הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

נראה שכל יומהולדת לחברה טובה צריך להמציא את הגלגל מחדש,מחפשות לרגש ולהפתיע? מצאתי לכן את המתנה המושלמת לכן ולחברותיכן. כאן יש מצב של WINWIN לכל הצדדים. אל תתפלאו שנגמר כשרק התחלתן להנות.

19/12/2017

20171206_125744 (Custom)

החיים המטורפים שלנו על גלגל הענק הזה נעים בקצב כזה מהיר ועמוס כך שלעיתים קרובות בא לנו רגע לעצור אותו ולרדת קצת לנשום כדי שיהיה כוח להמשיך ולהסתובב. רבים מחפשים את השקט הזה מחוץ לגבולות המוכר, מחוץ לגבולות הארץ.

חוץ מזה שנראה שכל הזמן נראה כי צריך להמציא את הגלגל מחדש, להפתיע יותר, לרגש יותר, למצוא את המתנה היקרה יותר ועוד.

אני אומרת תפסיקו לחפש! מצאתי לכן את המתנה המושלמת לכן ולחברותיכן, אני אחכה כאן לתגובות שלכן אחרי שתתנסו ותודו לי.

זוכרים את המושג תרבות יום א’ שכחיילות חיכינו לו, לעלות על מדי א’ מה שבצבא נקרא אז “להתגנדר” וללכת עם היחידה למוזיאון או יום ספורט ועוד כאלה.

היום אנחנו מחפשות את זה בכל שבוע כמעט, לצאת מהשגרה הזו, לחגוג יומהולדת לחברה או לנו בצורה “קצת אחרת” לא עוד ספא, מסעדה או פאב (או דיסקוטק בימים שלי).

20171206_122422 (Custom)

משהו שיאוורר גם אותנו שיכלול מטעמים, שופינג, אולי איזה יין טוב ושוקולד וכמובן מלא חיוכים ואם אפשר סיפורים אנושיים שיגרמו לנו להתחבר לעצמנו ואחת לשניה.

הכל

כן, הכל!!! ביום אחד! תודו שכאלה אנחנו, רוצות מהכל אם אפשר ואם נספיק עוד לחזור הביתה בזמן לכביסות שחיכו לנו בכלל נהיה מרוצות.

אז הנה הקונספט, אותו אפשר לעשות בכל פעם באיזור אחר בארץ. למשל כאן יש המלצה לכזה יום ברמת -הגולן. לא צריך דרכון וגם לא לארוז.

אז מה כן דרוש לנו?!

הציוד הדרוש ליום המושלם:

מספר חברות שכייף לך לבלות אתן.
נעלי הליכה נוחות.
מדי א’ מגונדרים.
ארנק קטן ועם מעט מרשרשים.
קיבה ריקה ואולי עוד אחת ספייר.
חיוך ענק
והכי חשוב!
מקום פנוי בלב כי הוא הולך להתמלא, כמעט עד אינסוף!

ההמלצה שלי הפעם היא בנתיבי האושר, בנתיב הל”ה.

20171206_084929 (Custom) (2)

רגע לפני שנתחיל לסייר בתחנות, אני כבר אומרת שאני חוסכת מכן את הסיפורים מאחורי הקלעים של כל דמות קסומה שפגשנו בדרך, כדי לתת לכן לחוות אותן לבד. אבל ארמוז ואגיד שתתכוננו לרכוש עוד כמה חברויות לנפש ונשים שתרצו לחבק שוב ושוב.

תחנה ראשונה – טחינא

20171206_085413 (Custom)כחובבת טחינה מושבעת אכן גיליתי את הטחינה מחדש, דרך מיכל והדרך הייחודית שלה לייצר טחינה מאהבה וברגישות המאפיינת אותה.

20171206_094826 (Custom)לאחר מחקר יסודי לכל גרגיר של שומשום, הצליחה מיכל בשתי ידיה לייצר טחינא (נאה) בתהליך טבעי ששומר על הערכים התזונתיים הרבים שיש בה. כאן כמובן גם טעמנו מטעמים ומטבלים עם טחינא שכבר נוסו בבית לא מעט.

תחנה שניה – אדמה.

20171206_105750 (Custom)באדמה מצאתי את גן העדן לכלים מקרמיקה! הצבעוניות והאנרגיה שיש במקום גרמו לי לרצות לאסוף מכל כלי אחד ולהגיע במהירות למטבח ולשולחן האירוח שלנו ולקשט אותו עם צבעים ומטעמים.

20171206_101602 (Custom)

תחנה שלישית – לחמל’ה

גן עדן ללחמי מחמצת בעשייה אישית ומדוייקת. כאן אפשר לטעום לחמים עם ריבה וחמאה, להכין לחמים בסדנה, בעיר להתמכר לריחות ולחום שעובר בכל פינה וכיכר.

20171206_120505 (Custom)בימי שישי תוכלו להנות מעגלת הלחמים והכריכים המיוחדים של לחמל’ה בגבעת ישעיהו ולא רק, כמובן שתזכו באווירה כייפית ואולי אפילו בהופעה מקומית.

20171206_112151 (Custom)

תחנה רביעית – ורטיגו כפר אומנות אקולגי

כאן תוכלו לשמוע את הסיפור המופלא של ארבע אחיות, יוצרות, רוקדות ובעיקר חיות ביחד עם המשפחות שלהן בכפר האקולוגי, מה שיעשה לכם חשק עז לשנות את אורח החיים שלכן כיום. תוכלו להזמין סדנה או להצטרף לסדנאות קיימות שיש בסופי שבוע ובכלל.

20171206_123530 (Custom)

ואחרי שנשנשנו קצת במהלך התחנות, הגיע הזמן לאכול, לא?!

20171206_122124 (Custom)אז כאן בורטיגו, מלבד הנוף המדהים ותחושת החמימות שיש במקום, ישנה את אורית קדם, שפית שתבשל לכן ארוחה טעימה וצבעונית, מפנקת ביותר!

20171206_123905 (Custom)

תחנה חמישית - יקב עמק האלה.

20171206_132847 (Custom)קצת יין וגבינות אף פעם לא הזיקו, להפך, יש להם תרומה לא קטנה במתיחת השפתיים לחיוכים והפיכתם לצחקוקים. זה זמן טוב לשתף קצת ביניכן, במקביל לסיפור של היקב ולטעימות. ביקב ישנם אירועים ששווה לעקוב אחריהם, בדף הפייסבוק שלהם, כמו האירוע המתוכנן לסגירת השנה 2017.

אחרי שאנחנו קלילות זה בדיוק הזמן לקפץ לתחנה הבאה שלנו. מוכנות?!

תחנה שישית – חנות קטנה ומטריפה – חיש

אכלנו, שתינו, צחקקנו – אין זמן מושלם מזה לקצת שופינג לנשמה. בחנות הקסומה של רונית תוכלו למצוא מגוון ענק של פריטי לבוש וינטג’ מיוחדים, ממויינים ומסודרים גם פריטי עתיקות, תכשיטים ועוד אוצרות. הכי כייף זה שתצאו עם אריזות מלאות ועדיין תשארו עם ארנק מלא. חווית השופינג המושלמת.

20171206_150758 (Custom)

תחנה שביעית ואחרונה להיום - Caja Chocolaterie

אני יודעת שבנקודה זו אתן כבר לא ממש רוצות לחזור, אתן מתמכרות לאוויר, לנופים, לאנשים המיוחדים ויש בכן רצון עז להישאר ביחד כולכן. אבל בחיים כמו בכל ארוחה, חייב לסיים בקינוח.

20171206_161512 (Custom)רגע לפני שתכירו את סיפור השוקולד המופלא, תטעמו, תנחשו ותכינו שוקולד בוטיק בעצמכן תפגשו בכניסה בגן פסלים מטורף ומיוחד!!! שעליו תוכלו גם לשמוע בהמשך.

פסלים1

מה? כבר נגמר?!

 

אז ככה, אני יכולה להבטיח לכן שזו רק ההתחלה! היום הזה הולך ללוות אתכן עוד הרבה, לחבר ביניכן, להשאיר טעם לעוד, לא אגזים אם אומר שיפתח עבורכן עוד מקומות חדשים לחשיבה ובעיקר ישאיר טעם לעוד!!! וקצת מקום בקיבה גם כדי להכניס עוד משהו טעים בדרך…

ככה נראה יום בילוי נשי מושלם!

עותק של received_1637496102974583

 עוד צ’ופר אחרון, ממני אליכן – באהבה:

לחם טחינא

אמרתי לכם שהיום הזה נתן לי השראה למטבח אז קבלו כאן את המתכון ללחם טחינא  מופלא וללא גלוטן מוגש כמובן על אחד הכלים שרכשתי באדמה!

לחם הטחינה המפורסם

6 כפות טחינה גולמית.

2 כפות דבש. (אני שמתי סילאן, אפשרי גם רק 1 כף)

4 ביצים.

כפית אבקת אפייה או כפית סודה לשתייה.

כאן הוספתי:

2 כף זרעי פשתן.

חופן עלי זעתר טרי.

כפית טוסקנה (כן, התבלין).

מערבבים הכל ושמים בתבנית אינגליש קייק משומנת מעט, בתנור 180 מעלות לכחצי שעה.

לעוד אופציות למתכון כנסו לכאן.

**********************************************************************

 רוצות יום כזה מפנק? עם המון הפתעות בדרך?!

תתקשרו לאביגיל 0544508589

 

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה