הבלוג של גילי מזור

אפיה, בישול ומה שהחיים מזמנים ….

קונדיטורית מאוהבת, בת 51, אמא למורן, שקד ונועם וסבתא משוגעת של יעלי ... אני פה לחלוק איתכם מתכונים וסודות אפיה ובישול מהידע שרכשתי והניסיון שצברתי עם השנים כי אני מאמינה "שכל אחד יכול". ואם כבר בלוג אז מידי פעם אשתף... +עוד

קונדיטורית מאוהבת, בת 51, אמא למורן, שקד ונועם וסבתא משוגעת של יעלי ... אני פה לחלוק איתכם מתכונים וסודות אפיה ובישול מהידע שרכשתי והניסיון שצברתי עם השנים כי אני מאמינה "שכל אחד יכול". ואם כבר בלוג אז מידי פעם אשתף אתכם בסיפורים מהחיים, תובנות וחוויות. הצטרפו לאוהדים בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/Gillis.Pastry/

עדכונים:

פוסטים: 10

החל מאפריל 2010

ישנם מתכונים אופנתיים יותר ואפנתיים פחות… המתכון הזה הוא כמו מכנסי הג’ינס שנכנסו לאופנה אי שם בשלהי המאה ה-19 ועדיין רלוונטיים. אצלי הוא בשימוש כבר כמעט 30 שנה…

12/09/2016

העוגה הזאת נמצאת במחברת המתכונים כבר כמעט שלושה עשורים, היא עברה לא מעט שינויים ושדירוגים אבל הבסיס ישן נושן…כמו יין טוב, עם כל שינוי היא רק משתבחת, היא עוד משתבחת כשהיא יושבת במקרר יומיים שלושה…

נועם הבן הצעיר שלי מעדיף את העוגה הזאת על פני כל עוגה אחרת, בכל שבוע כשהייתה עולה השאלה “איזה עוגה להכין לכם לשבת?” נועם היה משיב “עוגת פירורים”,לכן בספר המתכונים המשפחתי שערכתי לילדיי לפני כמה שנים, קראתי לה העוגה של נועם. כשהיה נועם בכתה ב’ השתתף בחוג “השף הצעיר”, בסוף השנה ביקשה המורה מכל תלמיד להביא מתכון של תבשיל או עוגה שהוא הכי אוהב, מיותר לציין שנועם ביקש את המתכון לעוגת הפירורים האהובה עליו (עד היום שמורה אצלי חוברת המתכונים של ילדי הכתה) .

עוגת גבינה פירורים

במתכון המקורי השתמשתי בשמנת חמוצה ,עם השינויים והשדרוגים המרתי חלק מהשמנת לגבינת מסקרפונה וחלק לגבינה לבנה, אחרי הכל מדובר בעוגת גבינה …

עוגת גבינה פירורים \ העוגה של נועם

תבנית פיירקס מלבנית או רינג בקוטר 28

חומרים לתחתית והפירורים

350 גרם קמח תופח

200 גרם חמאה

1/2 כפית משחת וניל איכותית

150 גרם סוכר

2 ביצים

  • ללוש לבצק רך, לרדד בעזרת האצבעות בתבנית ולאפות כ 30 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש
  • להוציא מהתנור ולצנן , לפורר בעזרת מזלג את החלק העליון ולהוציא את הפירורים מהתבנית לפיזור על העוגה מאוחר יותר.

קרם גבינה

200 גרם מסקרפונה

200 גרם שמנת חמוצה

200 גרם גבינה לבנה 5%

1 כפית משחת וניל

100 גרם סוכר

1 אינסטנט פודינג וניל

250 מ”ל שמנת מתוקה מוקצפת

  • לערבב את הגבינות עם הוניל , הסוכר והפודינג לתערובת חלקה וקרמית.
  • להוסיף את השמנת המוקצפת בתנועות עטיפה עדינות , לשפוך הקרם על העוגה , לפזר שכבת פירורים אפויים ולהעביר ללילה במקרר .
  • שמנת פירורים

עוד מהבלוג של גילי מזור

תצוגה מקדימה

עוגת תפוקוקס שוקולד רטובה ונימוחה

הסיפור שעומד מאחורי העוגה הזאת הוא סיפור של אהבות... אני אוהבת קוקוס , אוהבת זוהי לשון המעטה לטירוף שלי לקוקוס: בעוגות, בקינוחים, בעוגיות ובמיוחד בחטיפים כמו הקוקוס...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

לביבות מיוחדות ושונות לחנוכה...

מצרכים : כרובית בינונית בצל גדול תפו״א בינוני ביצים - 4 (או כמה שצריך ) טימין טרי כ 6 גבעולים (רק עלים) גבינת קצ׳קבל תנובה כ 100 גר׳ גבינת חמד תנובה כ 100 גר׳ קוטג׳ תנובה כ 100 גרם פירורי עמק כ 100 גרם קמח תירס דק או קמח רגיל...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

טארט פיצוחים בטופי קרמל מלוח

שילובי הטעמים מלוח\מתוק , חריף\מתוק,  חמוץ מתוק השתלטו על כל פינה בקולינריה,  בבישול עשו זאת משחר ההיסטוריה, באפיה השינויים האלה נכנסו לאט לאט והתבססו יפה. קרמל מלוח הוא אחד השילובים מלוח\מתוק החביבים עלי ביותר, המתכון...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה