הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 139

עוקבים: 35

החל מאוגוסט 2015

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה,

וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם,

דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב השולחן בכדי להודות, הכרה כללית כזו, לא על משהו מיוחד, תודו שאנחנו רוב הזמן עסוקים במה שאין, אין בטחון, אין חינוך, אין חדשות טובות, אין ואין…

אבל עכשיו תעצרו ותחשבו כמה דברים יש לנו! כאלו שאנחנו צריכים לברך עליהם בכל יום: בריאות, שמחה, ראיה, שמיעה, חוש הטעם, וזה הבסיסי לפני שהודיתי על החבר שלצידי, הילדות, החברות הטובה, האהבה, העבודה שהתברכתי בה וסתם על זה שחזרנו עוד יום בשלום ובחיוך והרשימה כאן ארוכה.

כמובן שגם אני “נופלת” למה שאין אבל בהחלט משתדלת לפחות בסוף כל יום (בין ספירת המלאי המבקרת על מה לא הספקתי), להודות על מה שכן, איזו שיחה טובה, חברות חדשה באמצע החיים, חיוך, חיבוק של הבנות ועוד רגעים קטנים, קסומים שחולפים ככה לידנו. עצה שלי: תרשמו לכם על דף, לי נוצרה רשימה מכובדת רק מלחשוב תוך כדי הפוסט.

ואי אפשר חג בלי אוכל טוב סביב השולחן ולא נשכח שבשביל זה אני כאן…

אז הפעם חציל ובשר, שילוב מנצח בעיצוב חגיגי לארוחת הודיה או סתם לארוחה שאנחנו מודים בה שיש על השולחן שלנו ארוחה והיינו מספיק בריאים לעבוד עבורה ואפילו לבשל אותה.

חציל3

מתחילים:

בקערה מערבבים את חומרי הקציצות:

(כאן יש המלצה שלי, אתם יכולים לעשות את התערובת שאת רגילים אליה בבית לקציצות).

500 גרם בשר טחון

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק.

חצי צרור כוסברה קצוץ דק.

אפשרי מעט נענע.

בצל קצוץ דק

2-3 שיני שום כתושות.

מלח, פלפל לפי הטעם.

1 כף גדושה: בהרט, פפריקה, כמון, ראס -אלחנות.

1/4 כפית קינמון.

2 כפות קמח מצה או פירורי לחם.

למילוי:

1 עגבניות מרוסקות.

2 חצילים בינונים.

1 עגבניה פרוסה לפרוסות.

את החצילים פורסים בערך לעובי של ס”מ, אך לא עד הסוף! כך שהחציל יהיה פתוח בצורת מניפה לצד אחד ויהיה סגור בצידו השני.

ממלאים בכל פעם פתח אחד אחר השני בבשר, בעדינות החציל יפתח לצורת המניפה. ככה זה נראה מהצד הפתוח.

חציל 1

אם נשאר בשר אפשר לשים כקציצות. בתבנית הרצויה, שמתאימה לתנור, מניחה פרוסות עגבניה, עליהן יונחו החצילים היפים שלנו.

בקערה שמה את העגבנית המרוסקות עם הרוטב, מים רותחים ומוסיפה את אותם התבלינים שבקציצות, מערבבת ויוצקת מעל החציל ולתנור בחום של 180 מעלות לבערך 40 -50 דקות עד שהבשר מוכן והחציל רך, מידי פעם אני פותחת את התנור ועם מצקת מפנקת את החציל בעוד מהרוטב שנזל לכלי למטה.

יוצקת את הרוטב מעלבהגשה לצלחת פורסים את החציל עם הבשר הצמוד אליו, הולך מעולה עם אורז ועכשיו נותר רק להודות שאפשר בקלות כל כך להרשים וגם שיהיה מעדן.

אז זוכרים? תודה, מילה אחת קטנה עם משמעות כל כך גדולה ובעיקר כשרע לנו בלב, אפשר למצוא את הסדק הקטן של האור שעליו אפשר להודות.

אסיים בתודה לכל האנשים שגורמים לי לחייך ולצחוק בקול ויודעים בדיוק מה איתי בעיקר כשאני שותקת (כן גם זה קורה לי) ולמי שמזכירה לי להודות גם כשקשה.

תודה לכם שקוראים, שמנסים, שטועמים, מגיבים ומפרגנים. תודה לכל מי שטועם.

תודה לאחותי מורן שהכירה לי את משפחת סלונה ולכן צוות סלונה שאני כאן.

תודה על רגעי האהבה והשמחה, תודה!

מאחלת לכולכם שבת וחיים של הודיה ושמחה!

 

אז אתם כבר יודעים איפה למצוא אותי? https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat/

 

ושיר כמובן:

“ותודה על הבית ותודה על הכל
על דמעות שניפצתי כמו סלע
מלחמות שעברתי
לא גרמו לי ליפול.”

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כנגד ארבעה - לפחות...

מאז שאני זוכרת את ליל הסדר בבית הורי, יש את הנהלים הרגילים בטקס ההגדה, מי קורא מה? את מה שרים? על מה מדלגים? ומכיוון שאנחנו ארבעה (שני בנים -שתי בנות) כמובן שעל כל אחד/ת הוטל לקרוא את אחד הבנים, אבל... מי יהיה הרשע? מי החכם? כמובן...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה