הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

המתוק-מתוק הזה, אי אפשר בלעדיו ואם כבר איתו, אז בחייאת שיהיה קליל בהכנה ומוכן מהר, כי ממש בא לי משהו מתוק!

22/05/2017

lotusfa1

דמיינו לכם עולם חרפרף יותר או חמצמץ, מה היה מאזן אותנו? או יותר מדוייק איך היינו שורדים את העולם הזה?! ומצד שני, המתוק-מתוק הזה שאי- אפשר בלעדיו! ואני אומרת אם כבר איתו, אז בחייאת שיהיה קליל בהכנה ומוכן מהר, כי ממש בא לי משהו מתוק!

אף פעם לא הייתי ילדת שוקולדים ודברי מתיקה למיניהם, מקסימום השוקולד של פעם שהיה ממולא סירופ תות כזה – עצירה – כן, אפשר להסיק מזה את הגיל שלי, ואלוהים יודע איזה נזק נגרם לי מהסירופ הזה ומה שהיה בתוכו.

הכל היה רגוע על גבול המלוח- חריף אצלי עד ש… הגיע ההיריון הראשון ואיתו החשק העז למתוק. מצאתי את עצמי במצבים מביכים בסיום כל ארוחה, בערך כמו “נרקומן” שחייב את המנה המתוקה שלו.

השיגעון הזה המשיך איתי להיריון השני והשלישי עד שכנראה הגוף שבע וכל דברי המתיקה כבר לא עשו לי הכי טוב. אז לתקופה מסויימת התנזרתי לגמרי, עשיתי ריסטרט למערכת והיום אני רק טועמת, אבל אם יש טעם שאני לא יכולה לעמוד בפניו זה לוטוס עם הטעם הקרמלי הזה. זו חולשה שקשה לי להתמודד איתה, ואולי אני לא ממש צריכה.

אז ברור למה קפצתי על ההזדמנות להכין קינוח מפנק עם שילוב של לוטוס, שיהיה לי ממה לטעום. לרוב אני הולכת על קינוחי לוטוס גבינה, כדי למנוע מעצמי לטרוף יותר מלטעום וגם כי זה מה שאוהבים אצלי, כמו זו שכאן:

IMG_20170519_121109 (Custom) (2)

אבל הפעם החלטתי ללכת על משהו מהיר וחטיפי כזה, שביס ממנו ייתן את האנרגיה הדרושה לי ללכת לרוץ ולהיות ערה יממה רצופה ב”הר לעמק” וכמובן שהכנתי כפול כדי לשלוח משלוח מפנק לאחת מיוחדת שרק ילדה ומכורה ללוטוס כמוני כמעט.

אז נתחיל “לתקתק” פאדג’ לוטוס עם בסיס שוקולד מריר קראנצ’י

IMG_20170516_190730 (Custom) (2)

המצרכים הדרושים לנו:

לשכבת הלוטוס:

1 פחית חלב מרוכז (370 מ”ל)

1 כוס ממרח לוטוס

50 גרם חמאה

2-3 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

IMG_20170516_190238 (Custom)

לשכבת השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר (אני השתמשתי בחבילה אחת של שוקולד מריר בטעם קפה – מומלץ!)

1 פחית חלב מרוכז

120 גרם עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

מתחילים בשכבת השוקולד, שוברים את השוקולד לקוביות שופכים מעל את החלב המרוכז ומחממים במיקרו בפולסים קצרים של חצי דקה או בסיר קטן על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס.

IMG_20170516_190859 (Custom) (2)

בינתיים מפוררים את העוגיות לפירורים גסים ומוסיפים אותם לתערובת שהתקבלה:

IMG_20170516_191429 (Custom)

מניחים בתבנית, רצוי מלבנית, נייר אפייה ומשטחים את התערובת שהתקבלה ומיישרים.

IMG_20170516_191845 (Custom) (2)

מניחים את התבנית במקפיא 10-15 דקות, בינתיים נכין את שכבת הלוטוס.

בסיר קטן מניחים את ממרח הלוטוס והחמאה

IMG_20170516_192311 (Custom)

מניחים את הסיר על אש קטנה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מכבים את האש ומיד מוסיפים את החלב המרוכז תוך כדי ערבוב.

IMG_20170516_192807 (Custom) (2)מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית ווניל

IMG_20170516_193046 (Custom) (2)מערבבים לתערובת אחידה

IMG_20170516_193233 (Custom) (2)מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את שכבת הלוטוס מעל. מיישרים, מצננים מעט על השיש ומשם למקרר.

IMG_20170516_194234 (Custom)לאחר כשעתיים כבר אפשר להתחיל לחתוך ו”ליישר” את התבנית, אני ממליצה לחתוך את העונג הזה לריבועי ביס קטנים.

IMG_20170517_183914 (Custom) (3)

השילוב הזה של שוקולד מריר עם הלוטוס המתקתק וקרמלי בשכבות קרנצ’יות ונימוחות ביחד – זה שילוב של בראד פיט בגן עדן. תנו לשים ת’ראש על פאדג’ ונראה כאילו כל הצרות יעלמו בביס.

IMG_20170517_184144 (Custom) (2)אם תצליחו לשמור שלא יתחסל ברגע, רצוי לשמור בקופסה סגורה במקרר (ואולי גם להחביא מכולם שישאר לכם יותר).

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה