הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

מצאתי דרך לפנק את עצמי בקיש כזה מחוצל ומהודר לתפארת מדינת ישראל או סתם ככה לקשט את השולחן והנשמה.

22/05/2017

kishh1

הפעם מצאתי דרך לפנק את עצמי בקיש כזה מחוצל ומהודר לתפארת מדינת ישראל או סתם ככה לקשט את השולחן והנשמה. אז זה כבר לא סוד כאן בבלוג ובכלל שבשנים האחרונות אני נמנעת ממספר מאכלים כאלה ואחרים בשל ענייני קליטה שלהם בגוף ובקיבה שלי שהפכו רגישים משהו עם השנים’ יש מצב שמרוב זלילה רוב השנים, הגוף שלי רווי מהם אבל זו רק דעתי הבלתי מקצועית.

IMG_20170515_132625 (Custom)

מצד שני המטבח הוא חלק מרכזי בשמירה על השפיות שלי, פינת המרגוע שלי, היצירתיות, הריפוי לנשמה, המקום להירגעות. אז אני מוצאת את עצמי נשאלת לא מעט: “אז את לא אוכלת כלום ממה שאת מכינה?!” עם פתיחת עיניים והרמת גבה….

טוב אי אפשר להגיד שאני לא אוכלת כלום, המשקל והג’ינס שמחכה מלפני שנה מעידים אחרת או שחלילה אני מהלכת רעבה בעולמנו (תודה לאל). אוכלת מלא אבל מקמח מלא או לרוב קמח כוסמין ומלא מתוק מתמרים וממרח חרובים ועוד מלא טעים אבל אחר. כי מאז ומתמיד היתה לי בעיה עם “הטעים”…הכל טעים לי.

אז לכבוד שבועות, אתגרתי את עצמי להכין סוף סוף קיש שגם אני אוכל לאכול, כלומר: בלי קמח לבן וללא מוצרי חלב למעט גבינות עיזים/כבשים. ועוד חוק חשוב שנכנס לכל המרכיבים האלו,שיהיה פשוט ומהיר והכי חשוב טעים.

חשבתי וחשבתי איך אני עושה את זה? בשיטוטי בצרכניה (מכולת או סופר קטן של הגולן) קרץ אליי מהמקפיא בצק עלים ללא גלוטן, הפעם היה תורי להרים גבה…קראתי במרכיבים ווואלה זה הכי קרוב למה שאני יכולה לאכול.

שמעתי את רעש האסימון, כן, אני מהתקופה שעוד היו כאלה וידעתי שהקיש של הפעם יחזיר לי עוד טעם שלא טעמתי כבר המון זמן.

בזכותו הכל התחיל… אז בסיס קל ופשוט כבר יש! IMG_20170515_121729

עכשיו, נעשה סדר, קשי בנוי משלושה מרכיבים עיקריים: בסיס (בצק פריך/עלים), ירקות אהובים ומה שנקרא רויאל שלרוב מבסיס של שמנת אני המרתי לקרם קוקוס.

בשלב השני בחרתי ללכת על החציל, אהובי, מלך המטבח, שטעים בעיני בכל צורה וגוון. אני הכי אוהבת כזה מולטי שטוב והורס בכל מצב, כמו האיש הלבן שלי בחיי, כך החציל השחור במטבח.

מה שנותר זה להתחיל לאסוף את הדרוש לנו: IMG_20170515_120758 לבסיס הירק:

1 חציל חתוך לחצי ולפרוסות דקות

1 בצל סגול חתוך לחצי ופרוס לפרוסות דקות

לפיזור מעל: אני בחרתי גבינת פטה כבשים, אפשר בלי ואפשר כל גבינה קשה אחרת שאוהבים.

לרויאל:

1 פחית קרם קוקוס חופן ירק יבש (כאן יש: זעתר, אורגנו, רוזמרין)

5 שיני שום כתושות או 1/2 כף שום כתוש מוכן

מלח/ פלפל

1 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית ציפורן

1 כף קמח מלא/כוסמין/לבן

מערבבים את כל המרכיבים של הרויאל ומניחים בצד. IMG_20170515_121336אנחנו מתחילים להרכיב הכל ביחד, בכלי מתאים לתנור או תבנית לקיש מה שנוח לכם, מניחים את עלי הבצק אח בסמוך לשני, מעל מתחילים לסדר את הירק, אני השקעתי בצילחות אבל אפשרי להשכיב את הפרוסות אחת על השניה לסירוגין חציל/בצל. IMG_20170515_123350 מעל, שופכים את בלילת הרויאל מעל הירקות ומזרים מעט גבינה אם רוצים ולמי שאוהב אפשר לקשט עם מעט טימין או ירק יבש שאוהבים. IMG_20170515_123911 מחממים תנור לחום 180 מעלות ומכניסים את הקיש לזמן של כ- 40-50 דקות תלוי תנור. אני ממליצה לבדוק בחרדתיות שלי כל עשר דקות רבע שעה. הריח יסמן לכם את הדרך.

בינתיים נתקתק קרם חצילים שרופים מטורף שילווה בהשלמה את הקיש שלנו:

תכינו 2 חצילים ולהבת גז פנויה

2-3 כפות שמן זית

מיץ מ – 1/2 לימון

1/4 כוס טחינה גולמית

1 כפית כמון (לא חובה, מוסיף)

מלח/פלפל

1-2 שיני שום כתושות או כפית שום כתוש קנוי

ומתחילים… צורבים את החצילים על אש גלויה עד שמתרככים, קצת מטנף אבל הטעם שווה. IMG_20170515_114612 נותנים לחצילים להתקרר, קוצצים את הגבעול ומקלפים את “הבשר” רק לאחד. את השני משאירים כפי שהוא. מכניסים למעבד מזון.

IMG_20170515_125944_HDR (Custom)מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים למרקם קרמי הרצוי, ניתן לשחק עם כמויות הטחינה להסמכה או הלימון ושמן זית לדילול. הקרם טעים גם כממרח ויפה לצילחות מנות וכמובן אין מה לדבר יותר מידי על הטעם המופלא.

IMG_20170515_132137 (Custom)טוב, תסלחו לי רגע. הגיע הזמן להוציא את הקיש מהתנור…

IMG_20170515_143532 (Custom)קצת צילחות עם הקרם חצילים והנה מנה מפוארת להגיש בחג ורק אל תגלו שלא ממש עבדנו עליה קשה כמו שהיא נראית:

IMG_20170515_172444 (Custom)ואם בא לכם מנות אישיות יותר, ניתן לאפות במאפינס קטנים ולקרוץ עיגולים מהבצק עלים, שאר התהליך זהה…

IMG_20170515_132625 (Custom)עוד אתגר מאחורי והמדד הכי גדול שלי לטעם זה האיש הלבן שלא נלהב מ”שאריות וירקות מעוכים”- הכינוי שלו לפשטידה/קיש, ובכלל לא מבין למה אין חג שבועות עם מאכלי בשר?! ו… בכל זאת הוא לגמרי התענג על המנה! אז מבחינתי הצלחתי!

שיהיה חג שבועות שמח!

IMG_20170521_232517_812

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה