הבלוג של גילי מזור

אפיה, בישול ומה שהחיים מזמנים ….

קונדיטורית מאוהבת, בת 51, אמא למורן, שקד ונועם וסבתא משוגעת של יעלי ... אני פה לחלוק איתכם מתכונים וסודות אפיה ובישול מהידע שרכשתי והניסיון שצברתי עם השנים כי אני מאמינה "שכל אחד יכול". ואם כבר בלוג אז מידי פעם אשתף... +עוד

קונדיטורית מאוהבת, בת 51, אמא למורן, שקד ונועם וסבתא משוגעת של יעלי ... אני פה לחלוק איתכם מתכונים וסודות אפיה ובישול מהידע שרכשתי והניסיון שצברתי עם השנים כי אני מאמינה "שכל אחד יכול". ואם כבר בלוג אז מידי פעם אשתף אתכם בסיפורים מהחיים, תובנות וחוויות. הצטרפו לאוהדים בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/Gillis.Pastry/

עדכונים:

פוסטים: 10

החל מאפריל 2010

שאריות בצק פריך או מכינה במיוחד בצק על מנת לאפות לי קרקרים שנגמרים עוד לפני שנסגרה הקופסא האטומה זה סיפור על בצק בעל אלף (ואולי יותר) פנים ואפשרויות, כל תוספת משנה אותו, כל תבלין צובע אותו בגוון אחר, הוא אוהב גבינות, גרעינים ולמעשה כל הבא ליד (או לפחות כל הנמצא במזווה הביתי).

31/07/2016

בזמן לימודי הקונדיטוריה שלי הייתי חייבת להכין “שעורי בית” אחרי כל שיעור (לא קל להיות סטודנט). הייתי מגיעה הביתה מלאת אנרגיה בשעות הקטנות של הלילה ומתכננת לי את התפריט ליום המחרת. מן הסתם יצא שהכנתי בתקופה ההיא לא מעט מאפים לבני הבית, המשפחה, החברים והשכנים … (כי מי מסוגל לאכול כך כך הרבה גם אם טעים לו). הסביבה מאוד פרגנה ללימודים שלי כל עוד המשלוחים היו מגיעים פעם בשבוע באופן סדיר.

מידי פעם הכנתי בצקים פריכים למטרות שונות והיה לי שאריות…

השאריות שלי זה ההתמכרות החדשה שלכם!  קרקרים המעלפים שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם (תשאלו את הילדים והמשתתפים בסדנאות) לכן אל תחכו לשאריות-  הכינו כמות יפה שתספק לכם נישנוש טעים ואיכותי שיחליף את השקיות הקנויות.

חשוב לדעת!

אחסון – אריזה סגורה היטב בטמפרטורת החדר – נשמר עד שבועיים (לא ישאר אפילו יומיים)  בהקפאה – עד 3 חודשים אפוי (אין טעם להקפיא כי זה יגמר עוד לפני שתכניסו לקופסא)  ועד 6 חודשים ללא אפיה.

logo-1-42-2984006596-O

קרקר גבינה וגרעינים

חומרים :

300 גרם קמח

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כף פפריקה מתוקה (אפשר מעושנת) לקבלת בצק אדום \ כפית קארי  לקבלת בצק צהוב \ עשבי תיבול יבשים \ בזיליקום טחון לקבלת בצק ירוק \ אפשר לחלק את הבצק ולהכין בכמה טעמים וצבעים.

1/4 כפית מלח

1/4 כפית סוכר

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

40 גרם שמנת מתוקה

1 ביצה (L)

100 גרם פרמיז’ן מגורד או קשקבל מגורד או כל גבינה קשה אחרת מגורדת

חופן גרעינים – גרעיני חמניות, שומשום, קצח, גרעיני דלעת, שומשום שחור, – כיד הדמיון וטעמכם האישי

אופן ההכנה:

להכניס למעבד מזון את כל החומרים היבשים והחמאה הקרה, לטחון עד קבלת פירורים קטנטנים (כמו קוסקוס), להוסיף את החומרים הרטובים ולטחון בפולסים עד קבלת בצק אסוף, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר לקירור למשך 30 דקות.

לרדד 1/4 מהבצק על משטח מקומח או ע”ג נייר אפיה לעלה דקיק (עד כמה שאפשר), למרוח בביצה טרופה ולפזר גבינה וגרעינים, לכסות בנייר אפיה נוסף ולהעביר המערוך על גבי הבצק בעדינות רק כדי לדחוף את התוספות לתוך הבצק (לא לרדד בלחץ), לחתוך לריבועים \ רצועות \ מעוינים \ עיגולים …. ולהעביר למגש אפיה ולקרר כ 10 דקות.

קרקר פריך - דחוס

לאפות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 160 מעלות כ 12-15 דקות או עד שהקרקרים זהובים ופריכים.

DSCN8042

ספרו לי איך יצא לכם ותוך כמה זמן נגמר …https://www.facebook.com/profile.php?id=100005009956625

בתיאבון

 

 

 

עוד מהבלוג של גילי מזור

תצוגה מקדימה

עוגת תפוקוקס שוקולד רטובה ונימוחה

הסיפור שעומד מאחורי העוגה הזאת הוא סיפור של אהבות... אני אוהבת קוקוס , אוהבת זוהי לשון המעטה לטירוף שלי לקוקוס: בעוגות, בקינוחים, בעוגיות ובמיוחד בחטיפים כמו הקוקוס...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בדיקת ממוגרפיה תקופתית

היום לא נדבר על עוגות, אפיה, קונדטוריה, ולא על סדנאות... היום נדבר עלי, נדבר על בדיקות ממוגרפיה תקופתיות שעברתי לאחרונה. אתן מכירות את התחושה הזאת שמלווה את ה"לפני בדיקה", "אחרי בדיקה", "המתנה לתוצאות".... פחד ! הפחד הזה מגיע...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פשטידת כרובית ובטטה

פשטידת כרובית ובטטה חומרים: 5 ביצים 200 גרם יוגורט \ שמנת \ שמנת מתוקה \ גבינה לבנה 1 כף מיונז 1 כוס קמח 1 כף קורנפלור 10 גרם אבקת אפיה 1 כרובית חתוכה לפרחים, מבושלת (חצי בישול) במי מלח ומסוננת. 1 בטטה חתוכה לקוביות מבושלת (חצי...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה