הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 130

עוקבים: 35

החל מאוגוסט 2015

לא כל יום נופל בידי מתכון סודי שעובר במשך שנים רבות וכשמדובר בשטרודל המפורסם של ארנה, זה מרגש אפילו יותר. כנסו תגלו את הסודות למתכון שגרם לי להרגיש בבית ולהתחנן וכמובן לרוץ לספר לחברה.

02/01/2018

מכירים את זה שטועמים משהו והוא מקפיץ לכם את הלב עד שאתם חייבים לעשות בדיוק כזה בבית?! אז כזה הסיפור של השטרודל המושלם שתפגשו כאן!

איפה הכל התחיל?! אם תשאלו אותי איפה הרגשתי ממש בבית כשהגענו ל”שטרקמן-ארנה”, מלבד הסלון הביתי בלובי ותמונות המשפחה מסביב?

20171130_142359 (Custom) (2)

במסגרת המסורת הייקית, מקיימים במלון כל יום שישי אחה”צ “קפה מיט קוכן” בו מגישים את ה-שטרודל עם הקצפת ומיטב המטעמים מביתה של ארנה, קפה, שתיה קלה ויין.

הקסם הזה קרה, בביס הראשון בשטרודל (חטא שלי) שלא יכולתי לעמוד בפניו ואז גם בשאר המאפים, הטעם היה ביתי להפליא! התאהבתי ממבט ראשון, עוד לפני ששמעתי וגמעתי את הסיפורים על ארנה והמשפחה.

20171130_171816 (Custom)

פגשתי בטעם ביתי כזה, שלא מובן מאליו, בטח במלון שמכין לא מעט מנות קינוח ובכלל ארוחות. כמובן שכחוקרת אוכל ידועה, ביררתי ישר מי מכין? בסוד סיפרו לי שזה המתכון של סבתא ארנה שנשמר במשך שנים.

מיד! שריינתי חיוך ממיס ובתחנונים עדינים ביקשתי להציץ במתכון הסודי ולמזלי הקסם עבד, זכיתי בו!
רצתי להכין ולספר לחברה! (כזו אני)

ארנה (Custom)

רגע לפני המתכון, אעשה לכם הכרות קצרה עם ארנה,
כי לדעתי יש בסיפור חלק גדול מהטעם האלוהי הזה של השטרודל.

את סבתא ארנה ,היפהפיה, הכרתי דרך סיפורים ותמונות שפגשתי בזמן ש”תדלקתי” אנרגיות בנהריה המפנקת. הסיפור המשפחתי בהחלט חלק בלתי נפרד ממלון הבוטיק “שטרקמן-ארנה” שמנהלת המשפחה במשך דורות.

הסיפור שלנו מתחיל כשבשנות ה- 30 רוכש ד”ר אלואיס שטרקמן קרקע בקרבת הים במחיר “מופרע” של שלוש משכורות חודשיות דאז.

החלקה עומדת ריקה עד סוף שנות ה-50 ואז הוחלט לבנות על חלקה זו שני בתים למשפחת שטרקמן (אלואיס ושרלוטה) ולמשפחת בנדהיים (ארנה והרמן).

לאחר בניית הבתים, בערך בתחילת שנות ה- 60, נוסע דר’ אלואיס שטרקמן לארצות הברית יחד עם אשתו ובנו מיכאל לצרכי עבודה (כאן בתמונה: ארנה משמאל ומיכאל) .

ארנה משמאל ומיכאל (Custom)

ארנה שנותרה בארץ החלה להפעיל את הבתים כ”פנסיון ארנה” לאירוח קייטנים ונחלה הצלחה גדולה בזכות הכנסת האורחים הלבבית והעוגות המופלאות שאת חלקן אופים עד היום במלון, המפורסמת מבניהם שטרודל תפוחי עץ (ואני אומרת: בצדק!).

השטרודל החתיכי הזה כל כך טעים שכל מי שהספיק לקחת ביס התענג, אפילו האיש הלבן שבכלל לא אוהב עוגות פרי וגם הבנות הפתיעו שלקחו לבית הספר חת’כה לשעת התה.

20171223_164909 (Custom) (2)

אז למה מדברים כאן כל כך הרבה במקום לשתף?!

התחננתי וחייכתי עוד טיפה בשבילכם ולמענכם ואישרו לי לחלוק את המתכון חובה הזה!

 

כי לא אכלתם שטרודל כזה! באחריות!

20171223_125655 (Custom)

השטרודל האלוהי של ארנה:

המצרכים להכנת הבצק:

320 גרם קמח

 20 גרם סוכר

 קורט מלח

50 מ”ל שמן

170 מ”ל מים

50 גר’ חמאה מומסת (לשימון הבצק)

המצרכים להכנת המילוי:

1.5 קילו תפוחי גרנד סמית, חתוכים לפרוסות דקות

חצי כוס סוכר

כפית קינמון

חמאה

20171223_130213 (Custom)

אופן הכנת הבצק:

שמים קמח, סוכר, מלח, שמן ומים בקערת מיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק שאינו דביק. חוצים את הבצק לשניים, יוצרים שני כדורי בצק ומשמנים אותם היטב בחמאה מומסת. מסדרים בתבנית ומכסים בניילון נצמד. מניחים לשעה בטמפרטורת החדר.

20171223_104052 (Custom)

אופן הכנת המלית:

יש להמיס 20 גרם חמאה במחבת, להוסיף תפוחים, סוכר וקינמון ולבשל על אש נמוכה למשך כ-5 דקות. לצנן ולהסיר נוזלים.

לפני…

20171223_131503 (Custom)

אחרי…

20171223_132341 (Custom)

החיבור:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים את אחד מכדורי הבצק ומרדדים למלבן בעובי דק. מסדרים מחצית מכמות המלית בערמה.

20171223_134745 (Custom)

מרימים ומגלגלים אותם עד שמתקבלת רולדה, מסדרים את הרולדה בתבנית ומורחים עליה חמאה מומסת.

20171223_135616 (Custom)

אופים למשך 35 דקות עד שהשטרודל מזהיב ומצננים מעט.

20171223_143314 (Custom)

כשהשטרודל מוכן מפזרים עליו בנדיבות אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל או קצפת.

20171223_163956 (Custom) רוצים לטעום את המקור וגם להרגיש בבית?!

הזמינו לכם מקום כאן, מבטיחה לכם שהשטרודל הוא רק תירוץ לחזור לשם בהקדם.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה