הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

המתכון שיסחף אתכן גם אחרי ט”ו בשבט. קודם, חייבת גילוי נאות: את המתכון המהמם הראשוני פגשתי בערב שישי קרררר מאוד, הרחק מהבית ומהמשפחה (מה שנדיר אצלי). אין לי ספק שהאווירה המיוחדת שהיתה בכל המסע הזה, הנשים המדהימות ונדירות שהיו סביבי, החברויות שכבר נרקמו לעד, הגעגועים הביתה, המרחק, הקור והפינוק המלכותי האין סופי גרמו לכל מטעם להיות מיוחד בטעמיו, הכל התחדד והתחזק.

התחושה הבלתי נשכחת, שמישהו חושב עליך בכל רגע ויודע מה בדיוק יחמם לך את הלב והנשמה, מילה, חיבוק, חיוך גרמו לכל מאכל להיות בטעם של מלכות.

אז באותו ערב פגשתי את מלכת התוספות – טנזיה. מסתבר שזו מנה מרוקאית מסורתית, שאצל בית סבתי לא טעמתי או נתקלתי בכל שורשי המרוקנים, מגישים אותה לצד הקוסקוס, אני ממליצה גם לצד אורז לבן.

זו היתה אהבה ממבט ראשון.

אני הכנתי אותה מאז בראש השנה בשל השפע הקיים בה וגם כמובן באחת ההזדמנויות הכנתי לאותן נשים מיוחדות שחיברו אותי בראשונה לעצמי שוב ולמנה הזו. כמובן שט”ו בשבט זה מתבקש גם.

אז גם הסופ”ש הקר ומלכותי בגליל העלה זכרונות נעימים וטעימים .

ט”ו בשבט הפרחוני ומלא בשפע, עשה לי חשק וכמובן היה לי לעונג לכתוב, להיזכר, לדמוע, להתרגש.

אוכל=זכרונות=חיבור=אנשים!

טנזיה 1

המתכון הראשוני בשינויים שלי:

5 בצלים פרוסים דק לרצועות.

1 חבילת תמרים מגולענים חתוכים לקוביות.

1  חבילת שזיפים מגולענים חתוכה לקוביות.

1/2 חבילת משמשים חתוכים לרבעים.

1 חבילת תאנים חתוכים לקוביות.

1 חבילת צימוקים חומים.

חבילת אגוזי מלך שבורים בגסות.

לתיבול: 

רבע כפית קינמון, כפית בהרט, רבע כפית ציפורן, רבע כפית אגוז מוסקט, כפית סוכר חום/ כף סילאן, מעט מלח ופלפל לבן.

אפשרי: רוטב סויה בטעם סיני.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן זית/קנולה וסוכר חום עד לשקיפות, מוסיפים את האגוזים לדקה ואז את הפרות היבשים, מוסיפים תיבול, רבע כוס מים מביאים לרתיחה ומנמיכים לכחצי שעה עד שהפרות מתרככים.

עד הפעם הבאה, שיהיה לכם חג שמח ופורח,

שתצמחו, תגדלו תהיו מבורכים בשפע ואל תשכחו לאהוב!

 

רוצים מתכון לקוסקוס מנצח? http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=171?ref=blog_main

 

זה כל הקסם https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat/

שלכם

אני

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה