הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

כחובבת מושבעת של אוכל, אירוח ואנשים אחת האהבות היותר גדולות שלי הם אתגרים במטבח כאלה שמחברים בין טעמים, עמים, אנשים, קצת כמו החיבור שממנו הגעתי.

11/09/2016

Tered5

במסגרת תחרות האפיה מבית היוצר של “בוש” וסלונה, נכנסתי לאתגר נוסף במטבח, כזה בדיוק כמו שאני אוהבת. את המאפה הבא תוכלו להגיש כארוחת בוקר/ערב, הוא מושלם לאירוח ביתי או לעשות רושם כשמבקשים מכם להכין מאפה למסיבה או מפגש חברים.
הפעם החלטתי לשלב אפייה ובישול תוך שילוב עולמות שונים וטעמים ממטבחים שונים.

אחד הדברים שאני אוהבת במטבח הוא האפשרות להיחשף ולחבר עמים וטעמים שונים, יש לי מגוון תבלינים ולאו דווקא שייכים למטבח מסויים, כמו הסומק, בהרט, לימון פרסי ועוד. תבלינים, בערך כמו מגוון האנשים וגם קצת כמו השילוב שממנו אני באה, סבתא אחת הולנדית, סבא יליד מצרים עם נגיעות מרוסיה ועוד סבים ממרוקו.

 את הפטאייר – מאפה תרד מהמטבח הערבי (שמזכיר בנגיעות את המטבח המרוקאי), הכנתי רבות בשל האהבה לתרד בביתנו ובשל הקלות שבהכנה שלו. כשהבנתי שזו תחרות הפעם (מעמד שלא עמדתי בו במטבח עד היום), החלטתי להקשות מעט על עצמי ולשלב את בצק הבריוש ולתת טוויסט משלי עם החיבור.

הבריוש, כידוע, מגיע מהמטבח הצרפתי (שזו השפה שמדברים בבתי הסבים שלי, משני הצדדים) ומאז לימודי הקונדטוריה שלי לא הכנתי אותו בשל עדינותו. העדינות של הבריוש והעושר שבו נראו לי שילוב מעדן ומפנק לתרד האגדי.

המיקסר הגיע (אהבה ממבט ראשון), הרעיון כבר מתגלגל לו בראש, הלב פועם בהתרגשות, החומרים כבר כאן – כל שנותר זה להיכנס למטבח ברגל ימין ולהתחיל.

ראשית נתחיל בבצק הבריוש העדין. הוא דורש דיוק ולכן אני מכינה את כל החומרים מראש שקולים בקערות ורק אז מתחילה:

500 גרם קמח לאפיית לחם

10 גרם שמרים יבשים

230 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ’ החדר

6 ביצים L

30 גרם חלב

50 גרם סוכר

10 גרם מלח

20160905_182523_640x360 (2)

אופן ההכנה:

בקערת הערבול, במהירות נמוכה, שמים קמח ושמרים.
מוסיפים: סוכר, ביצים וחלב. נותנים למיקסר לעשות את העבודה לדקה והוא עושה את זה נפלא!
מוסיפים מלח ונותנים לוו הגיטרה להסתובב ולאסוף מהדפנות את הבצק, כשתי דקות נוספות. מוסיפים את קוביות החמאה, צופים איזה יופי שהן נטמעות בטבעיות ובעדינות לתוך הבצק.

20160905_183537_640x360

בסיום לא נותר לנו עוד הרבה לעשות מקמחים מעט את השיש, הבצק יוצא מעט דביק, זה בסדר, מחברים אותו לכדור, מעבירים לקערת פלסטיק של המיקסר, עוטפים בניילון נצמד. מניחים בחוץ לרבע שעה ואז לכשעה וחצי בקירור.

בינתיים מכינים את המלית המשגעת (שאפשר  גם להגיש אותה כסלט קר).

המצרכים למלית:

2 בצלים סגולים קצוצים קטן

צרור גדול של עלי תרד ערבי חתוך גס ללא גבעולים

1 כף סומאק

1 מיץ מלימון אחד קטן (אם יש עדיף ליים)

פטה כבשים או עזים מפוררת ביד

תרד_640x360 (1)

אופן ההכנה:

במחבת גדולה, מאדים את הבצל במעט שמן זית, כשהבצל מעט שקוף ורך מוסיפים את עלי התרד, מערבבים עד שמצטמקים מעט, מוסיפים סומאק, מעט מלח וסוחטים מעל מיץ לימון.

20160905_203029_640x360

מפוררים את הגבינה ומערבבים יחד בעדינות.

ועכשיו לחיבור:

20160905_202116_640x360

מוציאים את הבצק מהקירור, מקמחים מעט את השיש, מחלקים לחתיכות קטנות בערך של 60 גרם כל אחת, יוצרים כדורונים.

20160905_202619_640x360

 משטחים כל כדור. מניחים חופן מלית במרכז ועוטפים עם הבצק.

20160905_203155_640x360 (2)

אם נשארת מלית היא טעימה גם כסלט קר ליד המאפה.

20160905_203742_640x360

מגלגלים שוב לכדור ומניחים בתבנית מאפינס למנוחה והתפחה קלה.

20160905_204751_640x360

מורחים בביצה ולתנור בחום של 180 מעלות לכ- 25 דקות.

זמן האפייה הוא זמן מצוין לנצל עוד אחד מיתרונותיו של ה”חתיך” שבמטבח ולהכין משקה שיתאים בול לטעמים ולחברים שנשב איתם לנשנש את המאפה שלנו.

גם במשקה הלכתי על שילוב של מרכיבי המוחיטו המוכר עם שילוב של העראק שמגיע במקור מהמצרים (כמו סבא שלי) ועבר בין היתר ללבנון ואלינו.

זהירות ממכר!

לצורך כך דרוש לנו:

4 ליים

חופן עלי נענע

עראק

קוביות קרח

20160905_200507_640x360 (2)

כדי לסחוט את הלימונים השתמשתי במיקסר (הנה משפט שלא העליתי על דעתי שאכתוב). פשוט החמודי הזה מאגד מלא אופציות במכשיר אחד, שגם מתפרק בקלות, מופעל בפשטות, ובעיקר מפנה לי מלא מקום על השיש. מרכיבים בקלות את המסחטה וסוחטים בקלות 4 לימונים, רצוי למון ליים, שטעמם עדין יותר.

IMG-20160905-WA0041 (2)_598x640

אחרי שסחטנו את הלימונים, מרכיבים את הבלנדר, ומוסיפים לו קוביות קרח, כמות עראק ככמות הלימון (למי שאוהב להרגיש את העראק חזק יותר שיוסיף עוד) ועלי נענע, ערבוב קצר בבלנדר הנלווה למיקסר במהירות נמוכה מביא את זה למרקם הרצוי, והמשקה תוך 5 דקות בידיכם.

ועל זה נאמר: המחייה או לחייכם!

20160905_200853 (2)_640x428 (1)

אז מה קורה, הזמנתם כבר חברים?! תכף הכל נגמר ולא כייף לשתות לבד

Tered5

תשתו כוסית המחייה לחיי הבריאות והשלווה כי אנחנו כאן לסיבוב אחד ורצוי שיהיה בו טעים ונעים, ואני אומרת-  אם זה לא יביא את השלום אז גם משיח על חמור לבן כבר לא יעזור.

בתיאבון חברים!

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה