אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד
אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.
עדכונים:
פוסטים: 143
החל מאוגוסט 2015
12/09/2016
והפעם שיטוטי ברשת העלו בחכה את הסרטון שמראה הכנת בייגל כל כך פשוטה, שקראה לי לנסות. שמתי את הסרטון בשמורים וחיכיתי לרגע של אומץ. בפעם האחרונה שהכנתי בייגל אני זוכרת שהסתבכתי עם הקטע ששולקים במים והיה זכור לי כתהליך ארוך, מטנף מעבר לרגיל ומייגע מעט.
הסרטון הופיע בדף פייסבוק שנקרא Jewlish (אותו אחד של אתגר החלה בשקית) וכמו שזה נראה פשוט ככה ראיתי כנגד עיני הזדמנות לעשות חוויה מתקנת.
כמובן שאם ניסיתי וגם הצלחתי, אני כאן בשביל להמליץ ולספר לכם שכמו שזה נראה ככה זה פשוט וטעים אש!!! כאילו פתחתם מאפיה משובחת אצלכם בבית ובתרגום חופשי: הבייגל הבייתי שיעלה את הבראנץ’ שלכם שלב.
אני מתחילה לבדוק מה החומרים, מתרגמת וקולטת שדרוש ומומלץ קמח לחם, טוב קמח יש לי בבית תמיד ובשפע אבל…קמח לחם הפעם לא.
כידוע אני גרה באיזור “מעט” מרוחק מסופרמרקט גדול, אצלנו, ברמת הגולן, הסופרמרקט הזה נקרא “צרכניה” וכשמה כן היא מקום עם מוצרים בסיסיים שאתה צריך באותו רגע, חוץ מ…קמח לחם.
מה לעשות שאני כבר הצהרתי שהיום אוכלים בייגל, איך אומרים אצלנו: תסתדרו עם מה שיש, אז חוץ מקמח לבן רגיל היה על המדף קמח 70% חיטה וקמח כוסמין מלא. יאללה יצאתי לדרך ככה עם מה שיש, אני כבר יודעת את הסוף ואגלה לכם שמעז יצא פגז (כי זה מאפה מלוח). עשיתי כמות אחת עם קמח 70% וכמות שניה עם קמח כוסמין.
המצרכים:
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים שמרים, סוכר חום ומים חמים.
מערבבים עד שהסוכר נמס ומחכים כמה דקות עד שהשמרים מתחילים לפעול, שימו לב שהנוזל משנה צבע והופף עכור יותר.
מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הקמח לתערובת השמרים ולשים במהירות איטית. (השימוש בקמח לחם או קמח מלא הופך את הבצק לפחות רך ועיסתי ולכן יותר קל לעבוד איתו).
לשים את הבצק במשך 5 דקות במהירות בינונית עם וו לישה או בלישה ביד בין 10-15 דקות.
מניחים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים בטמפרטורת החדר למשך כשעה ורבע או עד שמכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים (לי יצאו גם 9) בגודל שווים על תבנית עם נייר אפייה. משתדלים שהכדורים יהיו חלקים, מניסיון גם אם לא הם יוצאים משגעים, לא חייב להיות מושלמים.
כדי לעשות את החורים, מותחים עם שתי אצבעות במרכז ומרחיבים לחור עד שרואים את חלקו התחתון של המגש.
בינתיים מרתיחים מים בסיר. מרתיחים כל בייגל כדקה מכל צד
ומחזירים לתבנית האפייה, מורחים בביצה
מפזרים תוספות לבחירה: פרג, שומשום (לבן, שחור), בצל מיובש, שום מיובש ומלח ים הם קלאסיקות.
אופים בחום 215 מעלות במשך 20-25 דקות עד להזהבה.
בעיני הבצק עם הקמח כוסמין (התמונה שמעל ומתחת) יצא יותר רך ואוורירי, אולי בגלל שאני מכורה לו (כבר 6 שנים אוכלת רק אותו), הבנות והאיש אכלו את הקמח חיטה (התמונה האחרונה) התענגו ולא קמו עד שכל הבייגלס נשאבו.
לצד הבייגלס החתיכיים וטעימים, התפנקנו עם סלט ביצים, פסטו, סלט עגבניות שרי ואכן היתה לנו ארוחת ערב שעלתה מדרגה ולא היתה מביישת גם את סניף הבייגל הכי הכי (בלי שמות).
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות