הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 139

עוקבים: 35

החל מאוגוסט 2015

חופשת האביב היא זמן מצויין לפיקניקים בטבע, בטח שבגולן. אז איך נכין סנדוויצ’ים?! או ננגב את הרוטב של השקשוקה?! אם אין לחם, נכין לחמניות.

25/03/2018

פריחה1

חופשת פסח ובכלל תקופת האביב זו התקופה בה אנחנו יוצאים לבלות בין הפריחה והירוק ובעיקר מנצלים את הכבישים הפתוחים בגולן. כידוע בטבע נעשים רעבים יותר מהרגיל, לכן אנחנו מצויידים בדרך כלל בפיקניק.

ומה נשתנה בפסח?! בפסח, מלבד זה שאצלנו אוהבים מצות אבל ממעיטים לאכול מהן, היה חסר לנו משהו שאפשר לצאת איתו לפיקניקים, בכל זאת צריך משהו לנגב את הרוטב של השקשוקה בשטח.

מאז שהגעתי למתכון המשובח הזה, הלחמניות זה חובה, אנחנו אוכלים רק אותן בפסח. קל להכין איתן סנדוויצ’ונים קטנים ואפילו כייף לנגב אתן את הרוטב. אני מציעה מניסיון להכפיל ולשלש את הכמות מראש. תתכוננו להתמכר! אני כבר קיבלתי הוראות להכין אותן דבר ראשון.

בכל פעם שטועמים את הלחמניות, המתכון עובר גלגולים הלאה וזה הזמן לשתף אותו כאן לכולכם באהבה, שתהנו גם כמובן.

ה- לחמניות לפסח:

 

מצרכים (7-9 לחמניות):

1 כוס מים

1/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כוס קמח מצה

1/3 כפית אבקת אפיה

3 ביצים

לקישוט: שומשום / קצח (לא חובה)

 לחמניות לפסח1

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.

-מניחים בסיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה (עד שהמים מבעבעים).

-מכבים את האש ומוסיפים מיד ובבת אחת את הקמח. מערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר (מתקבל בצק דביק). מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל פעם ביצה אחת). מערבבים במהירות (בעזרת כף או מיקסר ידני) עד לקבלת תערובת אחידה.

-מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-4 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר האפיה.

-אופים ב 200 מעלות במשך 10 דקות ולאחר מכן מורידים את טמפרטורת התנור ל180 מעלות וממשיכים לאפות 30-40 דקות נוספות עד שהלחמניות זהובות מבחוץ ואפויות מבפנים.


*מומלץ להשאיר את הלחמניות בתנור כ-10 דקות לאחר האפיה.

חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות לפני האפיה ואין לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה!

לא סתם הוא הגיע לגמר בתחרות המתכונים של סלונה ודורות, אז אם בא לכם רגע לפני שאתם מכינים, לפרגן גם על הדרך בהצבעה למתכון הזה, כאן, אודה לכם מאוד.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה