הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 141

החל מאוגוסט 2015

אז קיבלנו מאסם פתי-בר וחשבתי מה אפשר להכין מתוק וטעים אז הדבר הראשון שהחלטתי להכין זה עוגת ביסקוויטים כי זו העוגה האהובה עלי וגם נקניק שוקולד שאני פשוט חולה על זה.

21/10/2017

היי, זו יערה גת הבת של אפרת גת והחלטתי להשתלט לה על הבלוג…

אז קיבלנו מאסם פתי-בר וחשבתי מה אפשר להכין מתוק וטעים אז הדבר הראשון שהחלטתי להכין זה עוגת ביסקוויטים כי זו העוגה האהובה עלי וגם נקניק שוקולד שאני פשוט חולה על זה.

20171019_141219 (Custom)

 המתכונים פשוטים וקלים, הכנתי אותם לבד וגם אתם יכולים להכין בקלות.

20171020_133338 (Custom)
המצרכים לעוגה:

לשכבת הביסקוויטים:

1 חבילת ביסקוויטים

מעט חלב ותמצית ווניל לטבילה.

לשכבת הקרם:

-1 שמנת מתוקה

-2 שקיות סוכר וניל

-1 פודינג וניל

-1 גבינת סקי

-חצי כוס חלב

-כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד:

-2 חבילות שוקולד מריר

-2 כפות חלב

-כפית תמצית וניל

- 1 שמנת מתוקה

20171020_133305 (Custom) אופן ההכנה:

- שופכים כוס חלב וכפית תמצית וניל וטובלים את הביסקוויטים ומסדרים בתבנית שכבה אחת

-מכינים את הקרם: מקציפים שמנת עם סוכר וניל, מוסיפים תוך כדי פודינג וניל, ת.וניל, גבינה ובהדרגה חלב.

-מסדרים את שכבת הקצפת על העוגיות ומעליה עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב.

-מכינים את ציפוי השוקולד עם החלב ותמצית וניל, כשנמס מוסיפים את השמנת ומערבבים לתערובת אחידה.

-מחכים מעט שיתקרר ומורחים מעל שכבת הביסקוויטים.

-מכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.

20171020_140619 (Custom)

ועכשיו לנקניק שוקולד:

20171021_142123 (Custom)

המצרכים:

-300 גרם ביסקוויטים מרוסקים

-11 קוביות שוקולד מריר

-50 גרם חמאה

-3 כפות סוכר

- 3 כפות קקאו

-חצי כוס מים או חלב

אופן הכנה:

-מרסקים את הפתי בר.

-שמים את השוקולד והחמאה לחימום במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה

-מעל הפתי בר שמים חצי כוס חלב\מים, סוכר וקקאו ומערבבים,לאחר הערבוב שמים את השוקולד הנמס ומערבבים

-ואז מה שנשאר לעשות לקחת נייר אפייה לשטח את התערובת ולגלגל ולשים במקפיא.

20171021_142148 (Custom)

ולגלות לכם סוד חשבתי שבגלל שהפתי-בר יותר בריא אז הוא לא יהיה טעים

ו…בסוף יצא לא רק טעים – יצא פשוט מושלםםםםםםםם.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה