפני הטיגון, הטעם יהיה מריר מעט – זה בסדר.

צילום: אורי שביט

+ מטגנים את הקציצות: מחממים שמן רדוד במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות במשך 2-3 דקות מכל צד, להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם עגבניות מגורדות או טחינה.

צילום: אורי שביט

+ אפשר גם לאפות: מחממים תנור ל-180 מעלות. רצוי להניח בתחתית תבנית עם מים רותחים שתשמור על סביבה לחה. משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים עליה את הקציצות ומזלפים עוד שמן זית מלמעלה. אופים כ-7 דקות, הופכים ואופים עוד 2-3 דקות.

אני ממליצה על אפיה, גם יותר בריא כמובן, אבל בעיקר – אם בענייני נהנתנות עסקינן – מכיוון שהקציצות עוברות לבישולון ברוטב, כמעט ולא מרגישים את ההבדל בין הקציצות האפויות לבין המטוגנות.

צילום: אורי שביט

+ טוחנים את הרוטב בעזרת בלנדר מוט ומביאים שוב לרתיחה. מעבירים אליו את הקציצות המוכנות, מבשלים יחד כ-5 דקות ומגישים.

צילום: אורי שביט

בונפטיט ושבת שלום!

-

לבלוג של אורי: טבעוניות נהנות יותר

הרצאה מעוררת מחשבה של אורי ב-TED

-

תחנה ראשונהרוטב הפסטה הסודי של אניבאר

תחנה שניה – צ’ילי קון קרנה עשיר של דניאלה פולק

תחנה שלישית – קציצות גזר וקישוא טבעוניות של שרה גלב

תחנה רביעית -  מרציפן בייתי קליל של ורד לב

תחנה חמישית – לביבות קישואים וטופו של ליעד

תחנה שישית – שניצל כרובית של גלי לופו-אלטרץ

תחנה שביעית – ממרח שוקולד טבעוני של לירון אורלב

תחנה שמינית – פרוסות טופו אפויות של דפנה מאירוביץ’-דולינגר

תחנה תשיעית – סלט כרוב שילדים אוהבים – המתכון שלי :)

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת? אשמח לשמוע :)
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה