הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

20150805_141016 (1000x563)

אז אחרי שבחרנו במזל, ברור שהמזל הגדול הוא להיות מוקף באהבה,

אהבה אמיתית, מקבלת, מחבקת, מפרגנת, חמה אבל לא שורפת,

שמצד אחד היא כמו אורז מוצלח שיוצא אחד אחד,

אהבה שכזו בעלת היכולת לשמור האישיות של כל אחד ואחת ולכבד אותה.

 

20150805_132818 (1000x563)

מצד שני היכולת להידבק ולהתחבר למרות ההפרדה, בעזרת החום, המגע הנכון, העדין והמצרכים הדרושים,

שמדביקים אנשים (קבלה, הקשבה, הבנה, אמון ועוד) ובאהבה שכזו חשוב לא לשכוח לטמון בתוכך הפתעה חמימה ונעימה,

מה מסתתר בפנים?היכולת להידבק ולטמון בתוכך הפתעה.

הפתעה כזו שמתפרצת מתוכך ברגע שתצליח להיפתח, בלי לפחד, פשוט להיפתח, לחלוק ולשתף.

הפתעה כזו שתשאיר טעם טוב בפה ועיניים מופתעות ומחייכות.

ברגע שתסכים להיפתח ולהחשף...

כמה פשוט הוא דבר כזה שנראה מורכב, רק מבחוץ, מבפנים צריך רק להרגיש ולשחרר ובעיקר הרבה לתת וכמובן לקבל.

ובכלל אני לא ממוצא עירקי ובזכות האהבה שלי לאוכל אני נחשפת תמיד לטעמים ותחושות שונות,

בזכות האהבה לאוכל, שמחבר בקלילות ובהנאה דורות, עדות, צבעים, טעמים, מינים ואנשים בכלל,

כי קובה (ואוכל בכלל) עושים באהבה או לא עושים בכלל (כמו כל דבר).

“כי במקום שיש אהבה יש הכל” דיוגינוס

ועכשיו קדימה לאהוב:

המצרכים:

לאורז:

2 כוסות אורז

3.5 כוסות מים

1 כף שמן זית

קורט זרעי כמון

1/4 כפית כורכום

קורט קינמון

מלח, פלפל

להפתעה שבמילוי:

1/2 ק”ג בשר טחון

1 כף בהרט

כפית ראס אל-חנות

פטרוזיליה וכוסברה יבשים.

1 כפית שום כתוש.

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

לאורז: מטגנים את זרעי הכמון עד שיש ריח טוב בבית, מוסיפים את שאר התבלינים לדקה, מוסיפים את האורז לטיגון קל ומים.

מרתיחים, מנמיכים את האש לכ- 20 דקות. מצננים.

למילוי: מטגנים את הבשר עד להשחמה, מוסיפים תבלינים. מצננים.

ולחיבור: מוסיפים לאורז כ- 3 ביצים. אם דליל עדיין מוסיפים כף קמח מצה. בידיים לחות יוצרים קציצות שטוחות מהאורז וממלאים בכף מתערובת הבשר.

סוגרים, מחברים ומטגנים.

בעזרת החום המרכיבים מתאחדים והטעמים מתחדדים,

ומי שהצליחה להיפתח בחום הטיגון, כמובן הכי טעימה :-)

20150805_141016 (1000x563)

ומכיוון שחזרתי מהופעה בהשראה לחפש אנשים טובים שאוהבים, כי אני מאמינה, מקדישה לכם את השיר החדש של קליינשטיין “אנשים טובים”

 

embedded by Embedded Video

 

שיהיה סופ”ש מלא במזל ובאהבה ♥

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה