הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

גרנולה ביתית בקלי קלותא? אמא ירוקה מכינה גרנולה במתיקות מעודנת שגם הילדים אוהבים.

01/10/2014

כולם יודעים שארוחת בוקר טובה חשובה עד מאד. במיוחד אם אחר כך מבלים שעות ארוכות בביה”ס ולא תמיד זוכרים ו/או רוצים לאכול את האוכל והכריכים (המושקעים!) שאנו טורחים עליהם במו.

מר מישמיש הצעיר והבריא (טפוטפו), אוהב להתחיל את היום בגדול. כמאמר הפתגם הידוע של הרמב”ם : “בבוקר אכול כמו מלך, בצהרים כבן מלך, בערב כאביון”, הוא פותח את הבוקר עם שתי מנות – אחת של גרנולה עם יוגורט ושניה דגני-בוקר כלשהם (אורגניים, מופחתי סוכר! עם חלב שקדים!), עוגה אם יש או פריכית עם ריבה. שנים הבטחתי לעצמי להכין לבד גרנולה, שתהיה פחות מתועשת ומומתקת, ותכיל בדיוק בדיוק את מה שאנחנו אוהבים (כדי שלא נצטרך למיין החוצה את מה שלא…) זה לא קרה. קראתי הרבה מתכונים ומשום מה הם לא הניבו את הגרנולה המובטחת.

בעקבות שיחה קולחת עם חברה אודות הכנת גרנולה ביתית והעלות היקרה של גרנולה איכותית בחנויות המובחרות, שינסתי מתניים ונכנסתי לפרוייקט במרץ.

סוף טוב הכל טוב, מצאתי את הנוסחא המנצחת. גרנולה ביתית ומפנקת, עשירה בע”ת* בזכות שיבולת שועל, אגוזים, גרעינים, ושומנים טובים. ללא חמאה או סוכר (ולכן גם מתאימה לטבעונים), מומתקת במידה עם סילאן (אני מניחה שאפשר גם מייפל, אנסה בקרוב) פריכה ולבבית, המכילה רק דברים שכולנו אוהבים.

והריח המדהים שמתפשט בבית בעת ההכנה ? בונוס.

יללא לעבודה.

גרנולה ביתית:

המתכון הנ”ל יכול לשמש בסיס נוח לאילתורים ושינויים כאוות נפשכם. אפשר להשתמש באיזה אגוזים שאוהבים, להחליף סומסום בקוקוס, להוסיף זרעי צ’יה בסוף או לא, להשתמש בצימוקים או בחמוציות וכן הלאה… העיקר שכולם יהנו!

לערבב בקערה את היבשים:

שקית שיבולת שועל (שלמה, לא מהירה)

כוס גרעינים – דלעת ו/או חמניה

1 כוס אגוזים קצוצים – פקאן, מלך, לוז, קשיו וכו’

1/2 כוס סומסום (מלא)

1 כפית קינמון

קורט מלח

לערבב בקערית את הרטובים:

1/2 כוס סילאן

2 כפות טחינה גולמית/ חמאת שקדים

1/4 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס מים פושרים

לצקת את הרטובים לקערת היבשים ולערבב היטב

לאפות כשעה בחום נמוך – 150 מעלות -

לערבב מידי רבע שעה.

כאשר מוכן להוסיף:

1/2 כוס צימוקים / חמוציות / גוג’י ברי

1/4 כוס זרעי צ’יה

לקרר, לאכול עם סלט פירות או יוגורט וליהנות מכל ביס !

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת?

כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,

לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל –

ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה