הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

עוקבים: 160

החל ממאי 2011

שנה חדשה ומרגשת בפתח, אחד תפוח עולה לכתה ד’ (וואו!) ואחד מישמיש עולה לכתה א’ (דאבל וואו!) ואפילו הדובדבן שלנו ילך לגן קטנטנים אחורי החגים.

אני מחשיבה את עצמי אמא משקיענית. משקיעה בכריכים לביה”ס, מתנדבת לועד, מסייעת במטלות השונות, קונה מה שצריך, עוזרת לילדים במה שאפשר, בקיצור: נודניקית.

אבל אם יש מי שמגיע להם לזכות במלוא ההערכה לתרומתם לנפשותיהם של ילדי על בסיס יומיומי הם אנשי החינוך.

תגידו מה שתגידו על מצב בתי הספר בארץ, איכות אנשי הצוות, רמת הלימודים הנמוכה, הפרעות הקשב, השחיקה, העלויות ועוד ועוד – הגננות, המורות ואנשי הצוות הישירים שפוגשים כל יום את ילדי ואחראים עליהם בשעות הרבות והמסתוריות הללו בהן הם לא איתנו (מה לעזאזל הם עושים שם כל היום?) זכו כבר מזמן בהערצתי.

כל מי שלוקח/ת על עצמה תפקיד חינוכי, משקיע בו את זמנו ומרצו ראוי להערכה. אני גם אוהבת להראות להם את זה ועל הדרך להכניס קצת אווירת חג הביתה.

לפיכך, אימצנו לנו בשנים האחרונות מנהג של אפיית והכנת שי קטן מעשה ידינו לחונכות והסייעות של תפוח ומישמיש, פלוס שנה טובה בכתב ידו המקסים (בעיני) של תפוח, אותו הילדים מחלקים ביום האחרון לפני היציאה לחופשת החג.

זו יכולה להיות צלוחית של כדורי תמרים לכבוד ראש השנה, משלוח מנות של בראוניז לפורים או עוגיות נשיקה לפסח – משהו מתוק וממיס לבבות, שיזכיר למורים שאנחנו רואים אותם מהצד השני… ואני לא שוכחת להזהיר את הבנים: “תתכונן לקבל נשיקה !”

אלף נשיקות

מיני מאפינס תמרים ותבלינים

מתמרים כידוע ניתן להפיק דבש (להלן: סילאן), ודבש הוא אחד מסמלי החג, והקירבה לשוק הכרמל מפנקת אותנו בתבלינים טריים עם ריח משכר. כשמחברים בין השניים מקבלים מתכון שממש יפה להכין בתבנית של מיני מאפינס בשביל החגיגיות, לארוז בטוב טעם ולתת כשי לשנה החדשה. הוא מתבסס על עוגת תמרים קלילה וטעימה עד מאד שהיינו מכינות עם הילדים כשעבדתי בגן רימון בקיבוץ, אז כל ילד היה מביא הביתה עוגה מתוקה בליווי שנה טובה מעשה ידיו כדי שתהיה יופי של שנה.

ולמתכון עצמו:

אני הכינותי הפעם בתבנית של מיני-מאפינס, אבל זה כולה עוגה בחושה שאפשר להכין בתבנית 26 או 2 אינגליש.

לערבב בקערה: כ-300 גר’ ממרח תמרים + 1 כפית סודה לשתיה + 1 כוס מים רותחים

להניח בצד.

בינתיים, לערבב בקערה אחרת את החומרים היבשים:

1 כוס סוכר קנים

3/4 1 כוסות קמח כוסמין

1 כפית קינמון

1/4כפית הל טחון

1/4 כפית זנגביל טחון

קורט מלח

להוסיף את הרטובים:

2  ביצים

3/4 כוס שמן קנולה

ותערובת התמרים שהכינונו מראש

לערבל היטב – אפשר במטרפה ידנית או במיקסר

למזוג את הבלילה לתבנית

לאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש / לח – כחצי שעה בתבנית של מאפינס, כ-45 דקות בתבנית אינגליש

לארוז יפה, להוסיף ברכה ולתת למי שאוהבים.

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל 
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה