הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 138

עוקבים: 35

החל מאוגוסט 2015

שבת בבוקר יום יפה, כמעט. לאור האזעקות בבוקר, שהתפללתי שיסתלקו כדי שנוכל להמשיך לנמנם עוד קצת בשבת בבוקר, מצרפת לכם מתכוני סלק בריאים וקלים שיסלקו את הכולסטרול ואפילו עודפי שומן.

10/02/2018

לאור האזעקות בבוקר, שהתפללתי שיסתלקו כדי שנוכל להמשיך לנמנם עוד קצת בשבת בבוקר, מצרפת לכם מתכוני סלק בריאים וקלים שיסלקו את הכולסטרול ואפילו עודפי שומן.

לאחרונה הסלק מככב כאן אצלנו בכל צורה, טרי, אפוי, חם, קר ואפילו בלזניה. עם השנים הסתבר לי שלא סתם הגוף צורך ומבקש אוכל מסויים ובזמן מסויים, אז אני מקשיבה לו.

כשהגוף דורש משהו אני ישר חוקרת ובודקת למה? מה חסר לי. אז מאז תקופת הסלק, יצא לי לקרוא לא מעט על היתרונות הרבים גם של עלי הסלק, הידעתם שהם מכילים סידן וחומצה פולית, אשלגן וויטמין A? אבל עזבו את זה קראתי שהם מסייעים לסילוק עודפי שומן בגוף! נו, מה צריך יותר מזה?! וגם, כמובן שלסלק הטרי לא חסרות מעלות, הוא עשיר בויטמין C, חומצה פולית, סידן, מגנזיום, אשלגן ועוד.

בעצם, הכל התחיל מעלי הסלק וסלרי שהגיעו בסלסלת ירקות מפנקת בהגן האורגני, עלי מאמא, שבמושב שלנו עשו לי חשק לסלט המרוקאי המבושל ואז התבקש מתכון והבטחתי אז אני מקיימת וככה גם בטוחה שזוכרת את המתכון.

יאללה בואו נכין מנת בריאות:

מה דרוש לנו?

1 חבילת עלי סלק אדום או ירוק

3-4 גבעולי סלרי (לא חובה)

2-3 שיני שום קצוצות או 1/2 כפית אבקת שום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה

1/4 כפית צ’ילי גרוס (לא חובה)

1 לימון

***מכיוון שהסלט טעים אש וגם העלים מתכווצים, ממליצה להכפיל כמויות מראש.

אופן ההכנה:

חותכים את עלי הסלק וגבעולי הסלרי לרצועות דקות. שמים כף שמן זית במחבת ומתחילים להקפיץ את העלים והסלרי עם השום עד שהם מורידים מנפחם (3-4 דקות). מוסיפים 1/4 כוס מים מנמיכים את האש ומאדים את הירקות עד לריכוך, בערך 5-7 דקות. אם צריך עוד זמן לריכוך והתאדו המים מוסיפים עוד מעט מים. כשהירקות רכים וכל המים התאדו מוסיפים את התבלינים ומערבבים ולסיום סוחטים את הלימון מעל הכל. עוד דקת בישול וסיימנו.

selek11

עוד סלט סלק טרי מומלץ שפרסתי בדף שלי בעבר:

סלט סלק טרי שאתם חייבים לנסות:
2 סלקים טריים פרוסים למקלות.
חופן צנוברים קלוי מעט.
כפית שמיר קצוץ (שלא ישתלט).
חופן פטרוזיליה קצוצה.

לרוטב:
1/4 כפית כמון
מלח פלפל
2 כפות רכז רימונים
1 כף חומץ בלסמי
1 כף חומץ לבן
1 כף סילאן
1/4 כוס שמן זית
לערבב הכל יחד.
לבריאות!

סלק7

ואחרון חביב שמככב אצלנו הוא הקרפצ’יו סלק  החגיגי:

2-3 סלק טרי מקולף ופרוס דק במנדולינה (בזהירות על האצבעות)

4-5 כפות אבקת סוכר

שמן זית להזלפה

חומץ בלסמי להזלפה

אפשרויות שונות לקישוט ולטעם:

אגוזי מלך

גבינה צפתית/בולגרית/כחולה מגורדות כל מה שקרוב להן.

כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה:

פורסים את הסלק דק ומניחים בשכבה אחת על מגש או צלחת גדולה, בוזקים מעל את אבקת הסוכר ומכניסים למקרר לשעה עד לילה, ככל שישהה יותר הטעמים ישתבחו. מסננים את הנוזלים, בוזקים שמן זית בנדיבות, חומץ בלסמי לפי הטעם, גבינה/אגוזים/ירק לפי טעמכם האישי.

סלק5 (Custom)

זהו, אני מסתלקת למטבח ועד הפעם הבאה,

תאכלו מה שהגוף מבקש והכי חשוב תהיו לי בריאים ושמחים!

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה