הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 141

החל מאוגוסט 2015

 

עוגת תפוחים

אז כבר מזהירה שזו העוגה הכי פשוטה שהכרתם, כמה פשוטה ככה טעימה.
כמה פשוטה ככה מחברת את המפגשים הכי מורכבים בין אנשים.

זה מתחיל ממתכון של חברה אהובה, שתמיד שאני רוצה להזכר בה מהמרחקים

אני מכינה אותה ומדמיינת שאני יושבת איתה לקפה וטועמת ומיישרת את התבנית,

כי כזה אוכל יש בו הכח לדמיין ולהרגיש, להזכיר ולנחם ועוד פלאים כמובן.

ברגיל אני אופה עוגות, אבל לא אוכלת,

(לא אוכלת קמח וסוכר לבן וגם לא מוצרי חלב…אל תסקלו אותי באבנים :-) מורכבת אמרתי כבר.)

אבל אצל החברה תמיד היא מפנקת בקמח מלא או כוסמין וסוכר חום ופרווה שגם אני אטעם.

(אז עכשיו כבר גיליתי לכם שאפשר להמיר את המתכון ולשדרג).

 

זמן הכנת העוגה הוא 5 דקות עד 10 דקות אם סימסת תוך כדי לחברה הזו שאת מתגעגעת…

ומה שהכי קוסם בה זה האופן שבפשטות שלה יוצרת מפגשים נעימים, נימוחים ומהנים,

היא מרשימה את החך ומפנקת את הקיבה,

לכן אין צורך יותר במוסים מרשימים או עוגת שכבות מפרכת כדי לפנק ולארח מהלב,

רק אתמול, תוך כדי מפגשים מרגשים ומפתיעים אצלנו בחצר, התענגנו על ארבעת התבניות שנחטפו,

הילדים שהגיעו בחרו יש לשבת במחצלת ולכרסם את העוגה שליד (וזו עוד סיבה מספיק טובה לעשות אותה),

המבוגרים שבהם ביקשו את המתכון אחרי שהרווחתי חיבוק וחיוך.

 

אתם בטח שואלים, מה היא מקשקשת (או חופרת לפי המתבגרות שלי) כולה עוגת תפוחים בחושה…

אז נסו אותה ותספרו לי אחר כך אם צדקתי בקסם שהיא עושה, הנה היא לפניכם:

עוגת תפוחים שמחברת אנשים: (שימו סטופר לחמש דקות ותתחילו)

חממו את התנור לחום בינוני (בערך 180)

תחתכו 3 תפוחים ירוקים (החמוצים – סמית) עם הקליפה לקוביות קטנות.

שימו בקערה לפי הסדר וביחשו מעט לאיחוד אחרי כל תוספת:

4 ביצים

1 כוס סוכר (חום או לבן)

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח (רגיל/כוסמין/מלא)

2 כפיות אבקת אפיה.

1 כף קינמון טחון.

1/4 כפית בהרט (כן של הקציצות), ציפורן טחון, מוסקט. (תוספת שלי, לא חייבים)

1/2 כוס מים. (אם בחרתם בקמח מלא תוסיפו עוד כרבע כוס מים).

אפשר לשדרג עם: חופן אגוזי מלך קצוצים, חופן צימוקים.

ולסיום מוסיפים את התפוחים ומערבבים הכל לבלילה נוזלית אבל לא מידי.

מהכמות הזו יצאו 4 אינגליש כמו בתמונה למעלה. אפשר לאפות בתבנית עגולה, מרובעת ואפילו בצורת לב.

 

אפשר להחליף את התפוחים באגסים (אז כבר הרווחתם עוד מתכון).

אפשר לקשט לפני האפיה בסוכר וקינמון.

אפשר לקשט אחרי האפיה באבקת סוכר.

רצוי לצרף קפה וחברה משובחת של חברה טובה או חברים שממלאים, כדי שיהיה מה לזכור כשמכינים אותה בפעם הבאה.

נגמרו חמש דקות, היא בתנור, זמן טוב לחשוב על איזה אנשים ממלאים אתכם בזמן שאתם אוכלים/מבשלים

וכמובן זמן מצויין ליצור את ההזדמנות הקרובה הבאה שאתם אופים אותה למפגש כלשהו שעושה לכם טוב ♥

אז קחי לך תפוחים או אגסים – המתיקי את יומך!

embedded by Embedded Video

 

אני הלכתי להמשיך לעשות קסמים במטבח אתם מוזמנים לעקוב אחרי :-)

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה