הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

חופש גדול, הציפורים מצייצות, נעים בחוץ, אני קמה בשעה 11:00, מתמתחת וקמה לאיטי, שותה קפה שקט בנוף המדהים, הבנות סידרו וניקו את הבית והכינו לי ארוחת בוקר, שקט כל כך שחשבתי שאני בקריביים.

03/08/2016

חופש גדול, הציפורים מצייצות, נעים בחוץ, אני קמה בשעה 11:00, מתמתחת וקמה לאיטי, שותה קפה שקט בנוף המדהים, הבנות סידרו וניקו את הבית והכינו לי ארוחת בוקר, שקט כל כך שחשבתי שאני בקריביים.

אבל… בדיוק אז פקחתי את העיניים וראיתי שרק 7:00 וזה לא הציפורים אלא השעון שהעיר אותי, נרדמתי שהבנות שוב התווכחו מי תאסוף את הנייר מהרצפה, שנשאר מחכה לי כשקמתי. אני זוכרת שהלכתי לישון עם שלוש בנות, מסתבר שבלילה בחופש הן מכפילות את עצמן, הן כמובן מתעוררות בשעה 11:00 אחרי שחצי יום שלי עבר בסידורים, נקיונות, לימודים וכו’ רעבות ובא להן שוב…משהו טעים!

תוך כדי, אני עושה ספירה של הילדים שמסתובבים ומטפטפים מהבריכה בבית, מקפידה שכולם יהיו עם הראש מעל המים, מנסה לחשוב מה אפתיע לאכול היום שיהיה במעט זמן שאוכל להספיק עוד משהו ואולי גם, השם ישמור, שנ”צ קצר. ילדים זו שמחה, ילדים זה ברכה ואני בכלל מורה, אז בתיאוריה גם אני ב”חופש גדול”.

המזל הגדול שלי זה שהבנות שלי שאוכלות כמעט הכל ובעיקר טועמות הכל, מתות על ברוקולי וכרובית! זה הירק השולט בבית בכל צורה, אבל מה…העונה שלהם טריים קצרה וחולפת, הצלחתי לדוג כמה כרוביות טריות אצל הירקן השכונתי והחלטתי לעשות להן את סלט הטאבולה כרובית שלי, שפורסם כאן בעבר.

מכירים את זה שמטעות יוצא מתכון משובח? אז כזה הפעם! התעצלתי לטחון את הכרובית בסלייסר והחלטתי להתחכם במג’ימיקס שהיה זמין…הכרובית שהיתה רכה יחסית נטחנה דק מידי וקטן מידי לסלט, הגרגירים היו יותר לכיוון של קוסקוס ולא של בורגול.

הנחתי בקערה וניסיתי לחשוב מה עושים? ומהר! הקיצר לפניכם המתכון היצירתי שיצא פגז!

20160803_140235_640x360

המצרכים:

כרובית בינונית טחונה דק כמו קוסקוס במג’ימיקס.

2 כפות שיבולת שועל.

3 ביצים.

2 כפות קמח כוסמין מלא.

1 שקית אבקת אפיה.

1 כף שומשום.

2 כפות פירורי לחם.

מלח ופלפל לפי הטעם.

רבע כפית: פפריקה, שום גבישי, כמון.

חופן ירק קצוץ אפשר גם יבש (לי היה כוסברה קצוצה יבשה וטימין יבש).

לערבב בקערה לבלילה אחידה. לשים כף בכל מנג’ט (אני ממליצה על התבנית 6 מאפינס אלומיניום של ניקול).

אפייה בחום 180 מעלות בין 20 ל-30 דקות תלוי בתנור, עד שזהובים וקיסם יוצא יבש.

הכמות מספיקה לכ- 14 מאפינס נמוכים כמו בתבנית.

20160803_140005_640x360

יש לזה טעם של פלאפל מעודן! נחטף ונטרף בשניות!!!

להנאתכם המתכון לסלט טאבולה כרובית שלי.

ואם אתם חפצים בעוד מתכונים קלים ומעניינים בואו לבקר אצלי ותדבקו בקסם הבישול.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה