הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

בדרך כלל אני אוהבת פשטות במטבח, הפעם זה מתכון שדורש אהבה יותר מהרגיל, דורש זמן, סבלנות, ורצוי להתחיל להכינו יום לפני.

זה מתכון שבא לפנק, מכוון לאנשים מסוימים, לרגע מיוחד, לארוחת ערב עם משהו שונה, אולי מורכב מחברים, אולי ממשפחה, כל אחד והבחירה שלו.

אנחנו התענגנו עליו עם חברים כאלה, מפעם, שלא משנה כמה זמן יעבור ממפגש למפגש זה יראה כאילו עבר רק רגע קטן.

מכירים את זה? כי יש חברים שהם מלווים את דרכך, בעבודה, בלימודים, מהצבא, מהתיכון, מהקשר עם הילדים.

יש מהם שהם כל כך ותיקים שמספיק מפגש אחד פעם בשנה בכדי להשלים את הכל.

יש כאלו שכבר מרגישים חלק מהנשמה, מהמשפחה, כאלה שגם אם אינם קרובים פיזית (אפילו אם הם מעבר לים) מספיק מבט או סמס בימינו בכדי שידעו בדיוק מה אתה עובר, אפילו אם שתקת.

יש כאלה שהולכים, יש כאלה במהירות והאינטנסיביות של חיינו מרחיקה אותם ויש כאלה שמגיעים ברגעים הכי לא צפויים, או ככה במסע החיים ונראה שהיו שם תמיד.

אפילו בגילנו המופלג חברות הוא משהו דינמי ומפתיע.

ואנחנו התברכנו לאורך השנים בכל סוגי החברים, כי הרי גם מאלו שהלכו למדנו וקיבלנו מהחברות איתם משהו חשוב לחיים ובטח ובטח מאלו שממשיכים אתנו בדרכנו גם אם לא קלה היא.

ולמה כל זה? כי כמובן שרוב המפגשים עם החברים הוא סביב האוכל, כי תמיד כייף לפנק חבר טוב או להחליף מתכון ובטח להתענג באיזו ארוחה טובה או לשתף בתמונה של משהו טעים שהכנת או של מה שאתה אוכל כי הוא לא לידך באותו הרגע.

בקיצור, כדבריו של ויליאם ג’יימס: “היכן שלא תהיה – אלו החברים שלך שיוצרים את עולמך”.

המתכון הזה בשיא המורכבות שלו מוקדש לכל החברים שלנו, מכל הסוגים, באשר הם.

המצרכים:

שוק טלה עם העצם.

2 ראשי שום מפורקים לשיניים.

כוס וחצי ציר בקר.( אמרתי מושקע, לא?)

עלי טימין.

מלח גס/פלפל גרוס.

תפוחי אדמה קטנים.

2 בטטות.

בצל גדול.

פטרוזיליה קצוצה.

לימון סחוט למיץ.

שמן זית.

אופן ההכנה:

יום לפני, עושים חריצים בשוק, ודוחפים שיני שום לכל חריץ (סה”כ כראש שום שלם, תלוי בגודל השוק), מלטפים את השוק ברכות עם מלח גס, פלפל גרוס, ציר בקר ומניחים עליו ענפי טימין. שומרים ללילה במקרר.

יום אחרי כ- 3-4 שעות לפני הארוחה, מתחילים:

מדליקים את התנור על חום גבוה 230 מעלות.

מכינים רוטב בעזרת מעבד מזון המורכב מפטרוזיליה שיניים מחצי ראש שום, לימון סחוט ושמן זית.

חותכים את התפו”א הקטנים לחצי (אם הם ממש קטנים אפשר שלמים), את הבטטות לריבועים גדולים, את הבצל לחתיכות גדולות, מתבלים בטימין, מלח גס , שיניים מחצי ראש שום ומעט מהרוטב שהכנו.

ירקות שורש

ומתחילים עם השוק, מלטפים עוד קצת עם הרוטב שהכנו ומכניסים לתנור שחומם על חום גבוה! עד שהשוק מקבלת צבע שזוף הופכים אותה לצד שני ומשזפים שוב. סהכ לכל צד בערך כ- 20 דקות.

שוק

שופכים מעט מהנוזלים שנוצרו בתבנית על השוק ועוד מעט מהרוטב, מכסים וממשיכים לעוד שעה.

מוסיפים את הירקות, עם הרוטב מסביב וממשיכים לעוד כחצי שעה מכוסה ועוד כחצי שעה גלוי לשיזוף הרצוי.

שוק וירקות שורש

 

לא לשכוח לשלב יין טוב, חברים וים של אהבה ♥

ותודה לכל חברינו באשר הם!

 

“מה בן-אדם צריך?” הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. “לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות.”

{מאיר שליו מתוך הספר “יונה ונער” }

 

רוצים עוד מהקסם הזה…חפשו אותי בפייס:

קסם הבישול https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat/

 

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה