הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 139

עוקבים: 35

החל מאוגוסט 2015

עונת המנגלים כבר בפתח ואם אתם מחפשים את הרוטב המושלם ובריא שיהפוך את הדג/בשר/ירק על המנגל למשהו מיוחד, תעצרו כאן כי הגעתם למקום הנכון!

29/04/2017

chimich1

מרוב הכובד של ימי העצב כמעט שכחתי שעוד רגע נחגוג גם שחרור ועצמאות, לי אישית יש לא מעט סיבות אישיות גם לחגוג שחרור בכל מיני תחומים ומצד שני ימי הזיכרון מהדהדים עדיין.

השנה, הרהרתי עם עצמי האם אני מתבגרת מהר מיד לגילי או שמא השהייה כאמא וכמורה במחיצת הילדים בימים שכאלה הופך אותי למבינה יותר, לכואבת יותר, למחשבות שמתרוצצות על העולם שאנו מבקשים מהילדים לזכור ולא לשכוח.

מצד שני הצחוק שלהם, המשחקים שלהם, התמימות הם שמחזירים אותי לקרקע הצומחת ומתחדשת לעתיד הוורוד שאני רוצה לראות עבורם ולהרים את הראש לכיוון עצמאות עם תקווה שרק יזכרו, יזכרו בזכות, הכל! רק שלא יחוו על בשרם.

טוב אבל בעצם התכנסנו כי עונת המנגלים כבר בפתח ואם אתם מחפשים את הרוטב המושלם ובריא שיהפוך את המטעמים שלכם למשהו מיוחד, תעצרו כאן כי הגעתם למקום הנכון!

את הצ’ימיצ’ורי הארגנטינאי המוכר כבר פגשתי בכמה וורסיות,לרוב מוגש כליווי לבשר בעיקר בנוסח ארגנטינאי. אני אישית משתמשת לרוב באותם מרכיבים אך מלבד הבסיס, אפשר לגוון אותו כאהבתכם. כל מי שטועם מתמכר!

מעבר לסגולות הבריאותיות של המרכיבים ברוטב, הכייף הגדול שהוא מחזיק במקרר חודשים וטעים בכל תבשיל! הוא משמש אותי כמשרה, כרוטב להגשה וכתיבול החל מחביתת ירק, סיר קציצות או ממולאים או משרה לסלמון (או כל דג) כמו בתמונה.

20170427_213711 (Custom)

אז זו הגרסה שלי! כהרגלי, בקטנה, 5 דקות ומעבד מזון/סלייסר אחד ואתם מסודרים!

המצרכים:

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 בצל בינוני

2-3 כפות גדושות שום כתוש

מלח/פלפל שחור גרוס

מיץ מלימון אחד

שמן זית

אופן ההכנה:

קוצצים הכל בסלייסר או מעבד מזון (למצטיינים אפשר גם בסכין), מוסיפים תיבול, מכסים בשמן זית. טועמים, הרוטב צריך להיות שומי בטעם שכייף לכם, אם יש יותר מידי שום תוסיפו ירק.

אפשרויות לגיוון:

פלפל אדום קצוץ לקישוט בצל ירוק זעתר יבש או טרי קצוץ זהו? כן זהו! הרוטב שלכם מוכן. טעים על ירק, על דגים, על בשר בכל מה שתרצו.

אצלי זה מטבל קבוע ונרשמת לו הצלחה וטעמים חדשים בכל פעם.

לסלמון בצ’ימיצ’ורי על מחבת: פירסו נייר כסף, הניחו כף שתיים צ’ימיצ’ורי, הניחו מעל את פרוסות הדג, מעל שימו עוד כף-שתיים. סגרו את נייר הכסף מסביב. שימו על מחבת עם מכסה למשך 10 -15 דקות. באמצע הזמן תהפכו את הדגים לצד שני (אפשר אותו הדבר רק בתנור כמובן).

לחביתת ירק: הוסיפו כף לבלילת הביצים ושקשקו ביחד.

לרוטב לממולאים/בולונז/כל רוטב אדום: הוסיפו כף-שתיים לרוטב בהלך הבישול.

חזה עוף על האש: השרו את החזה לילה במקרר עם הרוטב ותקבלו מעדן על האש.

*** גם אם תוסיפו כפית של הצ’ימיצ’ורי לרוטב של הסלט הוא ישודרג פלאים :)

 בקיצור, תתייחסו אליו כמולטי-צ’ימיצ’ורי.

ליווי לבשר על האש:

סינטה (Custom)

רוצים עוד מתכונים מוצלחים לדגים? כנסו לכאן ולעוד גרסה לסלמון מעלף? כנסו לכאן

חג עצמאות שמח!

רוצים 69 סיבות טובות לאהוב את הארץ הנהדרת שלנו, תצפו בפרוייקט המקסים של סלונה ותהנו.

נחשו למה אני אוהבת?!

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה