הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

אם הייתם שואלים אותי לא הייתי מנחשת בחיים שאכתוב פוסט עם מתכון לסלט, תמיד זה נראה הדבר הכי רגיל ושגרתי שבכל בית ומטבח, אבל אז באה ההברקה הזו ואני חייבת לחלוק אותה אתכם.

26/10/2016

לפחות שליש מחגי ישראל המבורכים עברו עלינו בשלום והרי כבר ידוע שהחגים היהודיים מאופיינים בעיקר באוכל והרבה!

כאן תופס המשפט: לכל שבת יש מוצאי שבת. מגיע הרגע שאתה שבע מהכל ואומר – ממחר אני אוכל/ת רק ירקות מאודים ומים. כזה – אני.

אחרי חופשה מדושנת בארוחות חג ובאוכל אמריקאי על כל סוגיו ושמניו החלטתי שאני שבעה וגם אם לא ממש שבעתי, כי טעים לי, זה הזמן לסגור את הכפתור שנפתח במכנס.

אז לא עבר הרבה זמן מאז שהחלטתי, אבל אם להודות, כבר נמאס לי מהירקות ואני כבר מנסה לחשוב איך לגוון את העניין ובכל זאת לעמוד במטרה שהצבתי לעצמי. עברתי על הסלט ירקות, סלט קולסלאו ביתי, סלט סלק, אנטיפסטי והיום ניסיתי לייצר סלט ממה שהיה בבית וישביע אותי בלי הלחם שאני כל כך אוהבת ליד.

בדרך כלל תמיד קשה לי להכין משהו ממש מפנק כשזה מגיע אליי, יותר קל לי ונוח לפנק את כולם מסביבי באהבה. הפעם, לשם שינוי, שיחקתי ושיחקתי ויצא כל כך טווואוב! אז אם הייתם שואלים אותי לא הייתי מנחשת בחיים שאכתוב פוסט עם מתכון לסלט, תמיד זה נראה הדבר הכי רגיל ושגרתי שבכל בית ומטבח, אבל אז באה ההברקה הזו ואני חייבת לחלוק אותה אתכם, אז למרות שזה רק סלט – הוא מיוחד, טעים כל כך ומשביע ובעיקר מלא בכל טוב ויחד עם הרוטב יצא כמו זיווג מושלם. התיישבתי וכתבתי מהר כי אחד הבאגים שבהמצאות כאלה שאני לא זוכרת איך לשחזר אותם (עניין של גיל נראה לי).

סלט2

יאאללללה לעבודה, לפני שאשכח מה שמתי:

לסלט (כמות לשני אנשים רעבים):

1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות.

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

רבע כרוב

סלק אחד בוואקום חתוך לקוביות קטנות.

קופסת טונה.

חופן פטרוזיליה קצוצה.

1 כף זרעי פשתן.

1 כף שומשום שחור.

2 ביצים קשות חצויות לרבעים.

סלט1

לרוטב:

1 כפית חרדל דיז’ון חלק.

1 כפית דבש או סילאן.

1 כף טחינה גולמית.

מעט מלח, פלפל גרוס.

רבע כפית אבקת שום או שן שום כתושה.

רבע כוס שמן זית.

3 כפות חומץ תפוחים.

1 כף חומץ בלסמי.

2 כפות מים.

***תערבבו תטעמו ותוסיפו או תשחקו לפי הטעם האישי שלכם, חמוץ יותר/מתוק יותר.

תעצבו קצת כי אנחנו אוכלים עם העיניים, קיבלתם ארוחה מזינה, מהירה, קלה, משביעה טעימה ובריאה.

מה צריך הבנאדם יותר משלל צבעי הקשת מעוצבים קצת חגיגי,

כי הירקות מקבלים ככה טעם וטאץ’ אחר וגם הנשמה מקבלת את המזון שהיא צריכה.

סלט

רוצים להציץ עוד קפצו אליי לקסם הבישול.

ובינתיים שתהיה חזרה רכה ונעימה לשגרה המבורכת!

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה