אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד
אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.
עדכונים:
פוסטים: 144
החל מאוגוסט 2015
אז אחרי שכולם התחילו לדאוג שמא אם אין תמונות אוכל ובלוג אז אנחנו ולא עלינו, בנותינו מסתובבים כאן מורעבים,
ועצרו אותי אפילו ברחוב כדי להתעניין ולשאול ואולי לבדוק אם רזיתי (מה שלא קרה),
הייתי חייבת לעשות כאן תיקון… לא כתבתי ולא צילמתי המון כי המצב אתם יודעים נראה לי עמוס מידי, בשבילי לפחות.
יותר מידי חדשות לנסות לעכל תוך כדי, יותר מידי פוליטיקה מסביב, יותר מידי אנרגיות שלא נותנות לי מנוח.
אבל כמו שאתם כבר יודעים בוודאי שלא וויתרתי על המטבח, אך כן וויתרתי על הצילומים והפוסטים.
היום החלטתי לשבור שתיקה ושגרה! חייבת קצת לכתוב, להגיד, להוציא את מה שנאסף בימים האחרונים,
הפחדים,
החוסר שקט,
החששות,
התשישות,
החיפוש אחר תשובות אפילו במקומות הכי קרובים אליי, ככה לנסות ולעזור בקטנה.
לאן זה מתקדם, איך וכמה אנחנו מדברים עם הילדים, מגנים עליהם?! מה זה עושה להם שהם שומעים?!
כל היום אני מוקפת בקטנטנים מסביבי שאתה רוצה עבורם את השקט הזה והבטחון לגדול בחיוך, להסתובב בחופשיות,
מה בסך הכל ביקשנו?
ובאמת מבלי להיכנס לפוליטיקה, כי זו לא אני, רק רוצה כבר שיחזור השקט,
שנוכל בכל יום להעלות רק פוסטים של אוכל ומתכונים, או סתם אמרות של אנשים חכמים…
זריחות, שקיעות, תמונות שלנו בכל מיני אתרים, גם אם לא את כולם מעניין מה אנחנו עושים
כל דבר שהוא לא מה שעכשיו ממלא את רוב הקירות של כולם.
אז, לאור המצב, מנסה להאיר קצת את הקיר ולמלא את הקיבה וגם קצת שתתרכך לה קצת הנפש,
מצרפת מנה רכה ומלטפת, מנה משביעה ומנחמת, שגם על הבנות שלי הצליחה “לעבוד” ,
מנה בריאה ופשוטה שיכולה לשמש לארוחה, מתאימה לצמחונים/טבעונים וטורפנים.
מה יותר ישראלי מחומוס, מה יותר מנחם מניגוב, מה יותר בריא מחומוס מעדשים אדומות?
מוכנים? הנה זה מגיע! פנו לכם רבע שעה…
דאגו שיהיו בבית המרכיבים:
1 כוס עדשים אדומות
2 כוסות מים
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
3 שיני שום כתושות
5 כפות טחינה גולמית
מיץ מ-1 לימון טרי
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
בוררים ושמים את העדשים במסננת. שוטפים מתחת למי ברז. מכניסים לסיר עם המים, מביאים לרתיחה כ-2-3 דקות על אש בינונית. מורידים קצף.
מסירים מהאש, מכסים במכסה ומניחים לנוח כ-12 דקות.
מעבירים למעבד-מזון, מוסיפים שמן זית, מיץ מלימון טרי, שום, כמון, פפריקה, טחינה, מלח ופלפל שחור.
מעבדים למרקם גרגרי או משחתי איך שאוהבים. הרגישו חופשי לתקן תיבול לפי אהבתכם.
המלצת הגשה: עם שמן זית ומעט פטרוזיליה. טעים חמים/קריר.
נשמר במקרר עד שבוע, אבל בהבטחה לא יישאר לכם מה לשמור.
ואם לא תגלו ממה החומוס…אף אחד גם לא ירגיש
פנקו את עצמכם בפיתות ותתחילו לנגב.
רוצים עוד קצת מהקסם…חפשו את הקיר שלי https://www.facebook.com/kesem.habishul.efrat.gat
רוצים לנגב עם לחמניות מעולות? http://saloona.co.il/gatefrat202/?p=103
ועכשיו הנה בא השקט של רמי פורטיס, תהנו ושיהיה סוף שבוע רגוע ושקט, אינשאלללה!!!
embedded by Embedded Video
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות