הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

ראש השנה בפתח – ואני כאן כדי להוריד את המתח. החלטתי לנסות לאגד את כל המתכונים שבעיני יכולים לשרת אתכן/ם ואותי בחג המתקרב, מקווה שזה מגיע בזמן ולא אחרי שכבר הכנתם את כל הארוחה, כי אז אהיה ממש בלחץ – אני לא התחלתי להכין כלום.

30/09/2016

ראש השנה בפתח, כמו כל חג ישנם מרכיבים מסורתיים שלא מוותרים עליהם. אצלנו מקפידים לעשות דבר אחד חדש בתפריט ראש השנה, כזה שעוד לא ניסינו. לכן אני כבר כמה שבועות עוקבת ומחפשת את המשהו החדש הזה… ואז חשבתי כמה היה נוח שהכל היה לי מסודר במקום אחד.

מאז שהתחלתי לכתוב לכם כל המתכונים ברשת מפוזרים, הפסקתי לכתוב לי אותם בכתב יד (בינינו גם לפני לא תמיד הספקתי לכתוב אותם מסודר). לכבוד השנה החדשה, התארגנות לארוחת החג  וזמן חשבון נפש, פשפשתי בין הפוסטים ומתכונים שעלו ועל הדרך שעברתי השנה יחד אתם ואתכם.

תוך כדי הזכרונות והטעמים, הבריק לי לנסות להקל עליכם ועליי ולעשות סיכום שנתי קצרצר שיעזור לכם להתארגן לחג, החלטתי לנסות לאגד את כל המתכונים שבעיני יכולים לשרת אתכן/ם וגם אותי בחג המתקרב, מקווה שזה מגיע בזמן ולא אחרי שכבר הכנתם את כל הארוחה, כי אז אהיה ממש בלחץ – אני עדיין לא התחלתי להכין כלום.

נתחיל בחלה שמקשטת כל שולחן חג ושבת.

עֵינֵי כֹל אֵלֶיךָ יְשַׂבֵּרוּ. וְאַתָּה נוֹתֵן לָהֶם אֶת אָכְלָם בְּעִתּוֹ: פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶךָ. וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חַי רָצוֹן: (תהילים קמ”ה טו-טז).

shabat55

ליד החלה יש שתי גרסאות שלי לדגים, שנהיה לראש ולא לזנב וגם את הסלמון קדאיף החגיגי.

salmon1

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יי אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ וְאִמּוֹתֵינוּ, שֶׁנִּהְיֶה לְרֹאשׁ וְלֹא לְזָנָב.

שניצל דג1עוד למנת פתיחה אני ממליצה למלא עלי גפן בגרסה המהירה וגם גרסה לממהרים…שגם מתאימה לצמחוניים שמארחים ומתארחים או את הכבד הקצוץ שתמיד חגיגי וטעים.

20170317_103737 (Custom)

20170226_191546 (Custom) (2)

לסלט מיוחד ושונה שמקשט בצבעוניות את שולחן החג, שתהא השנה טובה מקודמתה, לחג אפשר לשדרג אותו גם בגרגירי רימון וגם הסלט המרענן.

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יי אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ וְאִמּוֹתֵינוּ, שֶׁנִּהְיֶה מְלֵאִים מִצְוֹת כָּרִמּוֹן:

כרובית1מנות עיקריות ומפנקות וגם תוספת מיוחדת, כולן במתכונת של: “שגר ושכח”, מתאימות לקצב השבת-חג הרצופים ומהירים. הראשון כמובן העוף שלי בסילאן, שום ולימון שלא מפספס בשום הזדמנות וגם העוף במתכונת של חג עם תמרים ותפוחים וגם מרכיב סודי שהופך אותו למעדן. לסבלניים יש את מעדן הבשר שמתפרק ונמס בכל ביס.

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יי אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ וְאִמּוֹתֵינוּ, שֶׁיִּתַּמּוּ אוֹיְבֶיךָ וְשׂוֹנְאֶיךָ וְכָל מְבַקְשֵׁי רָעָתֵנוּ.

20160822_141457_640x360

20170328_222958 (Custom)

לצד העוף אני מציעה את שתי התוספות האהובות עלינו: אורז בתנור – חגיגי ומיוחד, שישבור את כל המיתוסים.

riseוכמובן יש את הקוסקוס עם התוספת החגיגית שמתאימה לחג – הטנזיה וגם מעדן הבטטות יקשט את השולחן ויתאים בהחלט.
טנזיה 1לקינוח, לצד התה/קפה, מי אם לא עוגת התפוחים, הקלילה, הבריאה, שמשלבת את כל הטעמים שנרצה בשנה החדשה או כדורי תמרים מתובלים ומפנקים.

tamar11

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יי אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ וְאִמּוֹתֵינוּ, שֶׁתִּתְחַדֵּשׁ עָלֵינוּ שָׁנָה טוֹבָה וּמְתוּקָה,  “מֵרֵשִׁית הַשָּׁנָה וְעַד אַחֲרִית שָׁנָה:” (דברים יא, יב):
בָּרוּךְ אַתָּה יי אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם בּוֹרֵא פְּרִי הָעֵץ:

tapuhim202

ומה שנותר לי עוד זה לברך אתכם ולהודות שאתם כאן איתי, מפרגנים, מאפשרים, קוראים, עוקבים, מלייקים, טועמים ונהנים. תודה על שנה נפלאה ומאחלת לנו שנמשיך לא פחות גם בשנה הבאה עלינו לטובה.

בָּרֵךְ עָלֵינוּ יי אֱלֹהֵינוּ אֶת הַשָּׁנָה הַזֹּאת

 וְאֶת כָּל מִינֵי תְבוּאָתָהּ לְטוֹבָה.

וְתֵן  בְּרָכָה עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה וְשַׂבְּעֵנוּ מִטּוּבָהּ.

 וּבָרֵךְ שְׁנָתֵנוּ כַּשָּׁנִים הַטּוֹבוֹת.

ואל תשכחו לקפוץ לבקר אותי בקסם הבישול, או תעקבו אחרי בבלוג, הבית פתוח תמיד עבורכם.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה