הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

ככה זה כשמתחילים לחזור לשגרת הלימודים, יש סממנים קבועים כמו שהנחליאלי שמבשר על הסתיו,

ההורים, מבלי להשמיץ – לרוב אמהות, בכל מפגש בגני השעשועים, בסופר, במסדרונות וגם בחדר המורים/ות (מלבד אלו שכבר קרובות לפנסיה), מתחילות להתייעץ וגם קצת לקטר עם המשפט הקבוע: “עוד פעם ארוחת ערב?!” כאילו שאם אכלו אתמול זה לא מחייב היום, במה עוד אפשר להפתיע ולחדש לילדים בארוחת הערב.

בחופש לא תשמעו את זה, תשמעו קיטורים אחרים אבל לא על ארוחת הערב (שווה מחקר מעמיק). כאילו שבחופש לא אכלו ארוחת ערב בכל יום, הרגל זה גם תקף לסנוויצ’ים כמובן, אבל אני יכולה להבין שכשנכנס פרמטר זמני השינה וסדר היום מתארגן “כאילו” יכולת האלתורים נגמרת.

שוב ביצה? קורנפלקס? אולי אם התפרעתי איזו פשטידה וסלט?

טוב אז אני גיבורה גדולה, כי באמת התברכתי (טפו, טפו, חמסה, שום בצל), כי הגוזלות שלי אמנם לא אוכלות המון (שקית פסטה מספיקה לשלושה ימים לפעמים) אבל… אוכלות מגוון, אז יוצא שככה מידי פעם הן אוכלות רביולי ברוטב שמנת פטריות ואפילו סלט ליד, ואפילו ויצא שאני מפנקת אותנו באיזה דג בתנור או במחבת.

אז בדיוק לשם כך התכנסנו היום, אשמח לחלוק אתכם שני מתכונים מהממים של דגים, שלוקחים לכל היותר 15 דקות מזמנכם, כי כבר למדתם שמספיק אהבה וקצת תיבול ולא צריך לעמוד שעות במטבח בשביל להכיל ולהאכיל משפחה או בכלל. כמובן שאפשר גם להכין אותם לצהריים אבל קלילותם בהחלט הולכת טוב גם בערב.

האחד – שניצל דג אמנון בתנור.

השני – דג סלמון במחבת על מצע של מלח גס.

שניצל דג1

נתחיל בשניצל דג אפוי:

פילה אמנון קפוא, לפי מספר הנפשות. אפשר לחתוך לחתיכות קטנות גם כמובן.

לרוטב:

ביצה.

מעט שמן זית.

מלח/פלפל

תיבול לדגים(קונים מוכן בחנויות תבלינים).

ניתן להוסיף (תלוי עד כמה הילדים גמישים ואוהבים): כפית חרדל, פפריקה, כף עשבי תיבול.

וקערה עם פירורי לחם או אפילו קמח מצה, יוצא עדין מאוד (לבריאותיים יש גם קמח מצה מלא).

מניחים על תבנית נייר אפייה ומנגבים אותו במעט שמן זית שלא יוצף, רק טיפה. למי שיש מרסס שמן ניתן לרסס מעט.

טובלים כל חתיכת דג, ברוטב עם הביצה ובפירורים. מניחים על הנייר אפייה ושוב מלטפים/מרססים את הדג במעט שמן.

בין 10 דקות לרבע שעה בתנור חם ( על חום בינוני 180). תלוי תנור. עד שהציפוי שחום.

ליד זה ניתן להגיש סלט מפנק או אדממה, או אפילו בסנדוויץ’ זה טעים והולך!

סלמון

לדג סלומון על מצע של מלח גס במחבת: (כשתטעמו אותו תחשבו שיש בו חמאה מרוב שהוא נימוך).

מערבבים מלח גס עם טימין ואורגנו יבש או טרגון למי שיש.

מפזרים בשכבה נדבה ואחידה על המחבת. מוסיפים מעט שמן זית.

לרוטב של הדג: 

כפית חרדל.

כפית סילאן או דבש.

2 שיני שום כתושות.

1/2 כפית פפריקה מעושנת.

כף עשבי תיבול ממה שאוהבים.

אפשרי: כף רוטב סויה.

אפשרי: כף רוטב צ’ילי מתוק.

טובלים כל חתיכת דג בצד שבלי העור (את זה אפילו הקטנה שלי 5.5 עושה לבד) ומניחים במחבת כשהצד של העור על המלח.

סוגרים במכסה לעשר דקות – רבע שעה גג. תלוי בכמות וגודל הדג.

תראו איזה צבע חתיכי מבפנים

סלומון2

כמובן כשאוכלים להפריד את הדג מהעור, זה קורה בקלות ובטבעיות

סלמון1

 

 שתהיה שבת מלאה בקסם, ברוך ובשקט ♥

מצרפת לכם עוד טיפ קסום וקטן:

ככל שתערבו את הילדים שלכם בבישול ובעשייה, כך ינסו ויטעמו יותר-

אבל אל תגידו להם שאני גיליתי לכם :-)

רוצים עוד מתכונים קסומים?!

חפשו אותי בפייס ב: https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat

רוצים סלט מפנק ליד הדג?! http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=76

שלכם, אני.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה