הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

החלטתי! כשאהיה גדולה בא לי צאת למסע בהודו, מדמיינת מסע כזה של טעמים, ריחות וצבעים. בינתיים כבר רומזת… אל תוותרו על הספר וגם על המתכונים, חווית קריאה מעוררת חושים.

05/07/2017

אין לי הסבר מפורש למה, אבל תוך כדי ואחרי הקריאה, החלטתי! בא לי לצאת עם למסע בהודו, מדמיינת מסע כזה של טעמים, ריחות וצבעים. חווית קריאה מעוררת חושים כזו עוד לא חוויתי, הצטרפו למסע של מילים וטעמים. כבר רומזת… אל תוותרו על הספר וגם לא על המתכונים…

סיפור המסגרת הוא סיפור אנושי על משפחה הודית, מורכבת כמעט כמו כל משפחה יש בה מערכות יחסים, אהבות, מריבות, אתגרים והרגלים. מעבר להתמודדויות הרגילות של כל משפחה, המשפחה בסיפור מתמודדת עם אובדן, עם הכאב שלא מרפה ומרפא גם לא בזכות הזמן הזמן. המצלמה של אמינה מלמדת אותנו גם דבר או שניים בחיים, על לנצור רגעים חשובים ולהסתכל מנקודות מבט שונות ואחרות על סיטואציות פשוטות שנראות לנו שגרתיות. יש בזה מן הלקח לחיים, להתעורר “ולצלם” לנו כאלה רגעים מיוחדים שישמרו עמוק.

בין המילים וסיפור הרקע, שזורים התרבות וטעמי הודו על כל צבעיה המיוחדים. הכתיבה קולחת ועוברת בין העבר להווה, בכל פעם מתגלה ונחשף עוד פרט. עם זאת לקח לי זמן רב (יחסית) להיכנס ממש לספר, לעיתים היה קשה להתחבר לכובד התיאורים, אבל, בערך באמצע כבר היה ברור שאי אפשר לעזוב אותו. הדמויות כל כך נכנסות ללב, כל אחת ואחד עם הסיפור שלה, מה גם שחיכיתי לחשיפת הפרטים השונים לגבי תעלומת האבא שהדאיג את כולם.

הדבר שהכי התחברתי אליו היו שיחות המטבח שלהם שגרמו לי להריח את המאכלים ולהרגיש את עקצוצם על הלשון, הרגשתי יחד איתם במסע סוחף חושים. כאחת שמחוברת למטבח, אני יודעת בוודאות שזהו לב הבית, המקום לשיחה, לעשייה משותפת, לתובנות ולחיבור. אז מלבד זאת שנולד בי צורך עז לצאת למסע כזה צבעוני בהודו כשאהיה גדולה…בינתיים, הרגשתי צורך עז להרגיש את הטעם של הודו לראשונה אצלי במטבח…אז הרווחתם סקירה ומתכון.

יש באוכל של הודו משהו קליל, עם צבע וטעם מיוחד ומרכיבים בריאים ומזינים.

דאל הודי:

IMG_20170705_112813 (Custom)

שמים בסיר:

1 כוס עדשים אדומות שלמות.

3 כוסות מים.

1 כפית מלח הימלאיה (אפשר גם רגיל).

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית בריאני (לא חובה).

מרתיחים, מכסים ומנמיכים לחצי שעה. יוצא נזיד סמיך.

בינתיים: שמים כף שמן זית במחבת, קורט זרעי כמון עד שמשחימים, מוסיפים 1 בצל קצוץ ומטגנים מעט. מוסיפים 1 עגבניה קצוצה ומטגנים עוד מעט. אפשר להוסיף חופן כוסברה קצוצה, אני הוספתי 4-5 עלי זעתר טריים. את זה מוסיפים לנזיד העדשים שיצא, מערבבים ומתענגים.

מומלץ להגיש על אורז או לנגב עם הצ’פאטי…

IMG_20170705_130115 (Custom)

לצ’פאטי:

2 כוסות קמח מלא/ כוסמין

1  כף שמן זית

1 כוס מים פושרים

מערבבים לבצק רך, מניחים לחצי שעה מנוחה. יוצרים כדורים קטנים (יוצא כ-20). מקמחים את משטח העבודה בנדיבות, לאורך כל הדרך, לא להתקמצן עם הקימוח זה עוזר לרידוד ונותן קריספיות לפיתה אחר כך. מרדדים לעיגול דק דק.

IMG_20170705_121321 (Custom)

מקמחים מחבת טפלון או מברזל למי שיש. מניחים צ’אפטי לדקה עד שמתחיל להתנפח והופכים לצד שני לעוד חצי דקה.

IMG_20170705_130015 (Custom)

והחיבור ביחד כמו עם ספר טוב, יש בו קסם כזה שנכנס ישר לנשמה.

IMG_20170705_133423 (Custom) (2)

מהתקציר בגב הספר:

מנתח המוח המהולל תומס איפֶּן יושב במרפסת ומדבר אל המתים. זה לפחות מה שאשתו קמאלה, הנוטה להפרזות, מספרת לבִתה אֶמינה, צלמת החיה בסיאטל.

אמינה חוזרת הביתה בעל כורחה ומגלה שהמצב גרוע ממה שציפתה. כשהיא מתעמתת עם סירובו של אביה להסביר את עצמו, עם מבטים מוזרים מצד סגל בית החולים ועם סדרה של פריטים תמוהים שנקברו בגינה של אִמה, אמינה מבינה שהדרך היחידה לעזור לו היא להגיע להשלמה עם העבר המשפחתי הכאוב. לשם כך עליה להתמודד עם הצללים הרודפים את כל בני משפחתה, ובהם זה של אחיה המרדן.

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה