הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 111

עוקבים: 32

החל מאוגוסט 2015

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה – כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי.

תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה ובינינו גם זווית הצילום, אין ספק חשוב שיהיה פוטוגני לעיניים וכך יגיע לקיבה בשמחה.

היום אני בהגשמת חלומות! תודו, שחלומה של כל אשה שמחוברת אפילו במעט למטבח, הוא להכין אורז שיצא אחד אחד.

ישנן תורות שלמות לגבי העניין, משיטות סבתא למיניהן להמלצה של השכנה ועצה מהחמה, כמות המים, מגבת על המכסה ועוד.

אבל האורז הזה, תתכוננו, הולך להפיל אתכם מהרגליים ולסתור כל עצה שקיבלתן עד היום…

את האורז הבא מכינים בתנור!

בלי מכסה, השם ישמור!

הוא יוצא אחד אחד והכי טעים שיש! ו… השוס העיקרי שאם מכינים אותו עם אורז מלא הוא יוצא עוד יותר טעים!

***ועוד פרט חשוב ששכחתי לציין,שלא כמו אורז רגיל, הוא טעים גם יום ויומיים אחרי! (תודה ליערה בן-בסט רוימי שהכינה והזכירה לי).

אז קדימה לעניינים…

המצרכים:

כוס אורז לבן.

כוס אורז מלא.

1 בצל מטוגן.

1/4 כוס רוטב סויה בטעם סיני. (הרוטב סויה הרגיל מלוח יותר ופחות מעודן!)

4.5 כוסות מים מהברז.

תבלינים:

התערובת המומלצת שלי:

1/4 כפית: ציפורן, קינמון, בהרט, אגוז מוסקט (אפשר לוותר על אחד מאלה במידה ואין).

חובה: מלח, פלפל.

אפשרי: בטיגון הבצל להוסיף כפית שום כתוש.

*** הערה חשובה: זה השילוב המנצח לדעתי חצי מלא וחצי לבן.

מי שרוצה רק לבן על כוס אורז שתי כוסות מים. מי שרוצה רק מלא על כוס מלא 2.5 כוסות מים.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד לצבע שחום מאוד.

בכלי מותאם לתנור, בעיני הכי יפה בפיירקס שרואים מהצד, שמים את האורז עם התיבול ומערבבים.

מוסיפים את המים ואת הבצל המטוגן ולתנור בחום 180 מעלות, לכחצי שעה – ארבעים דקות.

כן – בתנור! כן – בלי מכסה!

אורז1אורז מלא בתנור – מעדן!

אז שתפו והעבירו הלאה את כל התורה על רגל אחת!

 

ספרו לי כמה ליקקו את האצבעות וביקשו את המתכון- 

והכי חשוב כמה פערו זוג עיניים כי שמתם אורז בתנור ועוד בלי מכסה :-)

שלכם בפשטות ובאהבה,

אני ♥

מזמינה אתכם לדף שלי לעוד קסמים פשוטים וטעימים:

https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat/

כי… זה כל הקסם…

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

כנגד ארבעה - לפחות...

מאז שאני זוכרת את ליל הסדר בבית הורי, יש את הנהלים הרגילים בטקס ההגדה, מי קורא מה? את מה שרים? על מה מדלגים? ומכיוון שאנחנו ארבעה (שני בנים -שתי בנות) כמובן שעל כל אחד/ת הוטל לקרוא את אחד הבנים, אבל... מי יהיה הרשע? מי החכם? כמובן...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה