הבלוג של אפרת גת

קסם הבישול

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים... +עוד

אני אפרת, נשואה לערן ואמא לעופרי, יערה ועומר, גרים באושר וכושר (כשיש זמן) בגולן המדהים. מורה בעיסוקי הרשמי, אבל בעיקר אמא, רעיה ואשת קריירה במטבח. חיה ונושמת ריחות, טעמים, מתכונים, בישולים, צילומי אוכל, מסעדות, אירוח ואנשים בעיקר רצוי שיהיה סביב שולחן מלא באוכל טעים (פשוט ולא פלצני) לנשמה ולקיבה. ובאופן כללי משתדלת להכיל ולהאכיל את כולם סביבי.

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מאוגוסט 2015

ט”ו בשבט הוא לא רק תאריך ויום מיוחד, במושב ובגולן הירוק הוא כל יום כמעט. למשל, אצלי בתיק יש כל יום חגיגת ט”ו בשבט בקופסה. הפעם פתחתי את קופסת ההפתעות במטבח.

05/02/2017

ט”ו בשבט חג לאילנות, אם יכולתי לשחק אתכם משחק אסוציאציות קצר לכל אחד ואחת מכם.ן היה חיבור או זכרון אחר לחג המיוחד הזה. חלקם יבינו שצריך לנטוע, חלקם יחבקו אולי עץ, חלקם יאכלו פירות יבשים וחלקם יזכרו את העץ הנדיב שמסופר מהגן בכל שנה כמעט.

עבורי ט”ו בשבט הוא לא רק תאריך ויום מיוחד, במושב ובגולן הירוק כל יום הוא חג אהבת הטבע עבורי. כל יום כמעט אני מתפעלת מחדש מהעצים, ההרים, הפירות הגדלים, השפע הזה שזמין וקיים מולי בכל יום ויום ולא על המדף בסופר או בתמונת נוף. בנוסף, אצלי בתיק גם יש כל יום חגיגת ט”ו בשבט בקופסה, זוהי קופסת האנרגיה היומית שלי שמלאה בפירות יבשים ואגוזים שרבים קונים אותם רק בחג עצמו.

20170203_081652 (Custom) (3)

מצד שני, כידוע, הגולן פחות עשיר בקניונים וחנויות, לא תמצאו אצלנו המון מותגים ולרוב בשביל פירות יבשים נאלץ לנסוע, מה שגרם לקופסה שלי להיות ריקה לעיתים. אך ראו איך הופכים אותי מאושרת בן רגע! “בקניון” הקטן וצנוע שלנו (שאין בו קסטרו זארה והודיס) פתחו לה חנות קטנה של “גרעיני עפולה – החמניה” המפורסמים וזה הפך מוקד הבילוי והאושר שלי לאחרונה (הדברים הקטנים שעושים את היום), פירות יבשים ומגוונים, פיצוחים, תבלינים טריים הכל בשפע במרחק נגיעה והופ קופסת האנרגיה שלי מלאה בכל יום מחדש.

הפעם פתחתי את קופסת ההפתעות במטבח והחלטתי למלא איתן את העוף השלם שנועד לפנק את האורחים היקרים בשבת. אז ביום שישי בין קפה חברות ביעלי אניעם לבין ריצה קלילה של 15 ק”מ בנופי הגולן המרהיב בעונה זו, עם החברות תמר מהגולן ומורן מהעיר  כי צריך להוריד את מה שהתלווה לקפה,  מלאתי עוף בכל טוב שהרגיש לנו חג על השולחן וט”ו בשבט אפילו לא הגיע.

יצאנו לדרך:

מה דרוש לנו….

1 עוף שלם.

פרוסות תפוחי אדמה דקות, לכיסוי תחתית התבנית.

למילוי:

1 כוס אורז מבושל כרגיל, ל 15 דקות.

לתערובת פירות ובצל: 

2 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות.

3 תאנים חתוכות לקוביות.

3 שזיפים מגולענים חתוכים לקוביות.

3 משמשים חתוכים לקוביות.

4 תמרים, רצוי מג’הול, חתוכים לקוביות.

חופן צימוקים.

***אפשרי להוסיף חופן צנוברים למי שאוהב.

20170203_082044 (Custom)

לתיבול:

כף רוטב סויה בטעם סיני.

2 כפות סילאן.

1 כף סירופ חרובים.

רבע כפית קינמון, כפית בהרט, רבע כפית ציפורן, רבע כפית אגוז מוסקט.

מלח פלפל.

20170203_081620 (Custom) (2)

אופן הכנת המילוי:

את האורז מבשלים כרגיל, יחס של כוס אורז ושתי כוסות מים, מעט שמן ומלח להרתיח, לכסות ולהנמיך לרבע שעה.

מתחילים בטיגון הבצל עם שמן זית, כהבצל משחים מעט מוסיפים את הפירות היבשים.

20170203_082204 (Custom) (2)ממשיכים להקפיץ עוד כ – 2-3 דקות ומוסיפים את התיבול, ממשיכים עוד כ- 5 דקות עד שהפירות מתרככים. אפשר לטעום ולתקן תיבול כמובן.

מורידים מהאש ומחברים עם האורז וכאן אזהרה: תטעמו אבל אל תתפתו לסיים עכשיו את המילוי, כי הוא בהחלט טעים גם כמנה נפרדת, אחרת העוף ישאר ריקני הפעם.

20170203_084302 (Custom) (2)

תראו כמה חגיגי נראה המילוי:

20170203_134015 (Custom) (2)

לוקחים תבנית שמתאימה לתנור, משמנים עם מעט שמן זית את התחתית, מניחים מעל פרוסות תפוחי אדמה דקות, מעל מניחים את העוף. את עוף ליטפתי מעט עם רוטב סויה, סילאן,סירופ חרוב ומעט טימין ושיני שום פרוסות.

20170203_165907 (Custom)

ממלאים את המילוי בתוך העוף, ואת השאר ניתן לפזר מסביב לעוף. מכסים ומכניסים לתנור על חום גבוה 250 לכשעה. אחרי שעה מסירים את הכיסוי ומשחימים את העוף. אפשר טיפה להרטיב במים כדי שלא ישרף בתבנית.

***אני הכנתי משרה מכוס מים, כף גריל עוף, מעט סילאן וליטפתי את העוף איתה תוך כדי האפיה.

אחרי שעה עם כיסוי, ליטוף קטן והשחמה.

IMG-20170203-WA0135 (Custom) (2)

ולסיום העוף מוגש לשולחן (מבט פנים):

20170203_190904 (Custom) (2)רוצים עוד מתכון לט”ו בשבט, בלי סיבה למסיבה? הטנזיה

ולעוד מתכונים קלים וטעימים, מוזמנים לבקר אותי בקסם הבישול.

ט”ו בשבט – חג אהבת הארץ, שמח לכולכם!

***אהבתי את המונח שמוצמד לחג ט”ו בשבט: חג אהבת הארץ, לכן הגיוני שכל יום הוא ט”ו בשבט והזדמנות לאהוב ולשמור על הארץ.

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של אפרת גת

תצוגה מקדימה

האורז שישבור לכם את כל המיתוסים.

כפי שכבר הספקתם להכיר אותי, בישול בעיני צריך להיות פשוט, קל ומהיר אם אפשר, כמה שפחות עניינים ושלבים, מלא בצבע וטעם ובעיקר מלא בכוונה ובאהבה - כמו שאני משתדלת בכל דבר אחר בחיי. תמיד זה נראה מיוחד וצבעוני כי גם חשובה ההגשה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הכל עניין של מזל

באמת? האם הכל עניין של מזל? לאן שלוקחים אותך החיים? המפגש עם אנשים מיוחדים שבדרך? האם אתה אחראי למזל שלך? או שהכל הוא בבחירת העוגיה שתביא את המזל? לפני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אז למה לא בעצם?!

כבר שבוע שאני מתרגשת יחד עם חברים (שהם משפחה) שנמצאים מעבר לים וחוגגים שם את חג ההודיה, וחושבת לעצמי כמה זה נחוץ לנו חג כזה, מכל החגים המופלאים ומיוחדים שהתברכנו בהם, דמיינו אפילו אחת לחודש, ארוחה חגיגית, כולם סביב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה