הבלוג של גדעון אוברזון

במטבח של אוברזון

לימודי אופנה בפריז לימדו אותי שתפיסה עיצובית היא בכל: בבגד, בבית, ובאופן שבו אנו חיים. לפני 6 שנים, לצד ניהול קו אופנה מצליח, הצטרפתי למותג המטבחים המוביל "מטבחי זיו" כמעצב הקולקציות. בבלוג הזה אשתף במקורות ההשראה ובתפיסה... +עוד

לימודי אופנה בפריז לימדו אותי שתפיסה עיצובית היא בכל: בבגד, בבית, ובאופן שבו אנו חיים. לפני 6 שנים, לצד ניהול קו אופנה מצליח, הצטרפתי למותג המטבחים המוביל "מטבחי זיו" כמעצב הקולקציות. בבלוג הזה אשתף במקורות ההשראה ובתפיסה העיצובית שלי - למטבח ולחיים בכלל.

עדכונים:

פוסטים: 6

עוקבים: 1

החל מאפריל 2017

הטרנד הבולט ביותר בתערוכת המטבחים האחרונה במילאנו היה ללא ספק מקומו של המטבח כחלל המרכזי, החשוב, והפעיל ביותר בבית. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על עיצוב מטבח נכון ל 2017

08/08/2017

ziv_kitchen_eurocucina_4

המטבחים החדשים: רשמים מתערוכת יורוקוצ’ינה במילאנו שהציגה את המטבח כחדר הכי חשוב בבית העכשווי (צילום: Eurocucina and FTK)

ההורים שלי היו מארחים בסלון. הספות, שכוסו סדינים רוב ימי השנה שלא יתלכלכו – היו נחשפות, שולחן הקפה היה ממורק, את כל ההכנות והבישולים היו מסיימים לפני שהאורחים הגיעו – כדי שחלילה לא יריחו את ריחות הטיגון, ואת המטעמים היו מגלגלים לסלון בעגלת תה קטנה ובה כל טוב.

אירוח בגרסת 2017 לעומת זאת, הוא עולם שונה לחלוטין. השינוי העיקרי הוא שאנחנו כבר לא מארחים בסלון – אלא במטבח. לא ממהרים לסיים לבשל ולנקות לפני שהאורחים מגיעים, ולא מתביישים מריחות הבישול – אלא דווקא מדגישים אותם כחלק מחוויית האירוח. זה ממש לא שינוי מקומי, אלא טרנד עולמי.

פעם בשנתיים מתקיימת תערוכת המטבחים החשובה ביותר בעלום תערוכת יורוקוצ’ינה במילאנו, ובתערוכה האחרונה בלטה יותר מכל חשיבותו של המטבח הביתי כחלל ש’נוגס’ ממקומו של הסלון, והופך לחדר הפעיל והחשוב ביותר בבית. אנחנו לא רק מבשלים במטבח אלא גם מבלים בו את רוב זמננו: שיעורי בית עם הילדים, אירוח חברים וזמן זוגי בערב, חיי המשפחה מתנקזים אט אט כולם אל חלל המטבח, שבהתאמה גדל וגולש אל תוך הסלון הביתי.

אז איך מעצבים מטבח שיתאים לבישול, אירוח, ישיבה עם המשפחה, וחלל מרכזי בבית? הנה כמה טיפים שאספתי בשבילכם:

1. אופן ספייס:

הכלל הראשון, שכבר הפך לחדשות ישנות שכל מעצב פנים יודע, הוא עיצוב חלל פתוח ששובר את הקירות שהיו בעבר מפרידים בין המטבח לסלון. חלל פתוח יוצר אווירה דינמית שמאפשרת לבשל תוך כדי יצירת קשר עיין עם האורחים או עם הילדים המשחקים בסלון. למרות שמדובר בטרנד בינלאומי הוא מושלם לדירות הישראליות הצפופות מאחר ואופן ספייס נותן תחושת מרחב וגודל גם בחללים קטנים ולכן מומלץ בחום.

ziv_kitchen_eurocucina
אופן ספייס: חלל פתוח ודינאמי. אין הפרדה בין סלון, פינת אוכל ומטבח טרנד עולמי שעובד מושלם בבית הישראלי (צילום: מטבחי זיו)

2. אי מרכזי:

אי במטבח נותן הפרדה מסוימת בין חלל המטבח לסלון, באופן לא מנתק בין שני החללים. עיצוב אי נכון למטבח הוא תורה שלמה – אי אינטגרלי, מרחף, דלפק או משולב הם רק חלק מהאפשרויות הקיימות היום בשוק וחשוב להתאים את האי לצרכים, לאורח החיים ולחלל שלכם. אבל שילוב אי בין המטבח לסלון כמעט תמיד ייצר חציצה נינוחה בין שני החללים, ויהפוך במהרה לאזור השימושי ביותר במטבח.

ziv_kitchen_eurocucina_1
פינת ישיבה משולבת באי מרכזי:  מייצר הפרדה בין סלון למטבח מבלי לנתק בין השניים (עיצוב: מטבחי זיו)

 

3. חלקים נסתרים ונראים:

עיצוב נכון של מטבח כחלל המרכזי של הבית צריך לשלב בין חלקים נראים לנסתרים. במילים אחרות הכוונה היא לייצר גם במטבח פתוח, אותו ניתן לראות מן הסלון, חלקים נסתרים מהעין. מדוע? המטבח בכל זאת מכיל כלים מלוכלכים ובלגן כללי שלא נעים לראות בעין. ולכן חשוב שעיצוב המטבח יכיל חלקים נראים ונסתרים בהם אפשר להחביא את החלקים הפחות נעימים של בישול. חשוב לשלב בין ארונות נראים לנסתרים, למקם כיור בפינה מוצנעת, ופעמים רבות גם את הכיריים רצוי להסתיר מאחורי עמוד או קיר במידה ואתם בשלנים שנוטים ללכלך את הסביבה. עיצוב מטבח נכון משאיר את החלקים הנראים של המטבח ייצוגים.

ziv_kitchen_eurocucina_5
כיור בפינה מוצנעת ושילוב בין ארונות נראים לנסתרים: מאפשרים להדגיש את הצדדים היפים של המטבח ולהצניע לכלוך ובלגאן (צילום:  Eurocucina and FTK)

4. פינת ישיבה אינטגרלית:

סוד נוסף בהפיכת המטבח לחלל מרכזי הוא שילוב פינת ישיבה כחלק מעיצוב המטבח. פינת הישיבה יכולה להיות חלק מהאי, או נפרדת, אך מטבח המשלב פינת ישיבה הוא כזה שמזמין לבלות בו זמן. מעבר לדלפק עם שני כיסאות בר שיוצר פינת ישיבה קטנה ואינטימית לארוחת בוקר, עיצובי מטבחים נועזים יותר משלבים את פינת האוכל המרכזית של הבית באופן אינטגרלי בעיצוב המטבח.

5. משטחי עבודה דינמיים:

סוד נוסף בעיצוב מטבח כחלל מרכזי הוא יצירת משטחי עבודה דינמיים. מה הכוונה? משטחי עבודה שיכולים להפוך לאזורי נוי או פינת ישיבה ביומיום ואותם מסבים למשטחי עבודה בשעות שהמטבח פעיל במיוחד.

ziv_kitchen_eurocucina_6
פינת ישיבה מרכזית המשולבת בחלל המטבח: הטרנד הכי נכון לנועזים (צילום:  Eurocucina and FTK)

עוד מהבלוג של גדעון אוברזון

תצוגה מקדימה

עולם של גברים: מטבח בהשראת מד מן

אנשים שמסתכלים בערגה אל העבר מתגעגעים לעיתים לתקופות פשוטות יותר בהן ההבדל בין 'גברי' ל'נשי' היה מובהק. הבית נחשב בשנות ה-60 טריטוריה נשית ולכן עיצוב ביתי התאפיין ברכות, בצבעוניות מתקתקה ובצורות מעגולות. עולם העבודה...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

הביצה והפנינה: נפלאות המטבח הלבן

הלבן הוא בחירה מלאת עוצמה (עיצוב: מטבחי זיו) מטבחים לבנים הם מהנמכרים ביותר בישראל. רבים מסתכלים על בחירה בלבן כדרך 'ללכת על בטוח' ובוחרים בלבן כצבע סטנדרנטי שאי אפשר לטעות בו. לא רבים מבינים את האמירה החזקה, ואת עוצמות...

תצוגה מקדימה

פיוז'ן: המטבח ששובר את החוקים

המילה פיוז'ן פירושה ביפנית "לא בקונפליקט, ואיננו מתחרה". להבדיל מהתפיסה המערבית ששואפת לאחידות, יפן ותרבויות מזרח אחרות הבינו כבר מראשיתן עד כמה יפה ונכון הוא שילוב של הפכים יחד.   גם בתוך החדר מרגישים את החוץ: פנים וחוץ...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה