הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

אז נכון שאני אוהבת לבשל ולאפות, אבל פעם פעם די מזמן (לפני שאזרתי אומץ ולמדתי קונדטוריה) אם הייתם מבקשים ממני לאפות עוגה או חלה שהשם ישמור?! הייתי נכנסת לסטרס. צריך לדייק שם, זה לא מקום להרבה מעוף ויצירתיות, לרוב אם כתוב מרכיב מסויים לא ניתן להמירו לאחר או שמא העוגה תצא במרכיב של חביתה.

אז האיש שאיתי לא התלונן כנראה, כי יכולות הבישול שלי כיפרו על זה כנראה ומידי פעם גיוונתי באיזו עוגה, בחושה, בקערה אחת, בלי שכבות, הקצפות ובטח לא עלינו, עם שמרים. כי זה פשוט וקל, לשפוך, לערבב, ולאפות. שם אני מצליחה לעקוב אחר הנעשה.

ואז נולדה הראשונה, והגיע יומהולדת ראשון…עוגת יומהולדת?! מה עושים? שאני אקנה?! לגן? זה קצת מפדח… כי כולן אופות כאן וזה מקום קטן. אז קיבלתי, או יותר נכון זעקתי למתכון שהגיע מחברה קרובה שמחזיקה מעמד איתי מהתיכון, אותו זמן כמעט כמו שמככב אצלנו המתכון לעוגת שוקולד בחושה ופשוטה שנתנה לי.

עוגה1

אפיתי, נעזרתי בחברה נוספת, קונדיטורית מוכשרת, שתצייר לילדה את מה שהיא אוהבת. תקשיבו! אני לא מבינה איך עד עכשיו לא כתבתי על העוגה הזו. התשבוחות לא הפסיקו להגיע. עד היום אחרי כל יומהולדת המתכון מועבר לפי בקשה הלאה.

עוגה3

מאז ועד היום, נולדו עוד 2 בדרך, תעשו חשבון כמה עוגות בימי הולדת, זו העוגה המנצחת שלא מחליפים, כמו חברה טובה או מוכשרת, כמו איש לשצידך או כל מה שעושה לנו טוב. בכל שנה היא מגיעה בצורה שונה בהתאם לילדה ולבקשה.

עוגהאז העוגה הפכה צורה, קיבלה קומות, היתה פשוטה, עם סוכריות, לבבות, דובונים, תלוי בסוג התבנית, האירוע ואהבתה של הילדה, היו ציורים, קישוטים, או סתם עטופה בקצפת או בממתקים, אך המתכון נשאר אותו מתכון מנצח!

אפילו לבת מצווש היתה בקשה לאותה עוגה בקומות:

עוגה4

ועכשיו למתכון הפשוט:

הכינו שתי כוסות ליבשים ולרטובים.

ומתחילים, מקציפים במיקסר:

2 ביצים וכוס סוכר עד לקצף צהבהב.

ומתחילים להוסיף בהדרגה את החומרים הבאים, יבש- רטוב לסירוגין.

1 כוס שוקולית.

1 כף נס קפה בכוס מים פושרים.

שקית אבקת אפיה.

1 כוס שמן.

2 כוסות קמח.

זהו! מערבבים עד לקבלת בלילה ללא גושים. (אני עושה הכל במיקסר כבר, אפשר במקציף ידני).

ולאפות בכל תבנית וגודל שתרצו, ב 180 מעלות. הזמן תלוי בגודל. בידקו עם קיסם שיוצא יבש.

לציפוי מומלץ:

100 גרם שוקולד מריר פשוט של פרה.

100 גרם שוקולד חלב פרה פשוט.

להמיס עם 3 כפות חלב. כשנמס להוסיף שמנת מתוקה אחת קטנה 250 מ”ל.

עוגה6

לגיוון ולקישוט, השתמשו בתבנית שונה, בסוכריות, אפו בגדלים שונים של תבניות והרכיבו לקומות, ליום הולדת או אמא של שבת, העיקר שתמיד תמתיקו איתה את יומכם ואת השמחות.

מה אני אגיד לכם, כל כך נהניתי לכתוב ובעיקר לחפש את התמונות מכל חגיגה, ויש עוד ערימה נכבדה, הבחירה היתה ממש קשה.

אבל הכי יפה כאן שכרגיל הקסם וההכנה היא פשוטה והתוצאה רק עושה טעם לעוד.

 

עד הפעם הבאה מוזמנים להציץ עוד בקסמים הפשוטים ולהנות ממתכונים בדף שלי: www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat

רוצים עוד משהו מתוק לקינוח? http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=251

ועד הפעם הבאה, תהנו מהקסם הקיים בכל יום וזיכרו שאתם יכולים הכל, גם אם משהו נראה בלתי אפשרי!

embedded by Embedded Video

 

 

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה