הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

נדמה כי מסביב הכל מוטרף, אוסף של רגשות מוצף ומציף, הכל מתערבב, הפחד, הכעס,

חוסר האונים ועוד כאלו ואחרים,

העיתונים מלאים באנשים שנלקחים מעולמנו,

לכל אחד סיפור חיים,

משפחה שאהב, אנשים שעל ידיהם היה נאהב,

אולי חיכה להם משהו טעים במטבח, מרק שינחם ויחמם, משהו מתוק שימיס.

אנשים כועסים, הקירות של הפייס משתפים דעות חלוקות במילים שלא תמיד נעימות,

כשהצחוק המתגלגל כבר לא מתגלגל כרגיל,

ככה זה כשהרגעים הכי קטנים של האושר ממלאים את כל עולמך,

כאלו הם הימים שבא לך לסיים את היום עם משהו מתוק שעושה טוב על הנשמה, משהו שימיס את התחושה.

משהו כזה שתמיד טוב בשביל כל המשפחה.

ואיך תסבירו?  שעדיין לצד כל הלכלוך שיש מסביב, תמונות האוכל, תכניות האוכל, מתכונים, ממשיכים לכבוש את הרשת בכל דרך,

אני  אסביר כי זה משהו שיכול להכיל, זה משהו שיכול למלא, להשביע את הפחד, למתן את הכעס, כי זה משהו שיכול לחבר בין דורות, בין תרבויות ועמים ואפילו בין המרחקים, רק תפתחו שולחן לצד הלב והכל היה מושלם!

אם שולחנות הדיונים הרציניים היו נעשים לצד המאכלים הנכונים, ולא בורקסים והשאר, תאמינו לי היו תוצאות אחרות! מי שפעם יאמין בזה אני מוכנה להתנדב ולבשל להם שם למעלה, לחשובים, שמחליטים על קיבה ריקה החלטות מלאות!

טוב הקדמתי מידי ואל תשאלו אותי איך הגעתי ממתכון לקרפ פשוט לדיונים כבדים כאלה…

זה הזמן להמיס אתכם, בשתי דקות הכנה, אצלנו זה קורה גם ב23:00 בלילה מרוב שזה פשוט ועונה לכולם על הצורך. מראש תכינו כמות כפולה!

המצרכים:

1 כוס קמח

1 שקית סוכר וניל

2 ביצים

1 כוס חלב

1 כף שמן

2 כפות מים

אופן ההכנה המורכב: שימו את המצרכים לפי הסדר, ערבבו הכל עד שתהיה בלילה נוזלית ללא גושים.

תנו לבלילה 5-10 דקות מנוחה.

להכנה ניתן על פלטה חשמלית כמו בתמונה, אפשר במחבת, לשמן מעט, לצקת מצקת קטנה של הבלילה, לפזר על כל השטח לעלה דק, כשיש בועות הופכים.

מורחים מה שאוהבים (השחר, נוטלה, ריבת חלב, לוטוס, אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד/שקדים מצופים וכו’) מקפלים לחצי, ואז מכל צד לאמצע.

מגישים חם.

קרפ

ומה אתם בוחרים? נוטלה או השחר?!

(שרק אלו יהיו הבחירות הקשות שלנו)

זהו? ! כן, זה כל הקסם!

https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.

אחד השירים שעושים לנו מתוק כשמרלנו… תהנו :)

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה