הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

תחנה שמינית במסעה של אמא ירוקה למנת הילדים המנצחת (והבריאה) – הפעם חגיגת טופו עם דפנה מאירוביץ’-דולינגר, מומחית הטופו.

27/10/2014

את הפוסט על דפנה אנחנו מתכננות כבר משנה שעברה, עת חיכינו מחוץ לשיעור קפוארה של הילדים. אבל אז הגיע החופש הגדול, ואז הגיעו החגים, ודפנה אמרה שהכי טוב אחרי החגים כי אז כולם מתעוררים ונהיים רעבים לקראת החורף.

סופסוף הגעתי אל מטבחה שטוף השמש והחמים של דפנה ומיד רציתי להשתקע שם… דפנה היא בשלנית אמיתית, המגיעה למשפחות הביתה פעם בשבוע, בונה איתם תפריט שיענה על דרישות כל בני הבית – דיאטתי, בריאותי, טבעוני, בשרי וכו’ ומכינה להם אוכל לשבוע. ממש כאילו הייתי מזמינה את סבתי ז”ל (שלא ידעה לבשל, אגב) למלא לי את מקרר בתבשילים על בסיס שבועי.

לפעמים מזמינים אותה לבשל ארוחות חג או אירועים משפחתיים קטנים, הכל באווירה ביתית ואישית. אם תבקשו יפה היא גם תשמח לבוא להעביר סדנת בישול אצלכם בבית.

איך הגעת לבשל?

דפנה: “תמיד בישלתי. אני ממשפחה רומנית ובשלנית. במקום שירות צבאי עשיתי של”ת בקיבוץ נחשון, שם נכנסתי לעבוד במטבח והשתלבתי בטבעיות. ב-96 סיימתי קורס בישול צרפתי של רשת מלונות דן ועבדתי במסעדות שונות.”

ומה העניין שלך עם טופו?

דפנה: “שמעתי לראשונה על טופו מחברה שגרה ביפן ונדלקתי על זה. ב-2001 נסעתי לארה”ב לבקר חברה (אחרת), והחלטתי להתלבש על טופו. זה היה חדש, התאים לי לדיאטה, לאכול פחות בשר, עשיר בחלבונים ולא מן החי, זהו חומר וריאנטי מאד ואפשר להכין ממנו הכל – מנות ראשונות, סלטים, ממרחים, מנות עיקריות, עוגות וקינוחים.

בארה”ב קניתי ספרים, ישבתי וקראתי ועשיתי ניסיונות במטבח, והתלהבתי מאד. כשחזרתי לארץ עבדתי במפעל הטופו “כפרי בריא”, שם פיתחתי ביחד עם טכנולוג מזון מעדן סויה בטעם וניל ושוקולד. בנוסף, העברתי סדנאות לבישול על טהרת הטופו.”

שאלת השאלות – מה דעתך בנושא ההורמונים ומוצרי סויה?

דפנה: “הזרעים של טופו “כפרי בריא” ו”קדיתא” לא מהונדסים גנטית. בנוגע לחששות מפיטואסטרוגן – לא נמצא קשר ישיר בין הורמונים שיש באוכל (גם בבשר) ולהתפתחות מינית מוקדמת. תלוי מי מממן את המחקר… ובקיצור- לאכול במידה. הכמויות של פיטואסטרוגנים בטופו לא כאלו משמעותיות…”

לפני שנמשיך אל המתכונים, הנה השאלון הירוק:

6 שאלות ב-60 שניות​​:

1. אם היית ירק – איזה ירק היית רוצה להיות?

הייתי בטטה - מתוקה משביעה ומנחמת. אפשר להכין ממנה מרק, פירה, צ’יפס, פשטידה ועוגה.

2. איזה מאכל לא אהבת כשהיית ילדה והיום את לא יכולה בלעדיו? 

אורז.

3. מה​ ה​ילד שלך​ הכי אוהב שאת מכינה​?

פרוסות טופו אפויות (מתכון בהמשך), המבורגר ושרימפס.

4. ׳החטא הקטן שלי׳ – בפני איזה מאכל (ג׳אנקי) את מתקשה לעמוד..?

שוקולד.

5. מה הטריק שלך להביא ילדים לאכול יותר ירקות ופירות?

לא לספר מראש מה יש במנה.

לי ולמקס יש הסכם טעימות – מכיוון שטעמים משתנים, הוא מוכן לטעום כל פעם מחדש גם מאכלים שלא אהב בעבר (ומותר לירוק מה שלא טעים).

6. על איזה ספר או בלוג בישול/אפיה את ממליצה?

ממליצה בחום על ספרה של מגהור גאפרי, כוהנת הבישול ההודי שנקרא:World of the east vegetarian cooking    Madhur Jaffrey

מכל המטעמים שדפנה מכינה מטופו במצבי צבירה שונים, בחרנו להכין פרוסות של טופו מתובלות ושני ממרחים, המתאימים לשדרוג ולגיוון של כריכים, ומהווים מנת חלבון שטבעונים ומי שנמנע ממוצרי חלב כה כמהים אליהם.

יללא, לעבודה:

פרוסות טופו אפויות בטעם מפתיע

למנה זו כדאי להשתמש בטופו קשה, היא נשמרת עד 10 ימים במקרר. מומלץ לשלב בכריך עם אבוקדו, לנשנש עם רוטב צ’ילי או לחתוך לקוביות ולהוסיף לסלט במקום קרוטונים. אגב, את המרינדה אפשר לשמור במקרר ולהשתמש בה בהזדמנות שוב לאותה מטרה.

2 חבילות (כ-600 גר’) טופו קשה, מיובש ופחוס – לפרוס לפרוסות בעובי 1.5 ס”מ

לערבב במחבת שטוחה:

½ 1 כוסות מים

½ כוס סויה

1 כף שורש ג’ינג’ר קלוף וקצוץ

1 כף שום קצוץ

2 כוכבי אניס שבורים

¼ כפית שבבי פלפל אדום חריף (לא חובה)

סטאר אניס

לסדר את פרוסות הטופו במשרה, להביא לרתיחה, לכסות, להנמיך את האש ולאדות כרבע שעה.

לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

להכין תבנית עם נייר אפיה, לשמן במעט שמן שומשום. לסדר את פרוסות הטופו בתבנית, לנקות שבבי ג’ינג’ר ושום.

להפוך את הטופו כדי ששני הצדדים יכוסו שמן. אפשר לפזר מעט זרעי שומשום.

לאפות עד שהטופו מקבל צבע חום-קרמל כ-15-20 דקות. להפוך את הטופו ולאפות עוד כ-10 דקות.

*

ממרח טופו-פסטו

זהו ממרח יותר עשיר מאשר “רק” פסטו, כי זוהי מנת חלבון. זה ממש כמו גבינה ויכול לשמש לגיוון בכריך.

הידד! מצאנו מה לעשות עם קצת פסטו שנשאר ואצלנו בפולניה הרי לא נעים לזרוק…

נשמר כ-4 ימים במקרר, אז לא כדאי להכין כמות גדולה.

לשים במעבד מזון:

כוס טופו רך (כ-2/3 קוביה)

3-4 כפיות ממרח פסטו מוכן ולעבד עד למרקם חלק.

* אפשר להכין עם הממרח הזה פשטידה טבעונית – לגרר ולסחוט קישואים, לערבב עם הממרח, לשטח בתבנית פיירקס או מאפינס ולאפות.

*

ממרח טופו, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה

לשים במעבד מזון:

כוס טופו רך (כ-2/3 קוביה)

חופן עגבניות מיובשות (שהושרו במים רותחים כשעה)

10-12 זיתי קלמטה מגולענים ולעבד עד למרקם חלק.

* אפשרות נוספת: להוסיף שום/בצל לתערובת, לגלגל קציצות ולאפות בחום בינוני כרבע שעה.

בתאבון!

-

את דפנה אפשר להשיג בטלפון: 050-892-8056

או ליצור קשר באימייל: [email protected]

-

תחנה ראשונהרוטב הפסטה הסודי של אניבאר

תחנה שניה – צ’ילי קון קרנה עשיר של דניאלה פולק

תחנה שלישית – קציצות גזר וקישוא טבעוניות של שרה גלב

תחנה רביעית -  מרציפן בייתי קליל של ורד לב

תחנה חמישית – לביבות קישואים וטופו של ליעד

תחנה שישית – שניצל כרובית של גלי לופו-אלטרץ

תחנה שביעית – ממרח שוקולד טבעוני של לירון אורלב

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה