הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 133

עוקבים: 35

החל מאוגוסט 2015

אין יותר טוב מזמן אביב לניקיון של הגוף, הנפש והסביבה. שקיות ענקיות עוברות למיחזור ולנזקקים והמקום בלב שלי (ובבית) מתרחב. עצרתי רגע מהטירוף לעשות סדר גם בבלוג ובתפריט לחג.

25/03/2018

פריחה אביב הגיע – פסח בא – לעבודה! לא מעט נאמר על האירוניה שיצאנו בפסח מעבדות והנה אנחנו חוזרים אליה בכל שנה עם הניקיונות וסידורים.

אך אין יותר טוב מזמן אביב לניקיון של הגוף, הנפש והסביבה. שקיות ענקיות עוברות למיחזור ולנזקקים והמקום בלב שלי(ובבית) מתרחב.

אם בשחרור מעבדות עסקינן אז שימו לב למדפי הסופר בפסח,בכל שנה מייצרים מוצרים חדשים כשרים כולל קמח למאפי שמרים, כך שהייאוש נעשה יותר נוח.

אז עצרתי רגע בכל הטירוף לעשות סדר בבלוג להכנת התפריט לחג כמובן שמצאתי מציאות משובחות, אז אספתי לכן אותן כאן שתוכלו להתמצא ביתר קלות בין המדפים כאן.

בכל המתכונים הרגישו חופשי לשנות לפי טעמכם.

הראשונות שמטריפות:

יש את המסורתיים שבכל שנה מככבים והם: קציצות גפילטע בסגנון המרוקאי  וכבד קצוץ. 20170309_200847 (Custom) (2)לסלטים יש את מגוון סלטי הסלק, סלט מרענן, החומוס שיפתיע את כולם וטאבולה חגיגי ואת ה-סלט של אחרי החגים תשמרו כבר. selek11 בצד או לטבול ברוטב: לחם טחינה שמחליף את המצות או הלחמניות הממכרות  שהגיעו לגמר בתחרות מתכוני פסח. tehina5 לחמניות לפסח1 יש גם את הסלמון החגיגי עם המולטי רוטב וכמובן את עלי הגפן  גם בגרסה המהירה לכאלה שבאמת משוחררים מעבדות.

gefen55התוספות שתופסות:

נתחיל בירקות בכל מיני צבעים וצורות, זה תמיד תופס ויש גם את האורז בתנור שמפתיע בכל פעם מחדש או את המג’דרה הגלילית וחגיגית שאתמול עלתה לאינסטוש.

vegcol1

‏‏צילום מסך (2) (Custom)

הגענו לעיקר:

כאן יש כמה וכמה מעדנים, אצלנו תמיד מכינים “בקטנה” מכל סוגי העוף והבשר, אז גם כאן צירפתי לכם את כל האופציות, כמובן שלא חייב להכין את הכל בערב אחד.

החגיגיים שדורשים מעט יותר סבלנות: תמרים ממולאים בבשר, חציל שלם ממולא בבשר, חזה עגל – מעדן בבישול ארוך, שוק טלה וירקות שורש ויש את הכל בסיר אחד: עוף וזיתים מבושלים ואת הקציצות עוף ושומר. shumar5

20170328_184442 (Custom) (2)

בנוסף יש את הקונפי שום שמתבל כל מאכל ומשדרג מעבר לסגולות הבריאותיות שבו, תכניסו אותו קבוע למטבח.

לסיום סיומת:

יש את מתכוני השוקולד המושחתים של קרינה וכמובן את הקינוח המסורתי שלנו, שזו העונה שלו, הארטישוק.

artishok555אז מה נשאר? לערוך שולחן, לשבת ליד אנשים שאתם אוהבים, למזוג כוסית ולשתות לחיינו!
השנה, אנחנו נתפנק עם היינות המשובחים של יקב נטופה

השנה, אנחנו נתפנק עם היינות המשובחים של יקב נטופה

***המלצות להתאמה מושלמת של היין: כרם(מימין) ולאטור (משמאל) הולכים טוב עם העיקריות הבשריות ומאכלים עשירים. הרוזה (האמצעי) ילך מעולה עם העוף והתוספות וכמובן עם תיבול ים תיכוני.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה