הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 139

עוקבים: 36

החל מאוגוסט 2015

אנחנו נשאים של גן נדיר במשפחה. הגן העיקרי שעבר בירושה הוא האחראי על וויסות הכמויות בכל דבר, החל מרגש ועד לחומר. הגן הזה מכונה בפינו: “בקטנה”. כנסו תבינו מה זה אומר.

06/01/2018

אנחנו נשאים של גן נדיר במשפחה. הגן העיקרי שעובר אצלנו במשפחה הוא הגן האחראי על וויסות הכמויות בכל דבר, החל מרגש ועד לחומר. הגן הזה מכונה בפינו: “בקטנה”.

20180105_113630 (Custom)

כך מתחיל “מבצע חומוס” שלנו. טלפון קטן מהאח הגדול: אחותי רוצה קצת חומוס טרי מהשדה? אני כמובן לא מסרבת לאוכל, בטח כשהוא נקטף טרי: יאללה תביא, אבל ממש בקטנה.

כמובן שהגיעה שקית עם חומוס להמונים שהמתינה לשבת גשומה, לפנק את המשפחה ואולי גם עוד גדוד שיעבור כאן במקרה.

“בקטנה”

20180105_114522 (Custom)אז איך מטפלים בחומוס? בסבלנות.

השרייה של 24 שעות, עם החלפת מים בין פעמיים לשלוש. הוא מפונק אבל הטעם משתלם כל כך. התכוונתי לבשל חצי בישול במים ולהקפיא שיהיה לסופות הבאות עלינו לטובה.

אך, שבוע לפני, הזקונים המתוקית שלי, לומדת במסגרת שיעור “שיר עברי” את השיר “ולנו יש פלאפל…” ומרגע זה השיר ששומעים בבית זה “ולי בא פלאפל…”

טוב, אז עכשיו הכל מתחבר. חומוס יש! סופה (בערך) יש! ואנחנו מתחילים. בכל זאת הגיעה כמות בקטנה אז היא מתחלקת לכמה חלקים.

כוננות מבצע “הכן עצמך לחומוס”:

1/3 הולך למקפיא רק אחרי השריה לפי משקל לכמות פלאפל עתידי, מכיוון שלפלאפל לא מבשלים את החומוס לפני. רק משרים.

1/3 מתבשל במים עם 1/2 כפית סודה לשתיה כשעה וחצי על הגז עד לריכוך חלקי. מחולק לשקיות של 2 כוסות (כמות שתספיק למרק או הכנת חומוס ביתי) והולכת למקפיא. הגרגירים המבושלים טעימים למאכל גם עם קצת כמון עליהם.

20180106_182813 (Custom)

ובנותר יש לנו פלאפל, הפעם מתיישבת ישר לכתוב מתכון מסודר כי יצא טעים הישר לדוכן (גם בכמות) וכמובן הבלוג זה ספר המתכונים הכי טוב וזמין שיש לי.

המצרכים לפלאפל ביתי:

1 קילו ו 200 גרם גרגירי חומוס אחרי השרייה.

1 צרור פטרוזיליה.

1 צרור כוסברה(אפשר בלי ולהוסיף צרור פטרוזיליה).

2 בצלים גדולים.

2 ראשי שום.

טוחנים הכל במטחנת בשר ומערבבים לעיסה אחידה.

מוסיפים:

1/2 כוס מים.

1 שקית אבקת אפיה.

3 כפות כמון.

200 גרם שומשום

1 כף כוסברה טחונה.

3 כפות מלח.

1/2 כוס מים.

מערבבים הכל ונותנים לעיסה לנוח 15 דקות או עד שהשמן מתחמם.

20180106_123305 (Custom)

ליד הפלאפל: מכינים סלט קצוץ, טחינה וחצילים אפויים.

חציל אפוי: קוביות או באיזו צורה שתרצו, מפזרת מעל מלח גס ושמן זית ולתנור עד שמתרכך ומשחים.

אנחנו מצאנו חציל מאוהב עם פרצוף מחייך ואף שובב.

20180105_124713 (Custom)

יוצרים כדורים עם המכשיר ומטגנים בשמן עמוק.

IMG-20180106-WA0018 (Custom)

הטיגון קצר יחסית רק להשחמה לא ייבש את כדורי הפלאפל.

IMG-20180106-WA0005 (Custom)

כדורי הפלאפל מוכנים בצ’יק צ’אק.

IMG-20180106-WA0003 (Custom)

מהתערובת הזו יוצאים בין 50 – 60 כדורי פלאפל.

20180106_133340 (Custom) (2)

IMG-20180106-WA0007 (Custom)

נותר לנו רק למלא את הפיתה בכל טוב:

IMG-20180106-WA0013 (Custom)

ועכשיו אפשר גם לשיר: ולי יש פלאפל!

IMG-20180106-WA0024 (Custom)

העיקר שהכל “בקטנה” והכל לטובה
מה שבטוח, אנחנו ערוכים לסופה הבאה עם חומוס להמונים.

20180106_183702 (Custom)המתכון לחומוס ביתי יגיע בהמשך♥

בינתיים מוזמנים להיכנס לכאן  ולהכין חומוס טעים ולא מחומוס.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה