הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 93

עוקבים: 31

החל מאוגוסט 2015

דמיינו עלי לזניה טריים אדומים מקמח כוסמין, ביניהם שכבות ירקות וגבינות בניחוח טימין והכל אצלכם במטבח בקלות, במהירות ובטעמי גן עדן.

26/02/2017

20170206_200216 (Custom) (2)

פסטה היא המאכל “הלאומי” שלנו בבית, בכל צורה (לזניה, רביולי, ספגטי, הכל הולך), ברוטב אדום (עגבניות)/לבן(שמנת), כסלט, מוקרמת עם גבנ”צ מעל, מפאת הזמן כמובן שלרוב הפסטה קנויה.

כשקיבלתי את המכונת-פסטה הראשונה שלי היישר מאיטליה המדהימה, התרגשנו ו”שיחקנו” בה הרבה. השתמשנו בה בבית בהנאה והשתמשתי בה בחוגי הבישול שערכתי בביתי עם ילדים. מלבד הטעם של פסטה ביתית והעובדה החשובה מאוד שאני יודעת מה אני שמה בה, יש משהו שמצריך שיתוף פעולה במכונה הידנית וגורם להנאה רבה (עד הרגע של הניקיון אחרי, שם שיתוף הפעולה נגמר וההנאה לא בשיאה).

 פסטה5_original (2)בכל זאת הסתכלנו על היתרונות ואמרנו שנכין פסטה בבית וזה החזיק איזו תקופה, אבל בכל זאת, יש עוד כמה דברים שצריך לעשות ותדירות הפסטה כאן יכולה להיות כמעט יומיומית, אז המכונה נחה לה בצד כשמידי פעם “בא” לבנות להכין ולי מתאים בלגן ולנקות אחרי, אז אנחנו נרתמים ומכינים.

שמעתי על מכונת הפסטה החשמלית והייתי סקפטית כמובן, וזה גם קצת הרגיש לי בגידה. שום דבר לא ממש הכין אותי לפסטה מייקר שהגיע לביתי הודות לשיתוף פעולה של סלונה. לא אשקר – לצד השמחה היו חששות וספקות גדולים, לא ידעתי איך אסתדר עם המידות והבצק ולתת למכונה לשלוט בלישה?! מה אני אגיד לכם – אחרי הניסיון הראשון הבנתי שמכאן כבר אין דרך חזרה. החיים מתחלקים ללפני ולאחרי הרגע הזה שהפסטה גולשת לה באיזו צורה שאני בוחרת מהמכונה תוך כרבע שעה, ארוחה מוכנה בחצי שעה (את הרוטב מכינים לפני) בדיוק הקלילות שאני אוהבת ויותר מזה אני בוחרת איזה קמח לשים ובאיזה צבע אצבע את הפסטה, הכל טרי טרי  (ונחשו כמה זמן ניקיון? לא תאמינו, הכל נכנס למדיח!).

אחת, שתים, ניסיון!

20170201_190806 (Custom)

אז הכנו ספגטי אדום רגיל וטעים לניסיון והפעם החלטתי שאני מפנקת את עצמי, שזה כמובן לא קורה כל יום. לפני כחמש שנים בעקבות סכסוך קל עם הקיבה שלי הפסקתי לצרוך קמח לבן, סוכר, שמרים ומוצרי חלב בקר, גיליתי שזה עושה לי יותר טוב. עד שאני רואה צלחת פסטה שפעם הייתי טורפת ולא יכולה לאכול. אז נכון יש פסטה מלאה ואפילו מסעדות שמכינות ויש פסטה כוסמין, אבל זה לא תמיד זמין כאן בגולן והמחירים לא תמיד הגיוניים.

לכבודי החלטתי לעשות לזניה מקמח כוסמין מלא, שזה הקמח האהוב עליי, אם כבר אפשר לבחור איזה קמח שרוצים אז אני בוחרת בטוב עבורי.

עכשיו, דמיינו עלי לזניה טריים אדומים מקמח כוסמין, ביניהם שכבות ירקות וגבינות בניחוח טימין והכל אצלכם במטבח בקלות ובטעמי גן עדן. טוב, די לדמיין! מהדיבורים על הלזניה כוסמין סלק שלי נהייתי רעבה. שנתחיל? אמנם יש כמה שלבים לעונג הזה אבל הם פשוטים וקלילים והתענוג המובטח שווה את זה.

דבר ראשון נדאג לצבע של הלזניה: נעטוף שניים-שלושה ראשי סלק בנייר אלומיניום ונאפה בתנור על לריכוך, זה לצבע של הפסטה. אפשר להשתמש גם בסלק בוואקום ולחסוך זמן.

20170206_182852 (Custom)

מגרדים את הסלק וסוחטים רק את המיץ, או שמים במכונת מיצים. המיץ של הסלק בריא מאוד, כך שאם נשאר, חס וחלילה לא לזרוק – לשתות!

20170206_183341 (Custom) (2)

ונעבור להכנת רוטב אדום:

1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות.

1 כף שום כתוש.

1 כף פפריקה.

1 כף רוטב סויה בטעם סיני.

מלח/פלפל.

כפית אורגנו יבש.

***אתם יכולים להכין את הרוטב הרגיל שאתם מכינים לפסטה.

מרתיחה הכל ביחד בסיר, מנמיכה את האש ומבשלת עד להסמכה עוד כ-20-25 דקות. אם סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים. הרוטב לא אמור להיות נוזלי מידי.

 20170206_173349 (Custom) (2)

בינתיים כשהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הירקות:

1 חציל בינוני פרוס לטבעות דקות.

2 זוקיני פרוסים דק לאורכם.

20170206_172451 (Custom)מטגנים במחבת עם מעט שמן זית, עד לריכוך קל והזהבה, כדקה מכל צד.

20170206_175334 (Custom) (2)

לשכבת הגבינות:

1 גליל פרומעז פרוס לעיגולים.

1/2 קופסת גבינת פטה עיזים מפוררת ביד.

טימין יבש.

אחרי שהכל מוכן, עוברים לשלב הכנת עלי הלזניה:

 20170206_185122 (Custom) (2)

לעלי לזניה כוסמין סלק:

המתכון מתוך אתר פסטה מייקר, הכל לפי כלי המדידה שמגיעים עם המכונה:

כמות: עבור 300 גרם (תכינו כפול מראש).

קמח: 250 גרם קמח כוסמין מלא- כוס קמח אחת מלאה עד סופה בכלי המיועד לקמח.

נוזל: 95 מ”ל נוזל. מורכב ביצה אחת טרופה +מיץ סלק בכלי המיועד לנוזלים, יש לטרוף הכל במזלג לפני הכנסה למכונה, מכיוון שהשתמשתי בקמח מלא, הוספתי 1 כף שמן זית לכמות זו לגמישות הבצק.

במכונת הפסטה, מוציאים ממגירת הדסקיות במכונה את הדיסקית ללזניה, מרכיבים בקלות על המכונה. שמים את הקמח במיכל המיועד סוגרים, לוחצים על הכפתור של כמות כפולה, על הפעלה אוטומטית ומתחילים מהחור במכסה מזליפים לאט את הנוזלים ונותנים למכונה לעשות את העבודה. תוך 10 דקות (המכונה מראה לכם כמה זמן יקח), הלזניה האדומה מהממת, תתחיל לצאת כגליל פתוח ארוך.

 20170206_190502 (Custom)

עם החותכן פלסטיק חותכים את הדפים לאורך הרצוי, אני הכנתי גדלים שונים וקרעתי לפי גודל התבנית.

 20170206_190317 (Custom)

כמובן שהבנות חלק מההכנה והחיוך אומר הכל, לא?!

20170206_191908 (Custom)

ועכשיו ליצירת האומנות וההרכבה:

בתבנית מיועדת לתנור, משומנת מעט עם שמן זית, אני בונה את השכבות: מניחה קרעי דפי לזניה אדומה שתכסה במקביל אחד לשני את תחתית התבנית(אין צורך להרתיח אותם במים לפני), מעל כף רוטב שיכסה, מעל זוקיני וחציל בשכבה אחת, גלילי פרומעז ומפוררת מעט פטה בין לבין לסיום השכבה מפזרת מעט טימין יבש ועוברת לשכבה הבאה.

20170206_192336 (Custom) (2)

מעל עוד קרעי עלי לזניה, רוטב, ירקות, גבינות, טימין וכך הלאה, שכבה על גבי שכבה, עד לגובה הרצוי.

20170206_192326 (Custom) (2)

לסיום השכבות קרעי עלי לזניה, מעל רוטב ואז ניתן לפורר גבינה צהובה (אני השתמשתי בגבנ”צ עיזים) ומעט שומשום.

 20170206_193142 (Custom)

מכניסים את היצירה לתנור שחומם מראש ל 180 ממעלות, לכ- 25-35 דקות עד שהלזניה מתרככת, אני בודקת עם מזלג.

20170206_200216 (Custom) (2)

התוצאה: שכבות בצבעי הקשת ואם יש גן עדן זה הטעמים שיש בו בטוח!

20170206_204333 (Custom) (2)

תודו שאי אפשר לעמוד בפני הצבעים האלו והטעם…גן עדן! והכי כייף שהכל מחומרים טריים שיש בבית ואני יודעת בדיוק מה אני מכניסה לקיבה של כולנו, הבנות טרפו ועדיין יכלו להיות שותפות פעילות בהכנת הפסטה ואפילו להכין לבד מההתחלה עד הסוף ואולי יותר חשוב אין צורך לנקות אחריהן, החלקים נכנסו ישירות למדיח והתיישבנו לאכול בהנאה ובעונג רב.

20170206_203604 (Custom)

תתכוננו ”ליישראת התבנית במהירות עד סופה :)

.

*הכתבה נכתבה בשיתוף פיליפס. מתכונים, סרטוני הדרכה ופרטים נוספים על הפסטה מייקר תוכלו למצוא כאן

 

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר