הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

אחד הדברים שאני אוהבת בבישול הוא האפשרות להצית את הדימיון ולהמציא את עצמך מחדש בכל פעם. מספיק טיול בשוק, הליכה שגרתית לירקן השכונתי, פוסט שלוכד את העיניים או תמונה מפתה. ככה הסיפור שלי מתחיל הפעם…

08/08/2016

tered

שוטטתי בקנייה שגרתית ביום שישי אצל הירקן השכונתי, מלבד הירקות שהיו לי ברשימה קראה לי שקית של תרד טרי טרי שעדיין לא ידעתי מה לעשות בו וכרישה חמודה אחת שהחלטתי לנסות ולטגן עם הבצל לאורז בשישי.

ארוחת שישי היתה צבעונית, מלאה בחברים ושמחה והיה בה את האורז בתנור שלי שתמיד גונב את ההצגה, תפוחי אדמה, סלטים, קצת ירקות ובשר על האש.

לאורז כמובן שכחתי להוסיף את הכרישה.

התרד נותר במקרר ללא רעיון מיוחד.

סיימתי את הערב עם חיוך על הפנים, שקעתי בספה וזפזפתי בפייס בנייד להרגע רגע אחרי הכל ורגע לפני המקלחת.

לפתע, נתקלו עיניי בפוסט של דפנה אוסטר מיכאל מסלונה, נחשו על מה הוא היה? קציצות כרישה ותרד והתמונה נראתה כל כך מגרה!

שמרתי את הקישור לפוסט (כפתור של חץ מצד שמאל של הפוסט שומר לכם אותו) וברגע זה ידעתי את יעודם של התרד והכרישה שחיכו לי מהבוקר.

רפרפתי בשארית כוחותיי במתכון, קמתי והוצאתי עוף טחון שהיה לי במקפיא, הלכתי להתקלח ולישון מרוצה.

כשהגעתי בצהריי שבת לשלב הכנת ארוחת הצהריים, פניתי לשמורים שלי בפייסבוק (שנמצאים מצד ימין מתחת לאירועים) והתחלתי לקרוא בעיון את המתכון, ראשית שמחתי לגלות שהשם של הבלוג של דפנה הוא: “מתנות קטנות” (בין השירים האהובים עליי) ובהחלט קיבלתי ממנה מתנה קטנה-גדולה, אבל…

הבעיה הראשונה התגלתה מיד! השם של הפוסט היה קציצות בקר - תרד וכרישה ועוף כידוע זה ציפור ולא בקר :) (רק שהעייפות אתמול לא הניחה לי לראות את זה בבירור) אם זה היה קורה לי באפיה כמובן שהייתי מתחילה להזיע ולחפש מקום פתוח קרוב בשבת בגולן (אין דבר כזה!) או שהייתי מוותרת מראש.  הבעיה השניה היתה שאני מעדיפה לא לטגן אם אפשר, במתכון הקציצות מטוגנות – החלטתי לאפות, כי זה הכייף בבישול שאפשר לאלתר ולהיות יצירתיים.

אז קבלו הומאז’ לקציצות של דפנה:

קציצות עוף – תרד וכרישה אפויות בתנור.

300 גרם תרד חתוך פסים (אני קניתי שקית).

1/2 קילו בשר עוף טחון (תחזיקו קבוע – אפשר לעשות ממנו המון דברים בעיקר לילדים).

1 כרישה בינונית חתוכה לפסים.

מעט טימין יבש.

2 שיני שום.

3 כפות פירורי לחם.

1 ביצה.

תבלינים: פפריקה, כמון, חוויאג’ למרק, בהרט, וקינמון. בערך כפית גדושה מכל תבלין (חוץ מקינמון מספיק 1/2 כפית), תלוי עד כמה אתם אוהבים תיבול עדין או חזק.

מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות.

מקפיצים במחבת במעט שמן זית את הכרישה והתרד עם מעט טימין יבש ושיני שום קצוצות. מניחים מעט להתקרר.

מערבבים את העוף, התבלינים והירק המוקפץ לעיסה אחידה, מוסיפים כף שמן זית לחיזוק הטעמים ומערבבים שוב ונותנים לעיסה לנוח מעט.

מניחים נייר אפייה על התבנית ומורחים בכף שמן זית, אני מרחתי עם היד שיהיה שווה. מניחים קציצות.

20160806_130219_640x360

מזליפים מעט שמן זית מעל ולתנור לבערך 20-30 דקות עד שמשחימות.

20160806_132059_640x360

זהו להפעם! זה כל הקסם! רוצים עוד מתכונים קלים ובריאים בקרו אותי בקסם הבישול.

תודה לדפנה על ההשראה, תודה על השפע שיש סביבנו ועל היכולת לעשות קסמים ככה באמצע החופש הגדול.

אוטוטו נגמר החופש הגדול, לא יאמן איך טס הזמן, מזל שבפתח השגרה המבורכת…אני כבר מחכה לה.

embedded by Embedded Video

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה