הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

50 דרכים לפנק את אהובינו בפירה. אמא ירוקה מועכת פירה כרובית ותפ”א

06/10/2014

כבר הרבה זמן שלא שוכן שלום בית במטבח. האיש שאיתי, לאחר שבע שנות צמחונות חזר בתשובה ואימץ לחיקו (ולבטנו) את המשנה הפליאוליתית (AKA תזונת האדם הקדמון) ומאז הוא שותה שמנת מתוקה בקפה, מנשנש קוטג’ וחולם על סטייקים. בעודי מגלגלת עיניים, הוא חורש בלוגים קדמוניים, מרצה בהתלהבות על הנושא לכל דורש ומתעניין בספורט הקרוי קרוס פיט, שמכין את הגוף לרדיפה אחר ממותה בשעת הצורך.

“יפריע לך אם אכין לי מידי פעם בשר על האש?” כן. “אעשה את זה על הגג, שלא יפריע לכם העשן”.

“אכפת לך אם אקנה סטייק ואצלה לי אותו על מחבת גריל?” כן. “אני אפתח את החלון, שהריח יצא החוצה”.

“את יכולה להזמין לי חמאה ושמנת מהסופר? כשממעיטים באכילת פחמימות צריך לקבל את האנרגיה מאיפשהו”. אהה.

וכך זה ממשיך, איש באמונתו יחיה. אני מעלימה עין אם אני נתקלת בסטייק קפוא בפריזר, והוא אוכל בשר בעיקר מחוץ לבית. אני מנסה להפחית או להחליף תוצרי קמח במזון, והוא מכיר טובה. אני מכינה גרנולה ללא סוכר וזוכה בהערצתו. 

והילדים? הם לא כל כך שמים לב למהפך הקולינרי, אבל מאד שמחים להתפנק עם קוטג’ 9% מידי פעם… תכל’ס, לכולנו עושה טוב להפחית קמח.

פירה כרובית ותפ”א

התזונה הפליאוליתית מצווה להמעיט בקמח על כל נגזרותיו, ולכן תוספות ראויות לארוחה יהיו ירקות בתנור, אורז ודגנים מלאים ומה שפחות פסטה ובצקים.
אז אחרי שמיצינו תפ”א שלמים בתנור (לקרצף ולאפות נטורל לפחות שעה על מצע מלח גס – יוצא טעים, כמו במדורה), הגיע הזמן לרענן את הפירה ולהוסיף לו ע”ת*, כי תפ”א לבד זה לא המזון הכי מזין שעולם הצומח נותן לנו…

ומה אומר האיש הקדמון: ”ממ.. ממש טעים! יש בזה הרבה חמאה?”

סלפי עם שעועית לבנה

את ההשראה למתכון קיבלתי כאן, רק הבראתי אותו כמובן.

יללא, לעבודה.

2 תפ”א בגודל בינוני - לקלף ולחתוך לקוביות

2 שיני שום קלופות

כרובית בגודל בינוני – לפרק לפרחים, להשרות במי מלח 1/4 שעה, לשטוף ולסנן

להכניס הכל לסיר, לכסות במים,להביא לרתיחה ולבשל עד ריכוך – כ20 דקות

כדי לייבש את הנוזלים - לסנן את המים ולהחזיר לסיר, ולערבב על אש קטנה כמה דקות

תראו מי עוזר כ”כ יפה?

להוסיף

3 כפות שמן זית מעודן

מלח בנדיבות

קורט פלפל ואגוז מוסקט בשביל הארומה

לטחון הכל היטב עם בלנדר מוט, לטעום ולתקן תיבול.

שיהיה בתאבון ותגידו, איזה פירה הולך אצלכם?

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת?

כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,

לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל –

ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה