הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 139

עוקבים: 35

החל מאוגוסט 2015

אז לא עבר שבוע ובכל זאת, הסערה שינתה גם לי את הסדר ואולי מעט את השקט.

אני לא כותבת פוליטי, בדרך כלל מעדיפה לדבר על אוכל ורגישותו, הנגיעה שלי דרכו בעצמי ובאנשים,

בכל זאת היום היה עמוס אחרי שבת עמוסה בנסיעה כיפית אך לא רגועה לתל אביב, עם מתיחות באיזור שלנו.

הכל הצטרף והתחבר עם החלפת שעון חורף, וחורף כידוע עם החושך והקרירות, לא תמיד בא בטוב,

אומנם כל חיות הקיץ השנואות עליי נעלמות ואין לי בעיה עם קרירות,

אבל תודו שגם לרובנו בא להיות דובי חורף, לא לקום לעבודה, וגם לא להסיע ולהחזיר ילדים שעפים ברוח, ממסגרת לחוג ולחבר,

 במיוחד אם יש יום שהוא סוער כמו היום.

בנוסף לכל זה, בבוקר פתיחת שבוע הדמוקרטיה בציון 20 שנה להירצחו של יצחק רבין ז”ל, אני הייתי אז חיילת (כן,כבר לא צעירה כמו שאתם חושבים), מודה שעדיין הייתי תמימה ולא הבנתי מה זה אומר לגבינו ולגבי הילדות שלי שיבואו בהמשך,

היום עמדתי וצפיתי, מבין הדמעות, בבכורתי, הגוזלה הקטנה שלי, שנולדה רק לפני רגע (כמעט בת 13), שמהרגע שנולדה הבנתי שהדאגה תשן לצידי ואעשה הכל להגן כמה שרק אוכל,רוקדת בעצבות, מדמה הפגנה בטקס שהחברים שלה והיא ערכו בכבוד, ברצינות ובעצבות והדברים קיבלו צבע אחר.

ומהצד השני אני עומדת חנוקה, מול ילדים בני שבע ומנסה להסביר ולברור את המילים לשאלות מדוע נרצח? ואיך זה קרה, והם כותבים לרבין:”תודה שעשית שלום” “מקווים שאתה בגן עדן”, “הלוואי והיית חי וזה לא היה קורה לך”, “מצטערים שזה קרה לך”, הם הקטנים שעדיין לא חשבו עליהם כשזה קרה, מצטערים על מה שקרה לו?! מבקשים סליחה, מודים לו על התהליכים שעשה, מנסים להבין מה זה שלום בין מדינות, כשבינתיים אנחנו מדברים ומספרים על מישהו שלא הקשיב לדעות של האחר במדינה שלו…

 

רבין

המחשבה הזו, הילדים שלנו, הדור הבא, צריכים ללמוד דרך העבר הלא פשוט שלנו בכדי אולי לתקן ולשפר את העולם שגם ככה כרגע נראה מטורף.

בא לי לחזור ולנסות לתקן עבורם, אם רק יכולנו לחיות את חיינו “בדיעבד”…

כמובן, שלא סתם, כמו הסערה הפנימית שלי, כך התחוללה לה בחוץ הסערה של כולנו, מזג האוויר בכה איתי, סער וגעש עד שמצא מנוח.

ואני איפה אמצא מנוח? כמובן בבישול מרק ליום שכזה, עם לחם שיכיל וימלא ויחמם את הקיבה והנשמה שלנו ושל הגוזלות שלי שגדלו וכבר מבינות, אולי יותר טוב ממה שאני אז הבנתי, בטוח עמוסות יותר ממני בתקשורת שחושפת את הכל ואולי יותר מידי. כי הרי חדשות כבר כמעט ואי אפשר כמו פעם להסתיר…

לחם למרק

שנתחיל בכיכר הלחם? חוסך לנו לנקות צלחת, ממלא ומוסיף למרק חמימות וטעם אחר.

1 ק”ג קמח כוסמין (אפשר גם לבן).

2 כפות סוכר חום.

2 כפות שמרים יבשים.

להתחיל ללוש במיקסר עם וו לישה (אני נותנת לזה כמה דקות שיאוורר לי את הקמח) ואז להוסיף:

2+3/4 כוסות מים בהדרגה.

2 כפות שמן זית.

1 כף מלח בסיום.

לשים עוד כחמש דקות, מוציאים לשיש ולשים עוד כ- חמש דקות.

שמים להתפחה בקערה משומנת מעט, עד להכפלה. מוציאים ולשים שוב מחלקים לכ- 4-5 חלקים שווים. יוצרים כדור, מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט ומתפיחים שוב. טורפים ביצה עם כף מים ומורחים על הכיכרות ואופים בחום בינוני 180, כ-35-40 דקות.

לאחר שהם מתקררים חותכים את חלקם העליות מרוקנים את הפנים (אפשר לעשות ממנו צנימים/קרוטונים למרק), ואז המרק.

***מרק מומלץ אצלנו: כתום/עדשים, אפשרי כל מרק שאוהבים שיהיה מעט סמיך.

מרק היום (בתמונה מרק מעדשים שחורות, ירוקות ואדומות):

marak1

 מרק עדשים

2 בצלים גדולים

מטוגנים ב- 6 כפות שמן זית

למי שיש יכול להוסיף: זרעי כוסברה וזרעי כמון כחמש מכל אחד.

מוסיפים לזה 5 שיני שום קצוצות.

להוסיף 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות.

שתי כוסות עדשים ירוקות/חומות/ שחורות/אדומות (אחרי השרייה של כחצי שעה לפחות במים רותחים או ללילה במים מהברז, אדומות לא צריך להשרות). ***אפשר לשלב מכמה סוגים ביחד בכמות, זה רק יעשיר את המרק.

מוסיפים מים רותחים כ- 6-7 כוסות.

1/2 כוס מים רותחים עם: 1 כף כמון, 1/2 כף מלח, פלפל לבן, 1 כף פפריקה אדומה, 1 כפית חוויאג’ למרק, 1 כפית כורכום (התערובת הזו מחליפה את האבקות מרק למיניהן). בתיבול אתם כבר יודעים שאני זורמת אתכם…מה שאתם אוהבים תוסיפו/תורידו תהיו יצירתיות.

מי שאוהב יכול להוסיף רסק עגבניות קטן שמסמיך ונותן טאץ’ אחר למרק.

כשהמרק רותח מוסיפים חופן כוסברה קצוצה וחופן סלרי גבעולים ועלים. ומבשלים על אש נמוכה עוד כשעה.

מרק בלחם1

שיהיה חורף שלו, שקט ונעים לכולנו…

השיר שליווה את הגוזלה שלי רוקדת בבגדים שחורים ומבט עצוב ורציני…

“שוב ושוב עובר בי רעד
מי יכול היה לדעת
מה נאמר ואין מילים פשוטות יותר
שלום חבר”

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה