הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

ממולאים

פוסט חושבים נפש, רגע לפני כיפור, טוב זה לא שאני לא מחשבנת את נפשי בכל יום ורגע, כי כזו אני. (מאז שאני אמא יש ימים שכל דקה…)

נחשו איפה אני חושבת ומחשבנת את המחשבות הכי עמוקות שלי? איך ידעתם? נכון! במטבח.

והפעם הגעתי לכיפור עם מעט אנרגיות, חיפשתי רבות מה ימלא אותי במטבח…  מה ימלא ויחזק את הנפש וגם את הקיבה, מה יחזיק את שעות הצום מחר, מכיוון שהגדולות שלי מזדהות איתי, מבחירה שלהן וצמות איתי ביחד, חשוב לי כמובן שימלא את קיבתן הקטנה גם. (כן אני צמה ולא כי אני חושבת שעשיתי משהו רע למישהו, ואם כן בטוח שלא בכוונה ובטח שכבר התנצלתי. מאמינה כן. בעיקר חושבת שזה זמן מנוחה לגוף ולנפש).

בינתיים, מנסה לחשוב בכדי לאגור כוחות, מה ממלא אותי ביומיום? המשפחה המיוחדת הפרטית שלי, החברים/ות שהם כבר משפחה שבחרנו בה, עולם הילדים שסביבי, היצירתיות והדינמיות שיש בעבודה שלי, הבישול, הרגשת הבית, האיש שלי שהוא גם החבר הכי טוב שלי, ספר טוב, צחוק גדול, ארוחה סביב שולחן עם אנשים טובים, כוס יין, מקלחת מפנקת, לאחרונה (באופן מפתיע) גיליתי שגם כתיבה אליכם ממלאת אותי, נרגשת בכל פעם לחשוב, לשתף, לשפוך הכל בכתוב… וככל שזה ישמע מוזר בצק שמרים. יש בו משהו בבצק (שאני לא אוכלת אותו כזכור), בריח המרגיע, בתפיחה שממלאת.

הפעם החלטתי למלא אותנו, בעצם לא רק אותנו, גם את הפלפלים, באורז עם ירק שהוא יפה ומזין ובעיקר משביע את הגוף ואת הנפש, שמתחבר לו עם ומחבר את כולנו סביב השולחן, ממולאים כאלה עם רוטב שיהיה ליד הלחמניות (עם שמרים כאלו שממלאות אותי).

הממולאים שלנו צמחוניים ולא בגלל אידיאל, הבנות שלי טורפות כל מה שעל מנגל. בבשרים מבושלים הן קצת פחות חזקות, לכן פלפלים תמיד אצלנו עם ירק והרבה רוטב… ממלאים, צבעוניים, מריחים טוב, בדיוק השילוב המנצח כאן סביב השולחן.

ממולאים1

אז בואו נמלא אתכם:

6 פלפלים אדומים, גמבה.

למילוי:

1 כוס אורז בסמטי.

2 -3 כפות עגבניות מרוסקות (אפשר חיות אפשר משימורים).

כוס ירק קצוץ: נענע, פטרוזיליה, כוסברה, אפשר מעט שמיר (הוא דומיננטי), עירית, מה שיש ובא לכם. (אם יש לי פסטו שהכנתי אני מוסיפה מעט).

תבלינים: בערך רבע כפית מלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור, בהרט (תמיד מוסיף) ותמיד תתפנקו בתבלינים שאתם אוהבים…כשיש לי לימון פרסי גרוס אני מוסיפה גם.

1 כף שמן שומשום.

מערבבים את כל חומרי המילוי ביחד. בינתיים מכינים את הפלפלים למילוי.

מסדרים אותם בסיר, ממלאים עד 3/4 מהגובה של הפלפל, לא לדחוס את התערובת.

לרוטב:

מערבבים בקערה: רסק עגבניות אחד, קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות אחת, את הפחית הריקה של השימורים מלאה מים ואת כל התבלינים ששמתם במילוי, שמים כפית מכל דבר. מוסיפים 2 כפות שמן זית. כף גדושה שום כתוש. מערבבים הכל.

שופכים מעל הפלפלים שחיכו יפה בסיר ושמים על האש, עד לרתיחה, אז אני אוהבת לפנק עם מצקת כל פלפל ברוטב אישי מעל המילוי, מנמיכים לכשעה עד שהפלפל רך והאורז מוכן.

הפתעה:

בגלל שאתם ממלאים אותי, וגם חייב לחמניות שירגיעו אותי ויספגו את הרוטב, מפנקת אתכם במתכון ללחמניות כוסמין קטנות, מהירות וטעימות אש!

לחמניות כוסמין

3+3/4 כוסות קמח כוסמין מלא.

כף וחצי שמרים יבשים.

1 כף סוכר.

1+1/4 כוסות מים פושרים.

4 כפיות מלח.

כף שמן זית.

מתחילים להמיס סוכר ושמרים ב 3/4 כוס מים פושרים, שמים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים תוך כדי לישה קמח, מלח, את שארית המים וכשהבצק מתחיל טיפה להתחבר כף שמן זית. לשים עד שהבצק מתגבש לכדור רך. מתפיחים. יוצרים לחמניות קטנות בצורת כדור,אם הבצק דביק לקמח מעט, יוצאות בערך 14 לחמניות קטנות. נותנים להן לתפוח מעט, חורצים בעדינות באמצע, מקמחים מעט מלמעלה ולתנור בחום גבוה (200), רצוי לשים תבנית עם מים בתנור. לאפיה של כ- 15-20 דקות.

לבריאות, שתתמלאו ממה שעושה לכם טוב, שתמיד תהיו מלאים וספוגים בטוב ובטעם כמו

ממולא, שתגמרו בחתימה טובה.

הכי חשוב היו טובים כל השנה וחשבנו את נפשכם לעיתים קרובות ♥

(ואיך המליצה לי הנפש התאומה שממלאת אותי, חשבנו לעיתים קרובות, אבל לא קרובות מידי).

שלכם

אני

 

 

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה