הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

הכי אני אוהבת מנות כאלה שנראות ומרגישות גורמה אבל לוקח כלום זמן להכין אותן. הסלמון החורפי הזה מכיל שילוב כזה מנצח עם עקצוץ של חריף, מתקתקות וחמיצות במידה מדוייקת שמשאירה טעם של עוד. נסו וגלו בעצמכם

12/12/2019

מלבד השרקיות, החורף לא ממש הגיע לגולן. אבל אם תציצו אצלי בגינה, תראו שמבשרי החורף כבר על העצים: תפוזים, קלמנטינות, פומלות, לימונים ואשכוליות נקטפים ונחטפים היישר מהעץ.
IMG-20191111-WA0036-01

חורף בגולן הוא כמו אופרה, או שאוהבים אותו בטירוף או שסובלים. אני מהסוג הראשון, כשמתחיל האוויר הקריר הזה אני נושמת לרווחה והירוק הזה מסביב עושה לי שמח וטוב בנשמה. כן, אני אומרת את זה גם כשממש קר כאן.
עוד מתנות שהחורף מביא איתו אלינו הם פירות ההדר שמקשטים את העצים בגינה שלנו. אין כמו לקטוף מהעץ ולאכול, הטריות הזו והטעם הזה אין לו תחליף וכמובן שהוא בא עם כמות הויטמין C בדיוק בזמן.
בכל שנה אנחנו מגוונים עם הפירות בין מיץ, עוגות, סלטים ושאר נשנושים וכשיש שנה עם שפע אז גם עושים משלוחים למשפחה, לחברים ולשכנים.
הפעם אמנם החורף קצת מתעכב אבל התפוזים כבר כאן, אז הלכתי על שילוב מנצח שנראה גורמה, טעים כמו גורמה אבל קל ומהיר כל כך, שמתאים לעסוקים ביותר, בדיוק כמו שאני אוהבת.
IMG-20191111-WA0041

מוכנים?! אל תמצמצו כי זה הולך להיות מהיר!

המצרכים הדרושים:
3 -4 פרוסות פילה סלמון
2 תפוזים מהעץ (אפשר גם מהסופר)
1 פלפל חריף פרוס לטבעות דקות
1/4 כוס סילאן
3 כפות צ’ילי חריף מתוק
2-3 כפות סויה מתוקה
קורט שאטה גרוס – לא חובה
רבע בצל סגול פרוס לרצועות דקות
מלח פלפל גרוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות. מרפדים תבנית מתאימה בנייר אפייה. במידה ויש עור על הדג, רצוי להוריד. ממליחים ומפלפלים את הדג משני צידיו ומניחים על נייר האפייה. מפזרים מעל את השאטה הגרוס, הפלפל הירוק, הבצל הסגול ומפזרים פרוסות מתפוז אחד.
IMG-20191111-WA0056
תפוז אחד סוחטים למיץ ומגרדים מממנו מעט גרד מהקליפה. את הגרד מפזרים מעל הסלמון. למיץ מוסיפים את הסילאן, הצ’ילי והסויה. שופכים את הרוטב מעל הסלמון.
IMG-20191111-WA0069
משאירים כרבע שעה לספיגת הטעמים ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות.
בינתיים מכינים פירה ושעועית מוקפצת או אורז לבן וברוקולי/אספרגוס, סיידר משובח סלט טוב ויש לכם ארוחת ערב היישר ממסעדת גורמה.
salmon1
מממ…הביס הזה עם העקצוץ החמצמץ-מתקתק- חרפרף עם הנימוחות של הפירה גורם שיר בלב ומנגינה בקיבה. עכשיו מה שנותר להפוך הכל למושלם יותר, זה שהשרקיות ילכו ויגיע הגשם.
IMG-20191111-WA0077-01

 

“חורף הוא זמן לנוחות, לאוכל טוב וחמימות,
למגע היד החברית ושיחה ליד האש.
זהו הזמן לבית”
(אדית סיטוול)

לחיי החורף!
IMG-20191111-WA0075

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה