הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 125

עוקבים: 34

החל מאוגוסט 2015

כחובבת אוכל ובישול וגם כחובבת של הרשת, לא סתם חצי מהחברים הוירטואליים שלי הם חברי קבוצות אוכל למיניהן או דפי אפיה וכיוצא באלו. כמו כן, אני אוהבת תמונות אוכל, כפי שתראו גם בדף שלי, אוהבת להכין וללכוד את המאכל בתמונה בצורה המפתה שלו. לכן נמשכת לתמונות שכאלה.

לג’נגל גם במטבח

מירוץ החיים המורכב של כולנו, הרצון להספיק להיות בכל מקום אפשרי ברגע נתון, מלמד אותנו לג’נגל גם בין האהבות והתחביבים שלנו, לכן, עבורי מאכל טוב הוא מאכל שמענג את הקיבה בלי לגזול ממני זמן איכות אחר במקום אחר – מתכונים קצרים, לא מורכבים שיש בהם את הקסם שלהם, הם אלו המושכים אותי ביותר. לכן, כשצץ מתכון שכזה ברשת לרוב אני רצה לנסות דבר חדש, חייבת להגיד שלא כל מתכון שרץ ברשת וכולם מנסים אני מנסה, אבל הפעם הטחינה (אהובתי הענקית מזה שנים) שבתה את ליבי ומיד נעמדתי על רגליי לנסות את “לחם הטחינה” המפורסם.

ניסיתי, התאהבתי

אז הטחינה כבר חלק בלתי נפרד בחיי מאז שהפסקתי לצרוך קמחים לבנים, סוכרים, שמרים ועוד תענוגות שכאלה… כבר לפני כארבע שנים, כשחיפשתי אחר ממרחים מתאימים. אין יום שאיני נפגשת איתה בכריך או מעל סלט, גולמית או בתוספת לימון/סילאן/זעתר/פטרוזיליה ועוד אפשרויות וכמו באהבה אמיתית אני מתאהבת בה בכל רגע מחדש.

לחם הטחינה המפורסם

אבל הפעם – הופתעתי בענק! גיליתי פרט חדש ולא מוכר בדבר הכי מוכר לי! טחינה, מלבד יתרונותיה התזונתיים, מסתבר בעלת יכולות “קמחיות”, מבלילה פשוטה שמרכיביה הם:

6 כפות טחינה גולמית.

2 כפות דבש. (אני שמתי סילאן, אפשרי גם רק 1 כף)

4 ביצים.

כפית אבקת אפייה או כפית סודה לשתייה.

מערבבים הכל ושמים בתבנית אינגליש קייק משומנת מעט, בתנור 180 מעלות לכחצי שעה.

לחם טחינה1_650x430 (2)

יוצא לחם!!!!!!! כן! בלי קמח! פשוט וקל! לערבב עם כף ולתנור!

הכמות מספיקה לתבנית אינגליש אחת, אני הכפלתי ישר כמויות ובכמות אחת הוספתי: 1/2 כפית קינמון+חופן אגוזים +חופן צימוקים ויצאה מעין עוגה. אפשרי להוסיף בגרסה המלוחה יותר גרעיני חמניה, שומשום, לקשט עם שיבולת שועל ועוד.

הריח בבית הזמין גם את הבנות לטעום לפני שהספקתי לצלם  ולאהוב, זה היה הלחם והעוגה שלי לפסח, למרות שזה מתכון שמתאים לכל השנה בעיקר למי שלא צורך גלוטן, הלחם אוורירי, מזין, נימוך ומשתלב מצויין לצד הארוחה וכמובן משביע. כשמתוק נהדר לצד הקפה.

לחם טחינה_650x430 (2)ניתן לשדרג גם ללחמניות,לצקת כף וחצי של בלילה לתוך השקעים ולפזר שומשום לקישוט מעל כל לחמנייה, זמן האפייה יהיה 10-15 דקות.

התוספת שתופסת

לייזה פאנלים האלופה העשירה אותנו בעוד קישור שמשדרג את המתכון והאפשרויות, מצרפת כאן לנוחיותכם תרגום וקישור:

4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
385 טחינה גולמית (כ ½ 1 כוסות)
½ 1 כפות חומץ תפוחים
¾ כפית סודה לשתייה
1 כפית סוכר 
2 כפיות מלח ים
1 כפית פלפל שחור

לתוספות אפשריות:
2 כפיות עשבי תיבול יבשים לפי הטעם (פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין, עירית, אורגנו, מיורן, זרעי קימל, זרעי פרג, אבקת שום, זרעי פשתן, זעתר, אבקת בצל וכו)
1 זרעי חמניות כפות + תוספת לזרות על גבי הלחם.
1 זרעי צ'יה כפות + תוספת לזרות על גבי הלחם.
1 זרעי כפות שומשום + תוספת לזרות על גבי הלחם.

*** המתכון הנ”ל טרם נוסה על-ידי, מבטיחה לנסות בהקדם ולעדכן. אשמח אם מישהו ישיג אותי שיעדכן בבקשה בתגובות.

המתכון המשודרג באנגלית - מתוך Low Carb Lovelies

הכיצד?

המתכון הועלה לראשונה בקבוצת אמהות מבשלות ביחד בפייסבוק, מכיוון שלא פתרתי את התעלומה, חיפשתי ברשת אחר תשובות – הכיצד? אז מהממצאים מסתבר שלחם טחינה במתכונת כזו או דומה לא חדש, מסתבר שפורסם כבר מזמן כחלק מדיאטה של 17 יום, תזונת פלאו, לחם ללא גלוטן באתרים כאלה או אחרים. נפלאות הרשת בפייס בהחלט הקפיצה את הרייטינג המגיע לו, בשיטוטיי מצאתי הסבר לגבי התנהגותה המוזרה של טחינה כקמח, הסבר מפתיע אם כי הגיוני.

אז לסיום ולסיכום – נסו, מקסימום תצליחו!

רוצים לעקוב אחרי עוד ניסיונות שלי ומתכונים קלילים…הצטרפו אליי לקסם הבישול, או עיקבו אחרי כאן.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה