הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

איך לא כתבתי לכם עד היום את המתכון הלהיט הזה?! ממש חוסר אחריות מצידי. מזל ששבועות העיר אותי וטאק-טאק ארגנתי לבנה במהירות הפוסט.

16/05/2017

טוב, תקשיבו! קרתה תקלה חמורה! אני פשוט לא מבינה…

איך לא כתבתי לכם עד היום את המתכון הלהיט הזה?!

ממש חוסר אחריות מצידי! מזל ששבועות העיר אותי וטאק-טאק ארגנתי לבנה במהירות הפוסט. כדי שלא נבזבז זמן אז רק אגיד שאולי בגלל שאצלנו גבינות ומעדנים זה לא הארוחה המועדפת.

לאחרונה, מככבות אצלנו גבינות עיזים קשות, כמובן גבנ”צ אבל רק בטוסט ובגבינות הרכות הקוטג’ ובינינו עם הגושים שיש בו הייתי נותנת לו חצי רכה. כך שלגמרי, אני זוקפת לזכות המתכון המשובח הזה את תואר הגבינה הרכה ה-מככבת אצלנו.

אז בואו נתקתק את הלבנה, לפני ששבועות מגיע ובכלל אולי תספיקו לסנדוויץ’ של הבוקר או לארוחת הערב…וכל מה שצריך זה, שלושה כלים, שני מצרכים וחופן סבלנות:

IMG_20170515_114708 (Custom)

1 קערה

1 חיתול בד

1 כף

1 יוגורט של ליטר וחצי (מניסיון, תכפילו כמויות)

1.5 כפות מלח גס

אופן ההכנה:

שופכים לקערה את היוגורט ומוסיפים כף מלח גס שטוחה ביחס של כף לכל ליטר יוגורט. שימו לב בגלל שהמלח הגס מלוח יותר, הקפידו לא לשים כף הריונית מידי.

IMG_20170515_114819 (Custom)

מערבבים לספיגת המלח

IMG_20170515_114927 (Custom)

פורסים את החיתול מעל קערה ריקה

IMG_20170515_115025 (Custom)

 ומעבירים את הלבנה לחיתול

IMG_20170515_115104 (Custom)

סוגרים את החיתול ותולים מעל כיור או קערה, היוגורט יפריש נוזלים 

IMG_20170515_115241 (Custom)ועכשיו סבלנות, בימים קרים זה יקח עד 24 שעות ובימים חמימים זה יקח כ- 12 שעות ומעלה, תלוי במרקם הלבנה שתרצו. אם רוצים כדורי לבנה, כדאי להמתין יותר…

IMG_20170516_070256 (Custom) (2)

את הלבנה, רצוי לשמור בקופסה סגורה במקרר, ושימו עין כי היא מתחסלת מהר. צורת ההגשה האהובה עלינו לארוחת ערב, זה כדורים או צלחת לבנה עם מעט זעתר ושמן זית:

laban151

שיהיה לנו שבועות שמח וטעים :)

לעוד מתכונים קלילים וטעימים, מוזמנים לעקוב אחרי כאן.

עדכוני קוראות ועוקבות לתוספות שונות:

אחרי שפורסם הפוסט קיבלתי עוד שלל המלצות, ביניהן רובן ממליצות להוסיף גביע שמנת ליוגורט.

או, לפי קרן:

“אני מכינה את הלבנה שפרסמת כבר כמה שנים.

הוספתי לזה שדרוג נחמד…אני מחלקת את מה שיוצא לשלוש.

באחד אני כותשת שום. בשני שמה צ’ילי גרוס ואת האחרון משאירה נקי.”

נסו ותהנו, לבריאות!

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה