הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מאוגוסט 2015

שבת-חג-שבת, עוד ארוחה בדרך, אני אומרת: יאללה “בקטנה”. תכינו סיר ואנחנו מתחילים להכין לשבת מנה בשרית ותוספת, מעדן בסיר במהירות התקתוק.

20/04/2017

ofzit11

אין ספק שתקופת החגים-שבתות האינטנסיבית הזו עמוסה בכל מכל, רגש, טעם, משפחה, חברים, בישולים, אירוח, טיולים ועוד. אני אישית, למרות שאני מורה, מצד אחד נהנית בבית עם הבנות ומצד שני מ-ש-ת-ג-ע-ת מהחופש הארוך הזה!!!

צריכה את השגרה שלי, לקום בבוקר, לסדר יום הלחוץ ועמוס, זה מוציא ממני הרבה יותר. עובדה!!!ים של עבודות ומשימות “שחיכו” לחופשת הפסח המשיכו ונאספו גם אחרי החופשה, כלום לא מסודר. אמנם קמתי בכל בוקר מוקדם כדי “להספיק” ואם תשאלו מה הספקתי? אין לי מושג.

ומצד שני שכולם קיטרו ששוב שבת-חג-שבת ועוד ארוחה בדרך, אני אומרת: יאללה “בקטנה”. תכינו סיר ואנחנו מתחילים להכין לשבת מנה בשרית ותוספת, מעדן בסיר במהירות התקתוק.

הדבר היחיד שכייף לי בכל החופש הזה שיש לי עודף זמן לבשל ולארח, כי זה מה שממלא לי את חדרי הלב והנשמה שלי. אז מצד אחד, תודה למשיב השגרה הברוכה, חזרנו! ומצד שני, תודה שהנה… שוב שבת. כולם יצחקו עכשיו שאגיד שאני עושה תמיד “בקטנה” ואז משום מה יוצא גם וגם וגם. כי אם זורמים על היד והלב זורקים כמה דברים בסיר יוצא מטעמים כאלה פשוטים וטעימים שאי אפשר לוותר עליהם (וגם שחלילה לא ייחסר ויצאו רעבים).

נו, שנצא לדרך? שימו סיר ואנחנו מתחילים.

מה דרוש לנו?!

8 חתיכות עוף (ירכיים או פולקע וירך)

1 קופסה גדולה של זיתים ללא גרעין (אפשר שתיים אם רוצים בלי אפונה)

חצי שקית אפונה קפואה עדינה (אפשר שקית שלמה תלוי אם רוצים שתהיה יותר דומיננטית במנה)

5 זרעי כוסברה

7 זרעי כמון

1/4 כפית כורכום

מעט שמן זית

1 לימון פרסי (לא חובה אם אין)

מקפיצים את זרעי הכוסברה וכמון מעט בשמן זית עד שיש ריח טוב בבית, מוסיפים את הכורכום ואת חלקי העוף ומשחימים מעט משני הצדדים. שוברים מעל לימון פרסי.

20170415_130129 (Custom)

שופכים מעל העוף את הזיתים עם 1/4 כוס מהנוזלים של השימורים, מפזרים את האפונה.

20170415_130338 (Custom)

לרוטב, לשים בקערה:

20170415_130945 (Custom)

קופסת רסק עגבניות גדולה

1 כוס מים

מלח, פלפל לבן

1 כף גריל עוף, פפריקה, כמון

1/4 כף כורכום, חוויאג’ למרק

***מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הכל.

לסיום:

לפזר מעל, חצי צרור כוסברה+ 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצים.

20170415_131229 (Custom)

להוסיף לימון 1 חתוך עם הקליפה או 1 כף לימון כבוש.

20170415_132154 (Custom)

מוסיפים עוד מעט מים אם צריך, רק לכסות את הכל ועוד חצי ס”מ מעל. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. זמן בישול בין 40 ל- 45 דקות. המעדן כמובן טעים ומשתבח יותר יום אחרי.

הכי טעים לידו זה האורז בתנור או קוסקוס אמיתי, כמובן שגם אורז לבן יהיה אש.

20170415_185541 (Custom) (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה