הבלוג של ויוי עיני - יועצת גנטית

קטעים מיומנה של יועצת גנטית

שמי ויוי עיני ואני יועצת גנטית. בבלוג שלי תוכלו לקרוא סיפורים מהחיים בהם אני נתקלת במהלך יום העבודה, כולם בהשראת מקרים אמיתיים אך נכתבים בשינוי הפרטים המזהים. אם שאלתם את עצמכם פעם מה בדיוק עושה יועצת גנטית, הגעתם למקום... +עוד

שמי ויוי עיני ואני יועצת גנטית. בבלוג שלי תוכלו לקרוא סיפורים מהחיים בהם אני נתקלת במהלך יום העבודה, כולם בהשראת מקרים אמיתיים אך נכתבים בשינוי הפרטים המזהים. אם שאלתם את עצמכם פעם מה בדיוק עושה יועצת גנטית, הגעתם למקום הנכון. שימו לב - גנטיקה הוא תחום שמאד מתפתח לכן יתכן שפרטים מסויימים בפוסטים ישנים לא בהכרח מעודכנים. בכל שאלה ניתן לפנות אלי בהודעה פרטית בעמוד הפייסבוק של הבלוג שלי. קריאה מהנה.

עדכונים:

פוסטים: 65

החל ממאי 2012

בינינו, הפוסט הזה לא באמת קשור לגנטיקה, אבל הוא מתאים לחנוכה, ומה לעשות שזהו במקרה גם החג האהוב עלי ביותר…

03/11/2013

בינינו, הפוסט הזה לא באמת קשור לגנטיקה, אבל הוא מתאים לחנוכה, ומה לעשות שזהו במקרה גם החג האהוב עלי ביותר…

הדנ”א של הלביבות שלי, חומר הגלם, הוא תפוחי אדמה. עד כאן הכל כרגיל.

ומכאן והלאה אפשר לצמוח ולגוון… להכין לביבה עם טוויסט… לביבה עם מוטציה… למשל לביבה צבעונית, או במקום הרבה לביבות קטנות, להכין לביבה אחת גדולה (דבר שחוסך התעסקות ליד המחבת, ריח בכל הבית, ומפחית באופן משמעותי את כמות השמן, כך שאפשר לעבור במצפון שקט לשמן זית).

להלן המתכון:

דבר ראשון – הדנ”א של כל לביבה – תפוח אדמה בינוני, ביצה אחת, כף שטוחה של קמח, ומעט מלח גס (לפי הטעם).

דבר שני – המוטציה – לכל לביבה מוסיפים מעט טעם וצבע, לבחירתכם, למשל – פרח אחד של כרובית (לביבה לבנה), גזר אחד (לביבה כתומה), חצי סלק (לביבה סגולה), כף של רוטב פסטו מוכן או של עלי בזיליקום קצוצים (לביבה ירוקה), או כל רעיון מבורך אחר העולה על דעתכם….

מכינים תערובת של לביבה אחת ומעבירים את כולה (לביבה אחת גדולה) למחבת עם מעט שמן זית, על אש קטנה (לא לכסות, הרטיבות גורמת ללביבה להתפרק), ובזמן שהיא מתבשלת, עוברים להכין את התערובת הבאה…

בודקים בזהירות, עם מזלג, וכאשר הלביבה משחימה בקצוות, הופכים אותה בעזרת צלחת גדולה – מניחים את הצלחת על המחבת כך שתכסה את כל הלביבה, תומכים עם היד, והופ… הופכים בבת אחת… אם הלביבה לא שחומה מספיק היא חוזרת למחבת כלעומת שבאה, ואם היא נאה למראה מחליקים אותה חזרה מהצלחת למחבת, על הצד שטרם טוגן, בלי כל תוספת של שמן ובלי לכסות. עד שמוכן…

חותכים את הלביבות למשולשים, כמו פיצה, מומלץ בחום לערבב בין הצבעים, ומגישים…

שיהיה בתאבון, וחג חנוכה שמח ושמן (רק מנחת!)

תגובות, שאלות, לייקים ושיתופים יתקבלו בברכה ואני מבטיחה להתייחס לכולם, ואפשר גם להצטרף לעמוד הפייסבוק של הבלוג שלי (שם אף ניתן להשאיר לי הודעה פרטית…) https://www.facebook.com/geneticounselor

עוד מהבלוג של ויוי עיני - יועצת גנטית

תצוגה מקדימה

אומרים שאלוהים לא עושה טעויות

והפעם שני סיפורים השזורים זה בזה, האחד - נולד מתגובה ברשת והמשיך במפגש אישי בבית קפה, והשני - בא מיד אחריו... זהו פוסט עם שמות ועם פנים שבא לחדד את הנקודה שבתסמונת, כמו בתסמונת, קשת ההתבטאות יכולה להשתנות בין פרטים שונים...

תצוגה מקדימה

5 דברים שבלעדיהם אני (כבר) אינני אני

אף אחד לא סיפר לי שזה הולך לקרות לי, אבל מסתבר שהדברים פשוט הוטבעו להם אי שם, עמוק עמוק בתוך הדנ"א... 1. לא סיפרו לי שלעולם, אבל לעולם, לא אוכל יותר ללכת סתם כך ברחוב, או לעמוד סתם כך בתור בסופרמרקט - מבלי שאמצא את עצמי מזהה בכל...

תצוגה מקדימה

אין חגיגה בלי עוגה

מזל טוב לבלוג שלי שבדיוק היום חוגג יום הולדת שנה. לכבוד האירוע קבלו פוסט מעורר תאבון. כי אין חגיגה בלי עוגה. נקודת המפגש עם דורית קינן (שפית פטיסיירית שבעברה למדה עיצוב תעשייתי בבצלאל) לפוסט שישלב את הנושאים הקרובים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה